Disney+ koristi Drag Kvins da promoviše i finansira LGBTK nastavni plan i program u državnim školama

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.857
Radi se o Obrazovanju i Porodici, ali kako su to dešavanja u SAD (za sada) onda neka bude u domenu Zanimljivosti...

Inspirisan sam temom o tome kako će Dizni+ uskoro biti dostupan i u Srbiji, pa evo i priče delimično prenete odavde

Agenda postaje jasna kao dan kada pratite trag novca.

Otkako je javno zauzeo stav protiv države Floride, njenog guvernera Roba DeSantisa i zakona o roditeljskim pravima u obrazovanju koji zabranjuje podučavanje rodnog identiteta i transrodne ideologije deci u vrtiću do trećeg razreda, pipci LGBTK lobija nad Volt Dizni Kompanijom otkrila je duboko ukorenjenu agendu za dobijanje što većeg pristupa deci.

Ranije ovog meseca otkriveno je da će deo prodaje koja se očekuje od Diznijeve predstojeće kolekcije Pride Merch za 2022. biti doniran GLSEN-u (izgovara se „glisten”), lobističkoj firmi sa ciljem da progura LGBTK nastavni plan i program u američkom sistemu javnih škola . Dizni je 2020. donirao 100.000 dolara GLSEN-u kao podršku njihovom radu u okviru togodišnjeg „Meseca ponosa“.

Školska zagovaračka grupa "Roditelji brane obrazovanje" izveštava na svojoj veb stranici da je GLSEN-ov rad direktno uticao na „obuke nastavnika“, „vodiče za školsku politiku“ i „nastavni plan i program“ u školama širom zemlje. Prošle godine, Dizni je koristio svoj Disney+ specijal pod nazivom „Ovo sam ja“, specijal za gej ponos da podstakne decu da podrže grupu gej i transrodnih aktivista GLSEN.

„Ovo sam ja“ predstavljao je niz izvođača drag kvina, kao i druge „slavne ličnosti koje nisu u skladu sa rodom“. Emisija je ponudila izvođenje popularnih Diznijevih pesama ponovo osmišljenih sa LGBTK temama.

Tokom specijalne emisije, Endru Levit aka Nina Vest podstakao je gledaoce da podrže GLSEN navodeći da je Disney+ tako ponosan što podržava ovu divnu organizaciju pre nego što je uputio gledaoce na zvaničnu stranicu organizacije.

'[.png

Dizni "opslužuje" malu decu. Ona nemaju razvijenu svest o seksualnosti i upravo su zato idealna meta da im se utuvi u glavu kako je LGBT+ sasvim normalna pojava prisutna svuda oko nas. Istina, sa druge strane, je da LGBT+ predstavlja izuzetno mali procenat populacije što ih čini iznimkom u društvu

Dizni "opslužuje" malu decu. Ona nemaju razvijenu svest o seksualnosti i upravo su zato idealna meta da im se utuvi u glavu kako je LGBT+ sasvim normalna pojava prisutna svuda oko nas. Istina, sa druge strane, je da LGBT+ predstavlja izuzetno mali procenat populacije što ih čini iznimkom u društvu
Од какве је важности конкретно колики је проценат ЛГБТ особа? Постоји неки узрочно-последични однос између бројности и степену прихватања као нормалне појаве?

Од какве је важности конкретно колики је проценат ЛГБТ особа? Постоји неки узрочно-последични однос између бројности и степену прихватања као нормалне појаве?
da

Na osnovu podataka prikupljenih kroz 11 istraživanja sprovedenih u SAD i četiri druge zemlje se došlo do toga da je 3,5% odrasle populacioje u SAD LGB a 0,3% trans
Само једна мала исправка и допуна - ово је проценат људи у САД који се изјашњава тј. идентификује као ЛГБТ. У преводу, студије не обухватају проценат популације која се не изјашњава/не идентификује експлицитно као ЛГБТ иако би по дефиницији могли да се класификују у једну од ове 4 категорије.

Poslednja izmena:
Хоћеш да кажеш да виши проценат ЛГБТ популације доводи до вишег степена прихватања од стране остатка популације и обрнуто? Можеш ли то у више речи да појасниш, на основу чега то закључујеш?

Хоћеш да кажеш да виши проценат ЛГБТ популације доводи до вишег степена прихватања од стране остатка популације и обрнуто? Можеш ли то у више речи да појасниш, на основу чега то закључујеш?
nije logično da 3,5% populacije diktira ostalima kako treba vaspitavati decu (o čemu je ova tema). Pri tome se ignoriše nauka i dosadašnja saznanja

manjine se okupljaju u manjim okruženjima gde postaju većina ili značajni deo lokalne populacije, a tamo mogu, a to i rade, da "nametnu" svoje vidjenje stvari.

nije logično da 3,5% populacije diktira ostalima kako treba vaspitavati decu (o čemu je ova tema).
Теми је дат назив који са чињеничним стањем нема никакве везе, већ је обична пројекција. Нема ни говора о некаквом ЛГБТ наставном плану и програму у школама. Аутори текста који си пренео су анти-ЛГБТ оријентисани и прилично пристрасни у свом писању, тако да се ради о медијском спиновању.

