Disocijativni poremecaj licnosti i Mengele

Dremač

Ističe se
Banovan
Poruka
2.667
Sta znate o disocijativnom poremecaju licnosti i Mengeleovim tehnikama programiranja... da li postoje i u nasoj zemlji njegovi sledbenici, psiholoski strucnjaci koji traumisu, dele i manipulisu svest pojedinca i mase, stvarajuci vise zasebnih alter ego licnosti podloznih kontroli uma. Koje mogu da se aktiviraju putem okidaca, asocijacija na traumu, npr neke pesme, zvuka, filma, mirisa, neke iritantne hrana koja se kuva i nesvesno covek pretvori iz dr.dzekila u mr.hajda.

ovaj tekst je na eng ,ako neko ima nesto srpskom neka podeli.
http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/origins-and-techniques-of-monarch-mind-control/

ma koji mengele o cemu ti pricas drimeru...

uhm. pardon, to sam ja.

a mozda nisam.

osecam vise glasova u sebi. je i to normalno? ili sam lud
ko sam pravi ja, koji su mi ciljevi.

cesto verujem da sam centar sveta!
sve se u svetu desava zbog mene.. ?
sumnjam da ostali ljudi i korisnici foruma postoje?!
deo ste moje misaone projekcije,
ljudi koje srecem na ulici ne znaju da postoji ovaj forum, a mozda ni internet.
kao da gubim vreme ovde.

na doktor.rs forumu mi niko ne odgovara na pitanje o bolu i grcevima desne sake zbog kliktanja misa...?? uskoro cu morati da prestanem da kuckam.
nista meni bitno na svim forumima nema da saznam.

profi je ovo odradjeno od tajnih sledbenika mengelea . testiraju me stvaraju mi nove emotivne rascepe i ciljeve.
sad mogu neduzni da stradaju troseci vreme da citaju ovaj moj off..

Ipak ono sto zapravo zanima u vezi teme , da li je to normalno da neko promeni raspolozenje kad oseti miris neke hrane recimo,
npr ako je neko godinama primoran da jede neku hranu koju ne voli.. koja ga gusi, dize mu krvni pritisak, al ga onaj koji je kuva ubedjuje da je hranljiva i da ne zna sta drugo da spremi. time sto zrtva pristane da jede vrsi se agresija na njegov integritet i prostor i volju,
takodje manipulacija parfemima opijatima... koja je kao pozitivna a opet manipulativna
slicno sa iritantim zvucima poput ves masine, usisivaca, telefona. zveckanje loncima tanjirima, buka autobusa kamiona. kombija koji voze i kao reklamiraju nesto preko zvucnika pre podne budeci me dok ja ne stizem da ustanem i nadjem neki kamen otvorim prozor i gadjam ih u nadi da ce se slupati.

da li su ljudi i stambene jedinice danas deo nekog sistema porodicnih celija kontrole i energetskog vampirizma, vodjenog od sledbenika ucenja dr. greena, i psihijatrijskih cudaka, u nekom piramidalno aristoratskom poretku.

Disocijativni poremecaj, uzeto iz skripte koju sam nabavio na fakultetu psihologije (pise: "Opsta psihopatologija", prof. dr. Jelena Vlajkovic, Novembar 2012, neka mi doticna ako je stvarno ona pisala ovo oprosti sto cu koristiti svoju gramatiku i skracivati)
::
vrste disocijativnih poremecaja
-disocijativna amnezija
-dis. fuga
-dis. porem. identiteta (visestruka licnost)
-depersonalizacija

