Diskretnost

• Začetnik teme Začetnik teme bobba
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
bobba:
Diskretnost , odnosno varanje koje se ne otkriva

[U današnje vreme pojam vernosti u vezi/braku sve više zamenjuje pojam diskretnosti. Uopste je poznato da neki brakovi opstaju upravo zato što se određene potrebe (emotivne, fizičke…) ispunjavaju i određena nezadovoljstva ventiliraju «sa strane».

Pretpostavljam da je većina nas načelno protiv varanja, barem u onom segmentu kad se govori o tome da netko vara nas

Međutim, zanima me sledeće: opravdavate li diskretnost kao sredstvo očuvanja ljubavne zajednice?

Je li važnije podržavati princip vernosti i na osnovu toga snositi posledice ako vi ili partner u jednom trenu pogubite kompas?

Ili je važnije biti fleksibilan i makijavelističkim pristupom očuvati vezu, odnos dvoje ljudi?
S jedne strane paziti da vaš partner nikad ne sazna ono što bi ga moglo povrediti, s druge strane biti sretan ako vi nikad ne saznate neke stvari i preko toga ostvarite ljubavnu harmoniju.

p.s.

Opis diskretnosti u smislu u kojem ja upotrebljavam na ovom topicu:

Ponašanje u kojem emotivne ili fizičke avanture izvan veze ne ugrožavaju tu postojeću vezu. Nema želje ni namjere da se postojeća veza napusti. «Avanturizam» je strogo kontrolisan (nema poziva, poruka, sms-ova, e-maila) i drži se sve veoma tajno. I zadnje, taj avanturizam nije planski i serijski, nego se «desi» ako klikneš s pravom osobom u pravo vreme.

p.p.s.

Bez lažnog moralisanja, molim...]

Da kazem da bi i ako bi ipak ovo uradila: S jedne strane paziti da vaš partner nikad ne sazna ono što bi ga moglo povrediti, s druge strane biti sretan ako vi nikad ne saznate neke stvari i preko toga ostvarite ljubavnu harmoniju.

Beskrajno se divim onome ko moze da zaista napravi takvu situaciju da ona druga strana nista ne nasluti...Ponekad zavisno od situacije sam i sama bila ucesnik u tim nekim "diskretnim stvarima2 i bilo mi je interesantno to da niko ne zna nista a ja u stvari uzivam...to jednostavno ne traje kod mene...ne zelim da ikog povredim a u stvari povredim samu sebe najvise...Ako bi nesto tako i uspela da odrzim mislim da bi mi pre mogli meso seci nego da priznam i povredim nekog ko nije tu nista kriv...Ipak za sve to treba biti majstor...Kad covek vara svoju zenu a pritom je zaista diskretan ne osudjujem ga kao onog koji hoce jadan da bude "svaler" a d.pe zvace gace kad se nesto moze otkriti...Za sve treba imati stila...opet kazem svaka cast za umetnike, nikom nije lako kad otkrije...

shaddow:
1. "Bolje dobar razvod, nego loš brak!"
2. Ko "vara" svog partnera, vara pre svega sebe i svoj život troši na pogrešan način.
PS: I da, ja jesam moralista, jer smatram da postoje vrednosti za koje vredi umreti i koje daju smisao životu - ponos, čast, poštenje i dostojanstvo

1. da li je brak los zbog neke avanture ili je brak los zbog stalnih svadja i nepostovanja, iako prevare nije bilo. samo sad nemoj da mi kazes da do prevare ne bi doslo da je sve kako treba jer znam milion primera gde se ljudi odlicno slazu i kapiraju, ali........ sta je los brak?