Pri tome se ignoriše nauka i dosadašnja saznanja
Која сазнања се игноришу?

manjine se okupljaju u manjim okruženjima gde postaju većina ili značajni deo lokalne populacije, a tamo mogu, a to i rade, da "nametnu" svoje vidjenje stvari.
Шта значи ,,да ,,наметну" своје виђење ствари" и о којим стварима је реч? Јако си неодређен и све што пишеш звучи као типично папагајисање и мантрање просечних поштовалаца и пратилаца теоретичара завере. Да будем јасан - немам ни најмању намеру да моја питања и запажања звуче малициозно или увредљиво, само кажем онако како изгледа.

Све у свему, ово свакако није одговор на питање које сам ти поставио, нити објашњава икако твоје запажање да ,,виши проценат ЛГБТ популације доводи до вишег степена прихватања од стране остатка популације и обрнуто". Према овој логици, испада да што је већи број ЛГБТ особа, аутоматски је мања нетрепељивост према њима од стране свих оних који им нису наклоњени и у њиховим очима испадају ,,нормалнији". Мораш да признаш да је то поприлично нелогично. Стварност је заправо потпуно супротна - што је већи проценат популације који се отворено идентификује као ЛГБТ особе, све већи је анимозитет према њима од стране остатка популације, тј. од стране оног дела хетеросексуалне популације који је експлицитно противнички настројен према ЛГБТ популацији.

Secas se kad je pre par godina bila tema na LjiS-u o njima i kad sam rekla da su nakaze ondasnja grupa je svalila drvljei kamenje po meni.
Надам се да си у међувремену променила барем мало мишљење на боље. Ужасавам се при самој помисли на огроман број људи који такве ствари говоре сопственој деци, рођацима или пријатељима који нису хетеросексуалци.

Амерички католички фанатици су тако лако препознатљиви по својим ултра дебилним ставовима и речима, то је непроцењиво забавно. :mrgreen:
Mislim da si pogresio ovde ko je zapravo tu fanatik...

На основу чега то мислиш?
Na osnovu preterane propagande u korist te populacije. Sa obzirom da se do nedavno to smatralo za bolest i lecilo elektro-sokovima,
danas zele da svi to postanemo, pa tako imam utisak da se neko dobro zajebava sa nama. Svuda su se uvukli, i prikazuju
ih kao normalne, kad su zapravo promiskuitetne, bolesne, osobe uglavnom, osobe kojima nikada ne bi poverio da cuvaju
i vaspitavaju decu...

Теми је дат назив који са чињеничним стањем нема никакве везе, већ је обична пројекција. Нема ни говора о некаквом ЛГБТ наставном плану и програму у школама. Аутори текста који си пренео су анти-ЛГБТ оријентисани и прилично пристрасни у свом писању, тако да се ради о медијском спиновању.
to je samo jedan u nizu primera. Bilo je lobiranje u Floridi, toliko jako da je morao da se umeša guverner i dekretom zabrani da se deca uzrasta od predskolskog do 3 osnovne indoktriniraju seksualnim temama.

bilo je već nekoliko tema o tome ovde ali nemam volje da tražim.

Na osnovu preterane propagande u korist te populacije.
Пропагирање толеранције је претерано? Како то мислиш? Треба не предузимати ништа поводом агресивног, ексклузивистичког, дискриминаторног, непријатељског опхођења према ЛГБТ популацији? Или да само треба у мањој мери то чинити?

Sa obzirom da se do nedavno to smatralo za bolest i lecilo elektro-sokovima, danas zele da svi to postanemo,
Прочитај ово полако и реци ми да ниси случајно погрешио при формулисању мисли. Одакле ти бесмислица да неко ,,жели да сви то постанемо"? Чак и да то јесте тачно, како би према твом схватању уопште ико био у стању да иког натера да постане геј ако је стрејт или обрнуто? Ти још увек мислиш да сексуална оријентација може да се мења? Па, по тој логици ЛГБТ особе не би ни постојале - сви би се променили и постали стрејт јер их је мање од 10% док је хетеросексуалаца преко 90% у свету.
И какве везе с ичим има чињеница да се хомосексуалност до недавно сматрала за болест?

promiskuitetne, bolesne, osobe uglavnom
Промискуитет није одлика искључиво ЛГБТ популације, а епитет ,,болесно" употребљаваш неадекватно са намером да понизиш, без икаквих основа.