Disocijativna amnezija
-osoba sa dis. amn. nije u stanju da se seti bitnih licnih podataka
-poremecaj nastaje iznenada, obicno posle velike stresne epizode
-gubitak pamecnja odnosi se na ograniceno razdoblje, obicno na razdoblje nakon stresnog/traumatskog dogadjaja
-tokom amnezije ponasanje osobe ne pokazuje neke znacajne promene, izuzev sto moze doci do izvesne dezorijentacije i besciljnog lutanja
-u sluc. potpune amn., osoba ne prepoznaje rodjake, prijatelje, ali zadrzava prethodno stecena znanja i vestine
-amnezija moze trajati nekoliko sati, ali i nekoliko g.
-oporavak nastaje obicno iznenada
Diferencijalna dijagnoza: disocijativna amnezija - organski mozdani poremecaj
-dis. amn. nastaje naglo, a gubitak pamcenja koje je org. uslovljeno postep.
-u org. usl. gubitak pamc. nije moguce povezati sa nekim sresnim/traumatsk. dogadjajem
-izuzetak su stari ljudi kod kojih dezorijentacija i demencija mogu da nastanu kada se promene uslovi zivota
Disocijativna fuga
-odnosi se na iznenadno naustanje doma, radnog mesta i dotadasnjeg nacina zivota
-ponekad osoba u takvoj situaciji uzima novo ime i prezime, zasniva novi dom, nalazi novo zaposlenje, gradi nov socij. zivot
-fuge prati i disocijativna amnezija
-fugama prethodi neki intenzivni stres/trauma
Disocijativni poremecaj identitata (DPI)
-ovaj por. naziva se jos i por. visestruke licnosti (PVL)
-ovaj por. se dijagnostifikuje kada postoje najmanje dva odvojena ego stanja (alter ega, dvojnika)
-svaki od dvojnika predstavlja "lisnost za sebe", integrisanih je osecanja i misli
-obicno se dvojnici razlikuju, cak su i potpuno suprotni (jedan levoruk drugi desn., jedan nosi naocare, drugome nisu potreb., jedan je alergican, drugi nije)
-dvojnici najcesce ne znaju jedan za drugog
-DPI obicno zapocinje tokom ranog detinjstva, a retko se dijagnost. pre adolescencije
-por. je mnogo cesci kod zena nego kod musk.
-cesto je ovaj por. udruzen sa depresijom, granicnim por. licnosti i somatizacijom
-knjiga i film "tri evina lika"
Deprersonalizacija
-dep. je por. u kome je opazanje ili iskustvo sopstvenog ja promenjeno
-najcesce se por. javlja kao epizoda dep.
-osoba iznenada gubi osjecanje sopstvenog ja i neke delove tela dozivljava kao tudje ili ima osecaj da sebe posmatra sa udaljenosti
-u ovom por. nema por. pamcenja
-slicne, ali intenzivnije epizode pojavljuju se u shizofreniji ali za razliku od por. dep. kod osobe sa sizo. pr. izostaje "kao da" kvalitet. Dozivljaj otudjenja kod sizo. je stvarno i potpuno.
Etiologija dis. por.
-psihoanaliticka teorija u svim dis. por. dolazi do masovnog potiskivanja. Ovo pot. je vezano za infantilnu seksualnost i edipalnu fazu psihoseks. razvoja
-bihejvioralne teorije tumace dis. por. kao reakcije izbegavanja koje stite osobu od izrazito stresnih dogadjaja
-posled. 20 g. dis. por. se povezuje sa seks. (i drugim) zlostavljanjem u ranom detinjstvu
Terapije dis. por.
-psihoanaliticka psihoterap.
-hipnoza
-"serum istine"/narkoanaliza. Koristi se natrijum amital
Nekoliko pravila lecenja dis. por. identit.
-cilj lecenja je integracija nekoliko licnosti u jednu
-svaki alter ego treba uz pomoc terapeuta da shvati da je samo deo celovite licnosti
-prema svim licnostima terapeut treba da se odnosi sa postovanjem i saosecanjem
-trebalo bi da terapeu. podstice saosecanje i saradnju izmedju razlic. delova lic.
-sa traum. iz detinjstva treba postup. oprezno, sa puno strplj.

