Imam utisak da je na forumu jako malo konstruktivne diskusije...da se uglavnom razgovori svode na prepucavanja.
To bi mogla biti posledica loseg vaspitanja clanova.
Obracate li paznju na to? Da li vam je vazno kakav razgovor vodite?
Ne samo na ovom forumu, nego pre svega u realnom zivotu?
Da li razvijate u sebi volju za iskrenim, kreativnim i korisnim razgovorom ili pustate niskim strastima na volju?
Dobra tema postavljača, mada još uvek pamtim kako je "konstruktivno" on lično prvi put meni pristupio na forumu, kad me je ispljuvao na sva usta i praktično mi rekao da idem u wc da se stidim zbog gluposti koje pišem. Tako da nešto sumnjam u njegovu verodostojnost, koju bih pre nazvala licemerjem.
Kako god, pitanje jeste na mestu, i drago mi je što se u zadnje vreme sve više ljudi pojavljuje koji potežu ista ili slična pitanja. Naravno da bi svako iole razuman hteo da ovde može učestvovati u uljudnim diskusijama u kojima bi se ljudi ljuCki raspravljali oko svojih različitih stavova i argumenata, bez da strahuju da će neki maloletnik ili maloumnik da uleti sa vređanjem, psovanjem, isprdavanjem i ponižavanjem. Svakako žalim za vremenom kad je ovde bilo obilje pametnih ljudi koji su postavljali kreativne teme i s kojima se mogli pristojno komunicirati čak i ako vam se mišljenje razilazilo (znam da je teško za zamisliti, ali da, nekada je ovde i to bilo moguće). Danas više teško, i nije čudo što su upravo ti i takvi ljudi koje sam cenila i koji su uvek ostajali staloženi i kulturni, odavno napustili ovo mesto. Tako da, mada je pitanje na mestu, mislim da nade nema nikakve, i da se neće sad ceo forum ujediniti da se očisti od kukolja. Ne, stvari će biti još gore. Mislim da ćemo najposle shvatiti da, ako želimo konstruktivnu diskusiju u kojoj se ljudi ponašaju ko ljudi a ne ko goveda, se moramo isključiti s neta i vratiti razgovorima oči u oči, u rl. Ni u rl situacija nije idealna, ali siledžije su po pravilu manje od makovog zrna u rl a čak i kad nisu, s njima je u stvarnom životu lakše izaći na kraj, jer tamo nemaju zaleđinu koja ih štiti, nemaju oko sebe krdo istomišljenika i po pravilu su prepušteni sami sebi da se brane.
Po pravilu ne umeju da se brane i još se ređe usuđuju. Tako da, mislim da nema svrhe tražiti da se net i socijalne mreže menjaju, a u rl ima mnogo manje "junači" kao što je ona koja se sreće na mreži i oni po pravilu nisu problem. I, sasvim ih je lako totalno ignorisati.