Disocijativni poremećaj ličnosti - Poremećaj višestruke ličnosti

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Disocijativni poremećaj ličnosti u sukobu je sa uverenjem da jedno telo
mora biti ''nastanjeno'' samo jednom ličnošću. U jednom telu mogu
živeti dve ili čak i više ličnosti. Mogu biti svesni prisutsva ostalih, a kada
nisu, svesni su samo gubitka vremena u kome je neka druga ličnost
bila ''na vlasti''.
U pitanju su kompletno formirane ličnosti sa različitim navikama,
uspomenama, karakterom.
''Poremećaj'' je trajni. Lečenje ne daje efekta.

Ono što je meni u ovoj priči zanimljivo je da te osobe mogu nositi
naočare različitih dioptrija, biti alergični na različite stvari, kod jedne
ženske osobe je zabeleženo da svaka ličnost ima svoj menstrualni
ciklus. Svaka ličnost ima drugačiju boju glasa. Jedna može biti levak,
druga dešnjak.
Zabeležen je slučaj gde je jedna osoba imala dijabetes dok druga
nije. Jedan lekar je zabeležio i da je jedna ličnost imala tumor, a
druga ne. Ne da ga je poricala, nego fizički nije bio prisutan.

U svakom slučaju ovo je potvrda da su SVE bolesti psihosomatske.
I da li vam ovo daje ideju na koji način bolesti mogu da se leče?

Hm...na koga me to podseca? :think:

Psycho-gif-alfred-hitchcock-21247888-400-288.gif

E, ***** taj kao nije imala tumor Desa, a Persa u istom telu jeste.

Lik iz Psiha je bipolaran, ovo je multipolarno.

A kako se to menja, na 15. minuta ili šta, ebote je l nikad nije šizofreničar pa da iskoči kroz prozor?

- - - - - - - - - -

Serem vam se u zvezdice, pride.

- - - - - - - - - -

A serem može bez zvezdice

- - - - - - - - - -

Hahah, ne može kenyam al može serem

Lečiti se prestrojavanjem u hodu iz ličnosti u ličnost.
Veoma zanimljivo i pruža bekrajni niz svakakvih mogućnosti...
Niko se nije ozbiljno pozabavio rasklapanjem moje psihe ali možda je i bolje. Ko zna koga bi sve sreo unutra... :lol:
Ova priča je utoliko neozbiljna što nedostaju neka značajnija istraživanja. Postoje smo
zabeleženi sporadični slučajevi, onako, na margini.
Slična je priča i sa nedovoljno istraženim placebo efektom, koji se ne dešava samo prilikom
uzimanja lekova, nego i prilikom hirurških intervencija. Skoro sam čitala o eksperimentu
koji je napravio jedan hirurg. Pedeset posto pacijenata je zaista operisao, a ostalih pedeset
posto je samo uspavao, napravio rez i sa ekipom u sali oglumio kompletan proces operacije.
Kada je, nakon par meseci sagledao sve rezultate, zapitao se zbog čega je uopšte celog
života seckao ljude.
Za istraživanja je potreban novac i sasvim je jasno da se onima koji drže novac u rukama,
nikako ne isplati da finansiraju nešto što na kraju nikako neće moći da naplate.

Ova bolest postoji, samo sto je vrlo retka.
ima jedan film na tu temu http://www.imdb.com/title/tt0100884/
I ovde nisu u pitanju uloge ili maske koje nosimo svaki dan, vec sasvim razlicite licnosti.
a da bi se takva osoba lecila mora se vratiti na pocetak kad se prvi put pocela ispoljavati bolest i ona je psihicke prirode.

Ličnost sama po sebi nije bolest. Zapravo to je nešto što mi strpljivo gradimo i smatramo
da je to upravo ono što jesmo.
Nije li uspešno izlečenje u ovom slučaju, ubistvo jednog ljudskog bića?
Ako nije, ko/šta smo to mi?

- - - - - - - - - -

Hm...na koga me to podseca? :think:

Liči, ali nije šizofrenija u pitanju.

Ova priča je utoliko neozbiljna što nedostaju neka značajnija istraživanja. Postoje smo
zabeleženi sporadični slučajevi, onako, na margini.
Slična je priča i sa nedovoljno istraženim placebo efektom, koji se ne dešava samo prilikom
uzimanja lekova, nego i prilikom hirurških intervencija. Skoro sam čitala o eksperimentu
koji je napravio jedan hirurg. Pedeset posto pacijenata je zaista operisao, a ostalih pedeset
posto je samo uspavao, napravio rez i sa ekipom u sali oglumio kompletan proces operacije.
Kada je, nakon par meseci sagledao sve rezultate, zapitao se zbog čega je uopšte celog
života seckao ljude.
Za istraživanja je potreban novac i sasvim je jasno da se onima koji drže novac u rukama,
nikako ne isplati da finansiraju nešto što na kraju nikako neće moći da naplate.
Potpuno si u pravu za sve i žalosno je što za sada sve ostaje u sferi alternativnog skoro pa okultnog,
a zapravo cela istina je da jeste sve u energiji koju čovek usmerava u određenom pravcu voljom ili pak stihijom u zavisnosti od zadatog cilja.