Poslednja izmena:
Znaci tema je i koliko je i da li je moguce manipulisati ljudima tj. klasicno uslovljavanje (kada organizam ili psiha reaguju na znak da ce se mozda ili vjerovatno desiti nesto znacajno) i drugo. (poglavlje: "Uslovljavanje kod ljudi: podaci koji govore da je svest ili kognicija [kognicija je izraz za saznajne procese, i mogucnosti, pamcenje itd. - moje objasnjenje. Ubuduce su ona u ovakvim zagradama] nuzna za uslovljavanje", prof. dr. Slavoljub Radonjic - Centar za primenjenu psihologiju Drustva psihologa Srbije) Treba citati redom sve ovo sto sam prepisao, i do kraja!
::
. . .Mnogi podaci sugerisu da se kognicija uplice u proces uslovljavanja kod ljudi, po nekima cak da je kognicija presudna - i da zapravo pravog uslovljavanja kod ljudi i nema. . . .uslovljavanja voljnih, motornih [pokretnih] reakcija i uslovljavanja autonomnih [na koje ne mozemo da uticemo namjerama] reakcija. Ovi poslednji procesi su interesantniji, posto je pitanje da li kod voljnih procesa postoji pravo uslovljavanje. . . .
uslovljavanjem galvanske reakcije koze (GRK) [to je promjena elekticne provodljivosti koze] Ova reakcija je vrlo osetljiva i javlja se pri svakom naprezanju, napregnutosti, pomisli, ocekivanju, obracanju paznje.
Bruer je opisao 11 vrsta disocijativnih opita - opita u kojima su razdvojena ili cak suprotstavljena ocekivanja subjekta i "kontigencije" [objasnicu kasnije] klasicnog uslovljavanja. Radi ilustracije navescu tri vrste tih opita.
a)Instruisano uslovljavanje. Subjektima se kaze da ce posle jedne neutralne [nebitne za organizam] drazi dobiti elektricni sok na prst ruke. U nizu opita ova instrukcija je bila dovoljna da se na pojavu UD ["uslovna draz" - draz koja prethodi bitnoj za organizam] javi i "uslovna reakcija" - napr., GRK. Meni se cini da se drugo nije moglo ni ocekivati; dovoljno je napeto ocekivanje BD ["bezuslovna draz" - draz koja je bitna za organizam (navedeni elektricni sok)] pa da se osetljiva GRK javi. Bruer, ipak, priznaje da je u nekim opitima bilo nuzno da se UD i BD (sok) daju nekoliko puta u paru, sto znaci da kognicija nije bila dovoljna u nekim slucajevima za javljanje GRK.
b)Instruisano gasenje. Najpre se UD i BD daju u paru vise puta, tako da se izgradi "uslovna reakcija". Zatim se subjektima da instrukcija: "vise necete dobijati elektricni sok kada se pojavi UD (crveno svetlo)". Za mnoge subjekte je dovoljna takva instrukcija , pa da se jednom izgradjena "uslovna reakcija" odmah ili vrlo brzo ugasi. Medjutim, priznaje Bruer, nekad ta instrukcija nije delovala trenutno, kako bi kognitivna teorija predvidjala. Bruer taj negativni nalaz tumaci time sto subjekti ne veruju eksperimentatoru, jos uvek ocekuju BD, te se javlja "uslovna reakcija". Ovu ideju Bruer potkrepljuje nalazom da je "gasenje" stecene "uslovne reakcije" brze kada se subjektima skinu elektrode sa ruke.
c)Opiti sa maskiranjem. Pravi cilj opita se maskira jednim posebnim zadatkom - maskirnim zadatkom. Npr., subjektima se daje da rade jedan brzinski test sposobnosti (tipa papir-olovka) i kaze im se da ce biti ometani izvesnim drazima. Recimo da su to visok ton, nizak ton, i elektricni sok na ruku, pri cemu sok sledi ponekad nizak ton [ide poslije niskog tona ponekad]. Merenja pokazuju da pod ovakvom instrukcijom nema uslovljavanja. Sada se ispitanici dele u dve grupe: prvoj se kaze da obrati paznju na drazi kojima se ometa rad na testu. Drugoj se kaze da ce jedna draz povremeno biti pracena elekticnim sokom. Samo kod ove poslednje grupe ima uslovljavanja.
Zakljucak Bruera je da kod coveka nema pravog klasicnog uslovljavanja. Covek je kognitivno bice i on svoje kognitivne sposobnosti koristi u laboratorijskoj situaciji. On je u stanju da pronikne u smisao opita i namere eksperimentatora, on uvidja odnose u situaciji i te kognicije upravljaju njegovim autonomnim reakcijama. . . .
Covek koji je u cetvrtak doziveo saobracajnu nesrecu ne boji se cetvrtka, niti blagog povetarca koji je tada duvao. . .boji se da ponovo sedne u automobil. . . .Ima slucajeva kada se uslovljavanjem emocije vezuju i za sasvim nevazne, sporedne drazi, "drazi iz pozadine" (doba dana, parni, neparni dan u nedelji, sara na tapetu u sobi u kojoj je ljubavnika prebio ljubomorni i snazni muz itd.). . .
Kad se upotrebe snazne i opasne drazi, sto se retko kad cini, dobijaju se i [podebljavam i skrecem paznju na "i"] drugaciji rezultati. Saunders je svojim ispitanicima davao injekciju skolina koji izaziva tegobe u disanju (gusenje). Sa takvom snaznom i traumaticnom drazi dolazi do snaznog emocionalnog uslovljavanja iz jednog puta, cak i u laboratoriji. . . .
Procitati i ovo obecano objasnjenje "kontigencije": govori o tome da cak i kod zivotinja saznajni procesi (kognicija) uticu na uslovljavanje. Kontroverzno s obzirom na ono sto predaju u osnovnim i srednjim skolama!
["kontigencija" (iz iste knjige, ali ovo se odnosi na opite sa zivotinjama): 1) Ako je verovatnoca da UD najavljuje BD veca od verovatnoce da se BD javi bez najave uslovne drazi - uslovljavanja ce biti. Sto je verovatnoca veca, uslovljavanje je brze.
2) Ako je verovatnoca da UD najavljuje BD jednaka verovatnoci da se BD pojavi nenajavljena uslovonom drazi - uslovljavanja nece biti.
3) Ako je verovatnoca da UD najavljuje BD manja od verovatnoce da se BD pojavi nenajavljeno od UD - uslovljavanja ne samo da nece biti, vec ce doci do inhibitornog uslovljavanja: UD sprecava pojavu uslovne reakcije. Ako se u opitu koristi averzivna [neprijatna] BD, uslovna draz ce postati znak sigurnosti, znak da zivotinji za izvesno vreme ne preti opasnost od neprijatne bezuslovne drazi.]