Све ово си написао без икаквог основа и потребе само зато што сам те питао на основу чега сматраш да сам погрешио кад сам назвао ауторе текста фанатицима. Притом, на то питање уопште ниси ни одговорио. :roll:
Али нема везе, тема ионако нису фанатици већ њихов спинерски текст.

to je samo jedan u nizu primera. Bilo je lobiranje u Floridi,
Лобирање за чим? За васпитавањем деце да није у реду вербално или физички злостављати некога јер је геј?
То је оно против чега се ударени католички фанатици у САД-у боре измишљањем, између осталог, одвратних и недопустивих оптужби да васпитачи и наставници промовишу педофилију у школи и томе сличних небулоза у рангу са QAnon малоумницима.

toliko jako da je morao da se umeša guverner i dekretom zabrani da se deca uzrasta od predskolskog do 3 osnovne indoktriniraju seksualnim temama.
Учити дете да је насилничко понашање погрешно и недопустиво је индоктринација?
Очигледно политизовање социолошког питања од стране гувернера у сврху прикупљања јефтиних политичких поена пролази неприметно, док се прогресивне методе називају индоктринацијом. Каква зона сумрака...
:fdlan:

Лобирање за чим? За васпитавањем деце да није у реду вербално или физички злостављати некога јер је геј?
to uopšte nije bilo pitanje, vidi se da si površno informisan iz pogrešnih izvora. Stvorila se propaganda da ne smeš da kažeš gej u Floridi a radi se o nečemu sasvim drugome. Naime, zabranjeno je učiti decu onog uzrasta koji sam pominjao o seksualnoj orijentaciji. Ta deca to ne bi mogla da shvate, osim da je to nešto normalno, čim je učiteljica rekla.

a to se zove propaganda i programiranje dece

Одакле ти бесмислица да неко ,,жели да сви то постанемо"?
Odatle da supermen najednom ljubi muskarca. I mnogi drugi primeri...ako su uzori takvi ljudi to kopiraju...
Ти још увек мислиш да сексуална оријентација може да се мења?
Naravno. Jedino sto ljude sprecava je vaspitanje i ono sto prihvataju za normalno.
Промискуитет није одлика искључиво ЛГБТ популације, а епитет ,,болесно" употребљаваш неадекватно са намером да понизиш, без икаквих основа.
nije ali nije pravilo. Nisam nikada video takvu normalnu osobu niti komunicirao preko interneta.
pre svega samo im je jedno na pameti. Jedan mi je nudio da mi pusi, a za uzvrat da mu pojebem drugaricu recimo...
nekad sam bio bi pa znam...

to uopšte nije bilo pitanje, vidi se da si površno informisan iz pogrešnih izvora.
Који су то погрешни извори? Информишем се из великог броја различитих медија, изузев појединих који нису у стању да непристрасно извештавају без идеолошког обликовања текстова и спиновања, какав је рецимо тај из ког си превео текст који из неких чудних разлога већ у самом почетку трпа изразе и фразе попут лобирање, агенда постаје јасна, праћење токова новца, пипци лобија и сл. Мени се чини да је пре овде случај да си ти површно информисан преко некаквог америчког пандана српском информеру, телеграфу, ало-у, куриру и сл. сплачинама од медија. Чуди ме да нису завршили са фразом истина је тамо негде.

Stvorila se propaganda da ne smeš da kažeš gej u Floridi a radi se o nečemu sasvim drugome.
Ја ово уопште нисам спомињао, не знам због чега ми то наглашаваш.

Naime, zabranjeno je učiti decu onog uzrasta koji sam pominjao o seksualnoj orijentaciji. Ta deca to ne bi mogla da shvate, osim da je to nešto normalno, čim je učiteljica rekla.
У преводу, уместо да се деци обезбеди систематизовано и узрасту прилагођено основно школско образовање о нечему што их окружује и због дечје знатижељне природе интересује, то је забрањено законом. А са овим законом ће деци бити омогућено да на миру стичу ван школе узрасту неприлагођене и морално назадне идеје да је то ненормално, болесно, да се таквих особа треба клонити, плашити их се, мрзети их, искључивати из друштва, итд. А како се то зове?
a to se zove propaganda i programiranje dece
И још се зове наметање и непосредна декриминализација и легализација хомофобије.

Odatle da supermen najednom ljubi muskarca. I mnogi drugi primeri...ako su uzori takvi ljudi to kopiraju...
Питао сам одакле ти податак да неко жели да сви ми то постанемо? Постаће неко геј или бисексуалац јер је као одрасла особа гледао два мушкарца како се љубе? Јеси озбиљан ти? Можеш ли искрено да поверујеш у то што пишеш?

