Distimija - Koje lekove uzimati ???

Chains

Početnik
Poruka
23
Mislim da imam distimiju.Zanima me iz vaseg licnog iskustva ili ako znate,koji su lekovi efikasni protiv ovog oblika depresije? Ne znam sta bih trazio u apoteci kada bih otisao... Ako je neko ikada koristio bilo kakve antidepresive neka mi kaze kako se osecao posle toga,da li je pomoglo? Nisam kontaktirao lekara jer smatram da imam bar 95% simptoma,tako da je suvisno da gubim vreme... Ako znate,molim vas napisite. Unapred hvala!

Mislim da imam distimiju.Zanima me iz vaseg licnog iskustva ili ako znate,koji su lekovi efikasni protiv ovog oblika depresije? Ne znam sta bih trazio u apoteci kada bih otisao... Ako je neko ikada koristio bilo kakve antidepresive neka mi kaze kako se osecao posle toga,da li je pomoglo? Nisam kontaktirao lekara jer smatram da imam bar 95% simptoma,tako da je suvisno da gubim vreme... Ako znate,molim vas napisite. Unapred hvala!

Немој ни случајно узимати антидепресиве на своју руку или по препоруци некога ко их је користио.

Одлазак код лекара није "губљење времена"...

Прво преглед, дијагноза , па терапија.
Све и да имаш Distimiju , не решава се све само лековима....

Verovatno nas neces poslusati, pa ces uzeti antidepresive na svoju ruku, kao ja, pa ces zavrsiti hospitalizovan.
Zato te MOLIM, iako te ne znam, MOLIM TE da odes kod lekara opste prakse, trazis uput za psihijatra, psihologa, dnevnu bolnicu sa psihoterapeutima... Nacice ti vec nesto.
MOLIM TE!

Nije valjda da ne postoji neki laksi nacin? Zasto je sve to toliko komplikovano? Jedva sam pre neki dan kupio PERSEN tablete (procitao sam da umiruju),ispitivala me ova sto radi u apoteci kao da je psihijatar! Sta li bi mi pravi radio? ( : A meni samo treba nesto sto ce trenutno da mi pomogne (naravno ne zelim drogu i alkohol) iako mi je poznato da su svi lekovi opasni,manje su opasni od ova dva poroka. Ali hvala vam na odgovorima svakako! Nadam se da ce se jos neko javiti...

Nije valjda da ne postoji neki laksi nacin? Zasto je sve to toliko komplikovano? Jedva sam pre neki dan kupio PERSEN tablete (procitao sam da umiruju),ispitivala me ova sto radi u apoteci kao da je psihijatar! Sta li bi mi pravi radio?
Ништа ти не би радио...само би детаљно поразговарао с тобом...
Можда би те и разговор са психијатром "умирио" па ти не би требала помоћ лекова..:)

Ништа ти не би радио...само би детаљно поразговарао с тобом...
Можда би те и разговор са психијатром "умирио" па ти не би требала помоћ лекова..:)

Ah,nemas pojma kako je ponekad tesko razgovarati... Samo bih spavao ili gledao u jednu tacku cekajuci da ostarim i konacno zavrsim ovaj zivot.

Ah,nemas pojma kako je ponekad tesko razgovarati... Samo bih spavao ili gledao u jednu tacku cekajuci da ostarim i konacno zavrsim ovaj zivot.
Добро је ...
Рекао си "понекад тешко разговарати"...
Биће ти досадно "да спавајући и гледајући у једну тачку остариш"...
А после ће ти бити жао што си остарио ;)

Главу горе момак и бори се за себе...:)

Ne mozes nikad sam sebi da dajes dijagnozu, nikada.(ne samo iz psihijatrije nego uopste)

Ad i da hoces na svoju ruku - ne mozes jer se trazi recept ili izvestaj lekara.

Drugo, antidepresivi nisu opasni (osim u slucaju ako ih uzimas na svoju ruku).

Idi sto pre kod psihijatra, tako ces najvise pomoci sam sebi..za pocetak.