Potpuno si u pravu za sve i žalosno je što za sada sve ostaje u sferi alternativnog skoro pa okultnog,
a zapravo cela istina je da jeste sve u energiji koju čovek usmerava u određenom pravcu voljom ili pak stihijom u zavisnosti od zadatog cilja.

ziv nisam da skontam kako uglavi okultno u celu mantru...okultisti uopste nemaju nikakav sizofreni poremecaj vec im je svrha postojanja od a do z u suprostavljenom bozanskom principu po kome se neko naziva vernikom a pomenuti satanistom.

covek ima sukobe, satanista ih nema jer nema dusu.

ziv nisam da skontam kako uglavi okultno u celu mantru...okultisti uopste nemaju nikakav sizofreni poremecaj vec im je svrha postojanja od a do z u suprostavljenom bozanskom principu po kome se neko naziva vernikom a pomenuti satanistom.

covek ima sukobe, satanista ih nema jer nema dusu.
ne mislim na prave okultiste koji žive za ritual pun krvi mlade device....
mislim na ljude koji imaju utisak da se radi o okultnom kad počneš da im pričaš o sopstvenoj snazi volje o energiji misli, usmeravanju fokusa na postizanje cilja kreativnom vizualizacijim o tome da u univerzumu koji radi za nas postoje odgovori za svakog ...itd, znala sam da to nije dobro objašnjeno i da če neko da me tranžira zbog napisanog ali me mrzelo da se vratim i ispravim...
eto

sumnja je izvor sveg pozitivnog u coveku... prihvatanje apsolutne istine ovekovecene napr. u prirodi koja nas okruzuje, inspiracija je duha da u toj istini trazi odgovor.
okultisti zamecu ocevidno i zamenjuju vidljivo svevidecim i misticnim...kao kundalini par example. zato zrtvuju ljudsko bice u pocast zmiji jer se boje gneva ocevidne istine koja otkriva njihovu bezdusnost. zato je krv i zato je sex, da bi privukli mentalne retarde kojima su u glavi samo zdranje i yebanje. okultisti umiru poremecene svesti i ne vide prosvetlenje onog zivota kao oni koji sumnjaju.

- - - - - - - - - -

ak' ti jos nije jasno slusaj red house od hendrixa i udubi se...

to sto oko nas postoje odgovori za svakog je zasluga boga i nimalo nema veze sa okultnim... kao sto je dovoljno videti kaiseve na tvojoj jakni pa razumeti koje te dileme more.
Moja jakna nema kaiševe već rajsfešluse, a jedina dilema koja me mori je kako da postignem da se nikad ne uozbiljim i da do kraja života imam osećaj da sam na mom omiljenom koncertu! :lol:

Moja jakna nema kaiševe već rajsfešluse, a jedina dilema koja me mori je kako da postignem da se nikad ne uozbiljim i da do kraja života imam osećaj da sam na mom omiljenom koncertu! :lol:

nebitno, mogu i nitne da budu...ocigledan primer zabluda koje gaje okultisti spram tudje spoljasnosti...pisah na drugoj temi o generacijskom jazu.
Red house je pesma o sukobljenim principima u coveku koji ako na vreme ne nadje odgovore zavrsava u ludari ili iskasapljen ziletom. Purple haze je bajka o ivici i marici koji padaju sa alfe kentauri na zemlju i prvu stvar na koju naidju je matorac koji jede jagode i noznim palcevima svira picikato po stratou sa mrtvackom glavom.
Nisi ti rokerka ni dete vec staromodna...ali dobro. :lol:

toliko sam staromodna da mi je rok trajanja isteko odavno a jaknu sam drpila od moje ćerke jer jutros nisam imala đemper da obučem, spakovana mi letnja garderoba.
a ti baš moraš da mi spočitavaš ko da ja to ne znam. samo je dobro kad malo pustiš maštu da ćarlija...
ali baš lepo od tebe što mi još jedanput otvori oči. danas ti je baš uspešan dan a još nisi stigo ni do orašca na ljutu pljeskavicu...

Disocijativni poremećaj ličnosti u sukobu je sa uverenjem da jedno telo
mora biti ''nastanjeno'' samo jednom ličnošću. U jednom telu mogu
živeti dve ili čak i više ličnosti. Mogu biti svesni prisutsva ostalih, a kada
nisu, svesni su samo gubitka vremena u kome je neka druga ličnost
bila ''na vlasti''.
U pitanju su kompletno formirane ličnosti sa različitim navikama,
uspomenama, karakterom.
''Poremećaj'' je trajni. Lečenje ne daje efekta.

Ono što je meni u ovoj priči zanimljivo je da te osobe mogu nositi
naočare različitih dioptrija, biti alergični na različite stvari, kod jedne
ženske osobe je zabeleženo da svaka ličnost ima svoj menstrualni
ciklus. Svaka ličnost ima drugačiju boju glasa. Jedna može biti levak,
druga dešnjak.
Zabeležen je slučaj gde je jedna osoba imala dijabetes dok druga
nije. Jedan lekar je zabeležio i da je jedna ličnost imala tumor, a
druga ne. Ne da ga je poricala, nego fizički nije bio prisutan.

U svakom slučaju ovo je potvrda da su SVE bolesti psihosomatske.
I da li vam ovo daje ideju na koji način bolesti mogu da se leče?

Ko kaze da lecenje ne daje efekta? Ovo je potpuno proizvoljno izvodjenje zakljucaka.

Treba dugo godina da bi se utvrdio disocijativni poremecaj, ali ne znaci da je neizleciv. Generalizovati da su sve bolesti psiho-somatske je glupost.

A i ovo sto je napisano je...

Back