Naravno. Jedino sto ljude sprecava je vaspitanje i ono sto prihvataju za normalno.
Стварно? Па, како се онда у строгим, патријархалним, хетеро породицама рађају и одрастају хомосексуалци? Како не постане неко геј наједном? Како геј не постане стрејт наједном? Има ли таквих случајева забележених? Имаш ли доказе за тако нешто? Пошто наука говори сасвим супротно. Да се није тај покварени лоби и ту увукао као међу еволуционе биологе, па вуче конце и фалсификује научне радове глобално?

nije ali nije pravilo.
Значи, генерализујеш онда.

Nisam nikada video takvu normalnu osobu niti komunicirao preko interneta.
pre svega samo im je jedno na pameti. Jedan mi je nudio da mi pusi, a za uzvrat da mu pojebem drugaricu recimo...
nekad sam bio bi pa znam...
Чак један? Ау, па то је епидемија онда. Могао си да наведеш бар њих 5-10. Само, ту постоји један мали проблем - на твојих стотину негативних личних искустава долази још толико истих или сличних са хетеросексуалцима. Шта можемо да закључимо из тога? Оно што сам већ рекао - да је промискуитет одлика људи уопште, а не искључиво ЛГБТ популације. Исто као и педофилија, некрофилија, сексуални фетишизам и све остале изопачености које бисмо могли да наведемо. А пошто је познато да је проценат ЛГБТ популације јако низак (свега десетак посто), из тога произилази да је на свету чак девет пута више хетеросексуалних изопачених болесника него хомосексуалних. Закључак? Хетеросексуалци су болесне особе и то вишеструко бројније од хомосексуалаца.

Питао сам одакле ти податак да неко жели да сви ми то постанемо? Постаће неко геј или бисексуалац јер је као одрасла особа гледао два мушкарца како се љубе? Јеси озбиљан ти? Можеш ли искрено да поверујеш у то што пишеш?
Svuda se popularizuje kao nesto normalno. Nikakav problem, u staroj indiji su bili normallni homoseksualni odnosi u kupatilima,
gde su se zaposljavali muzeloznici koji su pipkali kupace i zadirkivali ih ako uspeju da im dignu patku, sto je vodilo u seks.
Opisano u kama sutri. U toj kulturi je homoseksualni seks bio potpuno normalan.
Dakle ako se prihvati kao normalan od malih nogu svi ce to raditi.
Стварно? Па, како се онда у строгим, патријархалним, хетеро породицама рађају и одрастају хомосексуалци?
Odavno su takve porodice retke... cisto sumnjam da ce tamo da se zapate homoseksualci, obicno
seksualna orijentacija nastaje sa prvim seksualnim iskustvima... deca su neodredjenog roda...
на твојих стотину негативних личних искустава долази још толико истих или сличних са хетеросексуалцима.
nisam rekao da su iskustva negativna, nego da nisu normalni. Ovi normalni se prikrivaju, pa tako...
Da rezimiram, nisam protiv homoseksualaca i inih nego protiv popularizacije toga.

Ја ово уопште нисам спомињао, не знам због чега ми то наглашаваш.
zato što je u sklopu narativa koji osudjuje ono što je guverner Floride zabranio a ti podržavaš tu stranu.

Na roditeljima je da uče svoju decu vrednostima a ne na državi (kroz školu). Država može i treba da uči decu zakonima, ali moral je za kućno vaspitanje a ne državno. To zastupa guverner Floride jer većina stanovništva tako hoće.

Secas se kad je pre par godina bila tema na LjiS-u o njima i kad sam rekla da su nakaze ondasnja grupa je svalila drvljei kamenje po meni.
I jesu nakaze .

Svuda se popularizuje kao nesto normalno. Nikakav problem, u staroj indiji su bili normallni homoseksualni odnosi u kupatilima,
gde su se zaposljavali muzeloznici koji su pipkali kupace i zadirkivali ih ako uspeju da im dignu patku, sto je vodilo u seks.
Opisano u kama sutri. U toj kulturi je homoseksualni seks bio potpuno normalan.
Dakle ako se prihvati kao normalan od malih nogu svi ce to raditi.

Odavno su takve porodice retke... cisto sumnjam da ce tamo da se zapate homoseksualci, obicno
seksualna orijentacija nastaje sa prvim seksualnim iskustvima... deca su neodredjenog roda...

nisam rekao da su iskustva negativna, nego da nisu normalni. Ovi normalni se prikrivaju, pa tako...
Da rezimiram, nisam protiv homoseksualaca i inih nego protiv popularizacije toga.
Bilo je to normalno i u Sodomi ,Gomori i Egiptu pa ih Bog zbrisao sa lica zemlje..

Back