Do sada sam sebe uvek najbolje lecio kada sam SAM stebi odredjivao lekove. Od gripa,pa do nekih hronicnih bolesti. Znaci treba recept? Mislio sam da to vazi samo za antibiotike... A i to je glupost! Covek ima pravo da bira sta ce kupiti a sta ne?! NE VERUJEM NASIM (drzavnim) LEKARIMA!! 4 godine nisam bio u bilo kom drzavnom zdravstvenom centru.Privatno je bolje,ali i to ima cenu. Iskoristice sve nacine samo da ti uzmu sto vise novca mogu ( ;
A,da li postoji neki antidepresiv koji nije zabranjen RECEPTOM ??? Da li se prodaju na "crnom trzistu"? Tamo cu izgleda morati da nabavljam antibiotike,posto u apoteci ne mogu! Cak ni privatnoj!

Bez uvrede ali davati sam sebi dijagnozu i leciti se - pa to je..bez komentara. U redu prehlada i nesto lagano, to kapiram,
ali ovako..

Ako hoces sebi da zeznes mozak i jos vise se upetljas u neku psih. bolest (a meni to tvoje vise lici na pravu depresiju nego na distimiju, ali dobro..)
ti onda trazi da ti daju AD u apoteci ako hoce,
mada tesko jer moras imati bar izvestaj psihijatara i to ne stariji od 6 meseci.

To sto ne verujes drz. lekarima - donekle mogu da razumem ali ne zaboravi da dobar deo tih lekara radi i u privatnoj praksiz:mrgreen:

Do sada sam sebe uvek najbolje lecio kada sam SAM stebi odredjivao lekove. Od gripa,pa do nekih hronicnih bolesti. Znaci treba recept? Mislio sam da to vazi samo za antibiotike... A i to je glupost! Covek ima pravo da bira sta ce kupiti a sta ne?! NE VERUJEM NASIM (drzavnim) LEKARIMA!! 4 godine nisam bio u bilo kom drzavnom zdravstvenom centru.Privatno je bolje,ali i to ima cenu. Iskoristice sve nacine samo da ti uzmu sto vise novca mogu ( ;
A,da li postoji neki antidepresiv koji nije zabranjen RECEPTOM ??? Da li se prodaju na "crnom trzistu"? Tamo cu izgleda morati da nabavljam antibiotike,posto u apoteci ne mogu! Cak ni privatnoj!
Da se mi nešto razumemo. Prvo ti NE ZNAŠ da li je to distimija,ciklotimija,depresija... jer nisi stručan da to znaš.To što si ti uzeo neki časopis ili neku knjigu iz psihopatologije i pročitao o distimiji i zaključio da je imaš možeš da okačiš o granu. Drugo, za antibiotike postoji logičan razlog zbog koga se ne mogu kupiti bez recepta.Prvenstveno da se ljudi ne bi trovali antibioticima kada su zaraženi virusom gripa jer antibiotici NE DELUJU na viruse a svakako štete organizmu.Treće, nećeš naći ni jedan antidepresiv u regularnoj apoteci koja poštuje zakon u slobodnoj rodaji bez recepta.
Dakle, prvo idi kod lekara opšte prakse.On će te uputiti na psihijatra a taj čovek koji je itekako stručan će znati šta treba sa tobom da radi i koje lekove treba, ukoliko treba, da ti prepiše.
Ovo je potpuno dobronamerna poruka.
Želim ti sve najbolje a prvenstveno da pronađeš rešenje za svoju boljku. Naravno uz pomoć stručnjaka a ne na svoju ruku jer će biti više štete nego koristi jer ti lekovi imaju i neželjena dejstva a izazivaju i zavisnost + potrebno im je dve ili više nedelja da počnu da deluju tako da bi ti na svoju ruku mogao pomisliti da nemaju dejstvo pa zbog toga sam povećao dozu i možda završio na detoksikaciji.
Pozdrav.

Ваљда свако од нас треба да буде одговоран за сопствено здравље...
Сви ти овде говоримо исто...
Не постављај сам себи дијагнозу и не лечи се сам....

Сигурно ћеш пронаћи неког психијатра ком ћеш веровати..:)

Back