Diva Elina Garanča na Tašmajdanu

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167

Nastup u Beogradu kao – proslava slobode - kaze Elina Garanča

Autor:N1 Beograd
Dolazak u Beograd i nastup uživo pred publikom za mene je u ovom trenutku kao mala proslava slobode, rekla je operska diva, mecosopran Elina Garanča uoči koncerta na Tašmajdanu 4. jula u okviru Belefa. Garanča je za N1 govorila o tome kako je korona pogodila umetnike i svet, saradnji sa ruskim rediteljem Kirilom Serebrenikovim, ulogama u kojima bi volela da se ostvari.
Garanca_2016_09_STUDIO0258-750x494.jpg

Poslednja izmena:
Garanča će nastupiti u koncertnoj verziji Karmen, uz našu mladu opersku zvezdu, soprana Mariju Jelić, u ulozi Mikaele. Dirigent je Karel Mark Čišon, a nastupaju i tenor Džonatan Tetelman, kao i bas Kostas Smoriginas, uz orkestar Srpskog narodnog pozorišta.

„Period za nama, u kojem nismo mogli da nastupamo uživo pred publikom, mračan je, to su bili i meseci ispunjeni nesugurnošću. Većina koncerata održavana je ili onlajn ili je bila snimljena, ali ništa ne može da zameni pevanje i, ako hoćete, disanje, zajedno sa ljudima u istom prostoru. Sada, kada su pozorišta i koncertne sale ponovo otvoreni za publiku, doslovce se može osetiti da su obe strane – i umetnici i publika – gladni za muzikom. Dolazak u Beograd i nastup uživo pred publikom za mene je u ovom trenutku kao mala proslava slobode. S nestrpljenjem čekam magične trenutke kada dirigent, orkestar i solisti stvaraju muziku zajedno, a publika diše sa vama i upija svaki zvuk“, navela je Garanča.

830x467px-750x422.jpg

Mecosopran Elina Garanča, nastupiće 4. jula na stadionu Tašmajdan uz našu mladu opersku zvezdu, soprana Mariju Jelić, u ulozi Mikaele. Dirigent je Karel Mark Čišon, a nastupaju i tenor Džonatan Tetelman, kao i bas Kostas Smoriginas, uz orkestar Srpskog narodnog pozorišta.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću sa ulogom Mikaele nastupiti pored Eline Garanče u Beogradu, a dva dana ranije na Ljubljanskom festivalu,“ rekla je Marija Jelić, i dodala: „Za mene je ovaj nastup pravo zadovoljstvo ali i velika odgovornost. Srećna sam što će beogradska publika imati priliku da čuje najvećeg mecosoprana današnjice uz izvanredne soliste, dirigenta i orkestar Srpskog narodnog pozorišta. Beograd zaista postaje centar svetske operske umetnosti.“

Elīna Garanča​

09aa0bc978a20bc90319f0f1a8178883f842e4dc.jpg

Elina Garanča (rođena 16. septembra 1976) je latvijski mecosopran. Počela je da uči pevanje u svom rodnom gradu Rigi 1996. godine, a studije je nastavila u Beču i Sjedinjenim Državama. Do 1999. godine osvojila je prvo mesto na značajnom takmičenju u Finskoj i započela karijeru u Evropi. Angažmani širom sveta su započeli nakon nastupa na festivalu u Salzburgu 2003. godine.

Back