Divlja gradnja po centru Beograda

mario80

Stara legenda
Poruka
80.629
Ekstremno divlja gradnja po centru beograda umesto da se ruši ona je godinama u postupku legalizacije. Samo je pitanje kada će neko poginuti kada se daščara obruši na prolaznike u srpskih vladara! U pitanju je zgrada pod zaštitom grada! Nadležna opština vračar se pravi luda. Zavod za zaštitu spomenika mrtvo slovo na papiru.

IMG_20230731_144405.jpg

Čovek je neometano izgradio enterprajz na krovu i čeka dozvolu za poletanje!

Poslednja izmena:
Ja sam čuo, ne znam, tako pričaju, da u Švajcarskoj kad tako izgradiš kuću pa odeš po formalnu legalizaciju prvo te upute kod neuropsihijatra po potrebne papire...

Ovde narod još uvek živi i slavi tradiciju davnijih vremena i običaje...
A kao što znamo, narod bez tradicije ko tikva bez korena...
ŽIVELI!
:pivce:

Isto se narod ponaša i na selu i po gradu
Mislim, to je sve jedan te isti narod

Na selu, kad god se ukaže zgodna prilika, pomeri po malo komšijski plot levo desno al ne na svoju štetu.
Desi se po neka puška kad vlasnik primeti da je plot pomeran

U Beogradu je slično, jeste da nema pomeranja plota, ali ima zauzimanje tudje površine (šta ti smeta ionako ne koristiš a meni dobro dodje, sanšo sam se pu kakav si) pa serendanje sa kerom pod tudj prozor (o centru grada da ne pričamo, Holandija nam nije ravna, zajebali vek) pa svašta što može da padne na pamet mozgu koji ne želi da bude na šteti...

A onda takvi odu u firmu po zaposlenje i gledaju šta da iznesu, jer opet, šta će to tamo samo će da propadne a može i neko da ukrade

Mada kad se malo prisetim, do raspada, bila neka čamotinja
Na površinu izbila neka dekadentnost mamine i tatine dece
Bez ideja samo selfpromoting i nametanje budalaština
I kao to je to, maksimum...

Možda je dobro što se dešava to što se dešava
Možda se opametimo na kraju?
Mada kakve fajde ako je tek na kraju?
Odjavna špica...

:kafa:

Beogradsku strukturu krasi nekoliko generacija koje se prepliću u gradskom nam suživotu

BG 1860 - trenutno najmanje zastupljena grupacija, vrlo malo njih je sačuvalo bogatstvo ali imaju silne nekretnine od restitucija pa ko kako dalje radio
BG 1914 - malo brojnija grupacija od prethodne, uglavnom se prepoznaju po dignutom nosu i pričama: "moj pradeda IMAO" pa da ih neko časti pićem
BG 1945 - populacija koja polako gubi liderstvo, zbog kvantiteta velika neuskladjenost u kvalitetu, sa svih strana, svih formata.
BG 1991 - populacija koja je ovde došla malo političkim putem a malo i svojim jer ih drugi gradovi nisu zanimali, kakav Novi Sad pu daleko bilo? Prvi kontigent pootvarao privatne firme, drugi kontigent potegao veze za državne jasle a treći samo životari medjutim nesvesno promenili dotadašnja pravila ponašanja svojim egocentrizmom.
BG 2010 - s koca i konopca, trenutno u fazi urbane adaptacije, pola para već potrošilii a deca nevaspitanija od njih mada češće imaju kera nego dete, patologija i ne baš najsrećnija okolnost po BG.

Poslednja izmena:
Kvalitet i kulturu Beograda možete osetiti u sledećim cikličnim terminima:

30. dec pa ko može do 13 januara da spoji jer tu je i 7. januar izmedju
1. maja i eventualno ako može da se spoji do Vaskrsa
od druge polovine juna pa do prvog septembra - tad je Beograd najlepši i najčistiji i najkulturniji, jedini problem je vrućina zbo novonastale betonske mikroklime pošto nema više dvorišnih kuća sa zelenilom...

molimo političare da vrate 29. novembar jer treba čekati od septembra do kraja decembra

Problem je uvek isti. Muljatorska vlast na čelu grada koja dozvoljava razne mutne burazerske kombinacije. Možeš da zoveš inspekciju i pišeš kome hoćeš, većina svih tih kombinacija ima neku vezu i oni su već dogovorili koliko je tu ko dobar u tom poslu. Od kad znam za sebe, tako se u Beogradu poslovalo. Građanima ne smeta, uvek glasaju za tu istu ekipu, tako da je sve ok. Nema razloga za brigu.

Nije problem u divljoj gradnji, vec u tome sto je i ova legalna gradnja imbecilna.

Kao da ne postoji nikakav normalan plan, prave se zgrade sa trista stanova a 20 parking mesta, bez normalnog prilaza za invalide, vatrogasce, bez zelenila, bez sinhronizacije sa brojem mesta u vrticima i skolama.

O nekoj normalnoj spratnosti i sinhrnoizaciji (uklapanju) sa susednim zgradama nema ni govora.

Ko god je dosao iz Srbije kod mene u posetu, odusevio se sredjenoscu gradova, a zapravo sve je vrlo jednostavno i ne kosta nista - samo malo zdravorazumskog urbanistickog planiranja.

Nije problem u divljoj gradnji, vec u tome sto je i ova legalna gradnja imbecilna.

Kao da ne postoji nikakav normalan plan, prave se zgrade sa trista stanova a 20 parking mesta, bez normalnog prilaza za invalide, vatrogasce, bez zelenila, bez sinhronizacije sa brojem mesta u vrticima i skolama.

O nekoj normalnoj spratnosti i sinhrnoizaciji (uklapanju) sa susednim zgradama nema ni govora.

Ko god je dosao iz Srbije kod mene u posetu, odusevio se sredjenoscu gradova, a zapravo sve je vrlo jednostavno i ne kosta nista - samo malo zdravorazumskog urbanistickog planiranja.
Pišeš ko da si ti napravio taj grad?

Demokratsko pranje para, dozvole na muljažu...

Kakva parking mesta?
Podrume ne pominješ?

Back