Poslednja izmena:
sto zbog poslovnih sto zbog licnih razloga imam vise od deset email adresa vecinom gugla, od skora su osmislili te profile ,jutjub spajanje itd, koa i live com skajp , slicno fejsbuku... kao da zele da me rastrgnu i naprave vise identiteta. a opet pokusavaju da svima daju jedno ime broj i tako stvore totalnu kontrolu. pokusavam nekako da sve te mejlove nazive nikove spojim u neku smisaonu celinu i tako ujedinim sebe. i zagospodarim univerzumom. u meni se nalaze mnogo idejnih pravaca. vise nego stranaka u srbiji. a opet moguce da to oni zele da bi me locirali lakse i izmanipulisali ako imam samo jedan nalog i jedan tip licnosti. na ovom forumu doduse imam ovaj nik jedino, pa ti zli masonki pacovi sto prate mogu da me osujete u namerama, da namecu neke drzavne zakone da bi omeli slobodu mog napredovanja, umesto da mi pomognu.. na tz pdf sam otvorio temu u tu svrhu, niko se ne javlja, nudim oglas za poslovnu saradnju opet nikog nema.
svaki dan otvorim sto tabova u proseku, dvadset sajtova, to sve utice na moju pishu i identitet. oni zanci namerno to rade da ja ne bih nasao samog sebe. i svoj istinski put kao i saputnike.

svaki mejl nalog stvara mi novu licnost,, kao i nalozi na raznim forumima... kad me neko pita za mejl skajp.. vise ne znam koji da mu dam. .jer svaki nosi odredjeni znacaj.. i nije svaki za svaku osobu. mnogi nisu dosegli neki nivo razmisljanja mnogi ne shvataju znacaj imena, nikova njihvoog jakog uticaja na zivotne tokove.

da nisam sebe nazvao dreamer ne bih se bavio profesijom snova, a to je samo jedna od desetak stvari koje radim i zbog koje ne stizem da se posvetim ostalim bitnijim stvarima, takodje za svaki sajt i licnost postoje drugi ljudi vezani, sa nekim sam bio u kontaktu, al druge persone me odvlace od njih, inace ne primam prijatelje na forumu vise, iz raznih razloga, ali - haug ljudi\korisnici, smatram vas prijatelje svakog ko me kontaktira preko pp.il rep.. ako sam zaboravio na komunikaciju sa nekim,ok drimer je kriv, a ne osoba koja kuca ovo jer je ona zauzeta mnogim stvarima,. a svi bi hteli da im posvetim 100 posto energije. ali ajde javite se vi jer sam ja spas za vas,
ja cu da vas lecim.. vi ste bolesni...treba vam pomoc. bolesni ste svi.. u pravu su iluminati kad zele da smanje populaciju planete, niste vi dostojni mog nivoa prosvetljenja.
u stvri ko ste vi... boli me..k. za ovaj sajt, al ipak ima li ovde neko normaln da ga usvojim ko kucnog ljubimca, robinju tako nesto.. zasto bih ja nudio svoje lekovite terapije drugim ,a meni su potrebniji lekovi, a doktorice nema nigde. hteo sam na doktor rs sajt da trazim pomoc. ali tamo nema avatara i likova ko ovde pa me smorilo. lenj sam da izlecim sebe. hteo sam i temu crnogorska krv da otvorim i da se utvrdi za svagda jel to neki genetski psiholoski poremcaj ili bajka, ali lenj sam da i to ucinim. ako bi neko otvorio temu o lenjosti uopsteno bar i tako vi tu izmedju sebe izanalizirali.. a ja kad stignem da procitam... a nikako da ne pisem jer lenjost je odraz aristokratije i princeva, sta ja tu sad da kuckam i uveseljavam druge nize rase neke kmetove,.tastatura nije za zdrave ljude i muskarce. kako lenj covek sa dpi poremeajem koji zeli da u medicnskoj struci napreduje i leci a oseca netrpeljivost ka bar polovini pacijenata.

