Sebastian2090
Zainteresovan član
- Poruka
- 180
Da li neko moze pomoci kako da se rijesim tog problema
Fizikalna terapija ne pomaze
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pomaze masaza,ako imas ko da ti masira ledja.Ako su ti prsljenovi pomereni,onda ti je seks potpuno zabranjen.Jedini nacin da upraznjavas seks,Da li neko moze pomoci kako da se rijesim tog problema
Operacija je stvarno totalno neinvazivna, ali ti ja ne bih savetovalaEvo ja imam ovo i doktor Kinez predlaze operaciju.
Ja sam prihvatila ali ne znam sta je bolje i sta rade kod nas. Kaze da mi je bol sad na 70 % od 100.
Kaze da se zavrsi za pola sata.
Je l' ima neko iskustva?
nije mi pominjao da cu da hramljem ali sta znam......i sad kad zaboli ne da hramljem vec jedva hodam.......Operacija je stvarno totalno neinvazivna, ali ti ja ne bih savetovala
da ides na operaciju. Prodje to nekad i samo od sebe, ali nekad i ne,
nazalost. Ako ti je moguce pokusaj da nekim lekovima protiv bolova neko vreme, recimo dve nedelje izdrzis te bolove, ali ako su i dalje
neizdrzljivi onda ipak idi na operaciju. Operacija sama po sebi nesto
bi bila slicno kao operacija slepog creva samo sto posle op. slepog creva i zaboravis da je i operisano, a ovde mogu da se jave razne
nezgodacije, ukljucujuci i situaciju da operacija nije uspela i da mora da
se ponovi ( slucaj mog muza). Druga obavezno bude uspesna, bolovi
nestaju, ali se hramlje pola godine ( ne i obavezno, ali cesto je to slucaj).
Pokusaj da pregrmis dve -tri nedelje sa nekim zescim lekovima, a ako
nista ne pomaze onda slobodno idi na operaciju jer po mom misljenju
nema niceg srashnije od neizdrzljivih bolova.
Ne hramlje svako, narocito ne zenske koje vole lepe cipelenije mi pominjao da cu da hramljem ali sta znam......i sad kad zaboli ne da hramljem vec jedva hodam.......
nocas nisam spavala od bolova-celu noc.......muci to mene duze ali prodje pa zaboravim ali pre par nedelja je toliko bolelo da nisam otisla na posao, jednostavno uzasna bol....sinoc jos gora....
verujem da lek protiv bolova pomaze ali ne resava to u telu i samo cu hronicno opet da gutam tablete ako zaboli.....mada i posle operacije kaze moze da se ponovi, nema trajnog resenja
hvala na odgovoru![]()
nije mi pominjao da cu da hramljem ali sta znam......i sad kad zaboli ne da hramljem vec jedva hodam.......
nocas nisam spavala od bolova-celu noc.......muci to mene duze ali prodje pa zaboravim ali pre par nedelja je toliko bolelo da nisam otisla na posao, jednostavno uzasna bol....sinoc jos gora....
verujem da lek protiv bolova pomaze ali ne resava to u telu i samo cu hronicno opet da gutam tablete ako zaboli.....mada i posle operacije kaze moze da se ponovi, nema trajnog resenja
hvala na odgovoru![]()
meni je pomogao Inverzijski sto, pominjan ovdeEvo ja imam ovo i doktor Kinez predlaze operaciju.
Ja sam prihvatila ali ne znam sta je bolje i sta rade kod nas. Kaze da mi je bol sad na 70 % od 100.
Kaze da se zavrsi za pola sata.
Je l' ima neko iskustva?
Ne znam da li ima isti problem jedan moj komšija. Kod njega je problem što su mu pršljenovi jako slabi, tj kost. Isto je bilo priče o nekim implantima koji su prilično skupi. Ovo što sam ja pisala bila je diskurs hernija i isto su čekali dokle god su mogli.Imam vise od 10 snimljenih MR,terepije su mi samo odmogle i poremetille rad srca,gde sad imam i aritmiju.a Implantate od L1 do S1 nece da mi rade.Iako kako kazu da bi trebalo,ali....... .