2. ali ova fraza o varanju samog sebe mi je vec postala smesna.:roll: mislim, odrasli smo ljudi, svesni svojih dela i posledica, kakvo varanje samog sebe..... :roll:

ne varam, nikad nisam varala i nemam nameru da varam, ali zbog jedne avanture ili sexa ili kako god hoces sigurno necu prekinuti vezu ili vec da ne pricam o braku.....

za mene je prevara paralelna veza koja traje duze vreme i u kojoj su prisutne duboke emocije. flert, poljubac, sex,.,,,,...mogu da pokusam da razumem i oprostim......ja sam samo realna i ne zelim da zivim u oblacima, kao neki........sad mozete da me pljujete, ali to je moje misljenje.

Copy_Cat:
1. da li je brak los zbog neke avanture ili je brak los zbog stalnih svadja i nepostovanja.........?

I zbog jednog i zbog drugog. :)

Copy_Cat:
2. ali ova fraza o varanju samog sebe mi je vec postala smesna.:roll: mislim, odrasli smo ljudi, svesni svojih dela i posledica, kakvo varanje samog sebe..... :roll:

Pa čovek veruje da je faca, da živi svoj život.......... a ustvarai nije ni svestan da propušta prave vrednosti, pravu lepotu života i ljubav. Bolje jedna ali vredna, nego gomila bezvrednih.
Inače, ljudi često varaju sami sebe i to nesvesno. To se najbolje prikazuje mehanizmima odbrane, al ajd sad da ne ulazimo u to.........

Pozdrav!

shaddow:
I zbog jednog i zbog drugog. :)

Pa čovek veruje da je faca, da živi svoj život.......... a ustvarai nije ni svestan da propušta prave vrednosti, pravu lepotu života i ljubav. Bolje jedna ali vredna, nego gomila bezvrednih.
Inače, ljudi često varaju sami sebe i to nesvesno. To se najbolje prikazuje mehanizmima odbrane, al ajd sad da ne ulazimo u to.........

Pozdrav!

shadow, nema pozdrava dok ne zavrsimo pricu....:wink: naravno da je bolja jedna ali vredna, ali slozices se da smo ljudi, da svaki covek ima svoje trenutke slabosti,,,,....da li zbog tog trenutka treba preseci sve sto nas je do tada spajalo ili nastaviti dalje? naravno, mnogo je tu faktora koji uticu, ali za mene nista nije bas crno ili belo....

Copy_Cat:
shadow, nema pozdrava dok ne zavrsimo pricu....:wink: naravno da je bolja jedna ali vredna, ali slozices se da smo ljudi, da svaki covek ima svoje trenutke slabosti,,,,....da li zbog tog trenutka treba preseci sve sto nas je do tada spajalo ili nastaviti dalje? naravno, mnogo je tu faktora koji uticu, ali za mene nista nije bas crno ili belo....

ako mogu ja da nastavim

rekla bi da ljudi nisu bas svesni da se taj moment jednostavno sam pojavi bez kontrole
, kako ti to rece momenat slabosti, ja to ocito malo drugacije gledam

kao sto rece nije sve ni crno a ni belo

Racuni dodju na naplatu, kad tad. I zabole nekog sto si ti "bio slab", moras da platis( ako ces da klatis)8-).
Ne moze nista da se sakrije, cak i kad te niko ne vidi, odaje te tvoja savest.Ovo se odnosi na osobe koje je imaju, makar u promilima.
Znaci, savest radi danonocno i proizvodi osecaj krivice i ne moze nista vise da funkcionise u vezi kao pre.
Kad legnes Bobbo pored svog partnera(navodim primer), kome si diskretno zabila noz u ledja, mislices i dalje na svoj "ispusni ventilchic", a to znaci da je iskrenoj vezi KRAJ.

[QUO
S jedne strane paziti da vaš partner nikad ne sazna ono što bi ga moglo povrediti, s druge strane biti sretan ako vi nikad ne saznate neke stvari i preko toga ostvarite ljubavnu harmoniju.
Ovo iako sam pobornik vernosti i fer pleja ali ziv covek pogresi.Samo ako saznam onda je kraj.

Back