Poslednja izmena:
Dreamer da li si ti ozbiljan covece, ili pokusavas da vodis ovakvu temu ono malo filmski i pozorisno u skladu sa nazivom?? Jer to onda ne bi bilo fer.....

Hajde ne preteruj nego kazi koji je tvoj problem i sta te trenutno konkretno ometa u zivotu? Ali bez preterivanja i teatralnosti.

Poslednja izmena:
stvarno sad sest dana posle ne znam sta sam hteo.
i to ja kao drimer, a ti kinez nemoj tako arogantno da mi aktiviras tu alter licnost...
ja sam ja.

evo npr., ne podnosim miris pasulja, i slicnih kuvanih jela, osecam se ugrozeno kad nicim izazvano dozivim agresiju tudje energije, kulture, obicaja preko culnih receptora.
etericna ulja i mirisne stapice koristim da uzvratim, ponekad, ali to nije to, zelim prazan prostor oko sebe. osoba koja kuva treba da postuje cinejnicu da neka jela i mirisi proizvode negativnu energiju, predoceno joj je to, al ona vrti isti film ko robot.

slicno kad komsija pusti neku muziku, time neko na suptilnom nivou podsvesti me izbaci iz moje licne dimenzije plana i uspeha i tog dana koju smao ja popunjavam svojom muzikom i mirisima. kuci, a kad sam na ulici ocekivano pogubim mentalni kompas, od slinih parfema izgduvnih gasova, haarpa hemitragova, mobilni uredjja, frekvencja talasa, simbola, logoa, boja, buke dece koja se deru, pasa koji laju, zveckanja, zvonjave, zivotinja i gomile debilnih likova, moj zeljeni identitet biva ugrozen jer moram da se adaptiram.

u kompu na interentu svega toga nema, mirisa pogotovo, slusam i gledam sta hocu. pa posle toga realan zivot izgleda kao iluzija i greska, a virtuelni, kao i san, prirodna dimenzija.

ovo sto pricam jesu mozda povrsinski posledicni probelmi, svakako postoje i ozbiljniji problemi ne samo licni, nego drustveni, ali oni nisu tema.

razne culne terapije.. zvukom bojama mirisima bi pomogle povratku u neko primarno idealno stanje. koje je izmesteno iz balansa i kod vecine ljudi izlozeih prekomernoj kolicini neprijatnih vibracija..... no, za to je potrebna saradnja na masovnijem nivou.

Ma ovaj Drimer je ladno godi jos i od Boze Zgradica.... U jednom trenutku sam pomislio da je to on, ali ne, Drimer je manje agresivan, manje prica o sexu (valjda) i totalno vise ide u tu neku fantaziju kao da gledas film Shutter Island ladno...

Ne znam samo, ako je sve tako, zasto ne potrazi pomoc?

Moram da priznam da sam nailazio i na likove, ono, one koje okolina opisuje kao "cudne" koji su se namerno ponasali cudno i bolesno, poremeceno, jer im to nekako bilo cool, to im je neka valjda maladaptacija na ono - "ne biti isti, biti poseban, biti samo svoj bla bla" pa su se malo vise zaigrali u tu ulogu - Heeej pogledaj me ja sam baaas poseban, jos sam bolestan, je l imam sada tvoje sazaljenje i paznju?

Mozda nesto slicno kao Minhauzenov sindrom okrenut prema sebi.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Минхаузенов_синдром

Back