Da,losi su mi prsljenovi,ali to nije od uvek tako,jer su mogli da mi operisu L3 i L4,mnogo pre,jer su diskusi bili u vrlo losem stanju,zbog povrede.Posle se to sirilo dalje i postalo je nemoguce operisati,a da ima sanse da ostanem,normalan,pa cak i ziv.Te Magnetne Rezonance ne lece nista,a traze svake godine novi snimak.Cist bezobrazluk.Razumeo bih kada bi trazili na 3 godine.Kod mene se vidi na tim snimcima na godisnjem nivou mnogo velikih losih promena na prsljenovima,a diskusa vise i nema.Kao sto sam rekao,od mnogo uradjenih terapija sam samo dobio aritmiju,a nista bolj povodom poboljsanja kicme.Ne znam da li ima isti problem jedan moj komšija. Kod njega je problem što su mu pršljenovi jako slabi, tj kost. Isto je bilo priče o nekim implantima koji su prilično skupi. Ovo što sam ja pisala bila je diskurs hernija i isto su čekali dokle god su mogli.
bila sam danas kod drugog specijaliste i rekao mi je da sa ovom slikom prosecan Kinez ne bi podneo bol vec bi isao na operaciju...ne zna doktor koliko sam ja trpela i sa knedlom u grlu radilaПознајем више особа које су имале проблем са кичмом и свима је операција помогла. Некима у већој мери, а некима у мањој.
Оно што је кључно јесте да урадите магнетну резонанцу и да се уради проводљивост сензизивних и моторних нерава (EMNG). Јако је битно у каквом су стању нерви. Они могу страдати због прикљештења. Ако је лоше стање нерава, није добро одлагати операцију. Вероватно вам је лекар већ то и тражио и на основу тога предлаже операцију.
После операције јесте да треба времена да за опоравак (устаје се одмах сутрадан), што укључује и физикалну терапију у неко од бањских лечилишта. Побољшање је видно.
Првих месец дана је најбитније, мада се тај процес траје код већине пола године.
Било би пожељно да се оперисаној особи обезбеди повишени кревет да би лакше могла да устаје и леже.
bila sam danas kod drugog specijaliste i rekao mi je da sa ovom slikom prosecan Kinez ne bi podneo bol vec bi isao na operaciju...ne zna doktor koliko sam ja trpela i sa knedlom u grlu radilabez bilo kakvih tableta
sad sam popila tablete i jako mi je pomoglo....skoro da je bol skroz nestao.....rekao mi je da ipak prvo probam sa tabletama.....
onaj juce bi odmah na operaciju....
ovaj danas je bolji strucnjak, iskusniji je a nije ni los ovako fizicki![]()
ovaj danas je bolji strucnjak, iskusniji je a nije ni los ovako fizicki![]()
Od svih fizioterapija su najbolje vezbe i to ih treba raditi samo one koje ne prouzrokuju bol dok se rade,ili do najblazeg bola.One elektro terapije pomazi samo kor reume i isijalgije,cak ni tu preterano.
Добро је ако лекови делују. Имала сам и ја неки неки проблем пре неких годину и по са леђима . Срећом наишла сам на доброг ортопеда, који ми је преписао неку јаку терапију и послао ме је и код физијатара (ишла сам на вежбе) .
После неких два месеца ме је попустило. Код мене је био неки јак упални процес, да ли је била и хернија не знам, јер нисам стигла до тог стадијума да ми траже магнет.
Ево овде је објашњено ( https://www.spine-health.com/video/video-can-herniated-discs-heal-their-own)
да симптоми некад могу и да прођу, тј да не боли тако због
* имуног одговора
* хернија се смањи, јер је попут желела (изгуби део воде, па као да се сасуши)
и не притиска у тој мери нерв
*рађењем вежби, може да се однос херније и нерва промени, па да више не притиска (Мито, можда је теби то успело помоћу тог твог стола)
Probao,kod mene nema neke vajde,posto moram cesto da menjam polozaj.Pomaze ako nocu dok spavate stavite jastuk izmedju nogu ,ili kolen ne znam zasto ali meni pomoglo.
E vidis i tu je problem.Ako je nekom kao meni konstantno ukljesten nerv,nikako ne sme da radi razvlacenje,jer moze doci do presecanja nerva pri bracanju,posto se istegne.Probao u bolnici na Banjici i umalo nisam srkao od bolova.Kad razvuce,super je,a kad se vrati,onda ispadaju oci.I vježbe istezanja...odnosno dekompresija...