diskrecije

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
evo da se iskupim 1 diskrecija iz komsiluka - bili su komsije i kucni prijatelji, zajedno isli na letovanja, zimovanja.... ali jednog dana navata zena muza u krevetu sa komsinicom i natera ga da na nju prepise svu imovinu inace ce komsiji ispricati da se svalerisu...i tako nastave oni da se druze jos par godinica ali onda navata muz zenu sa komsijom, napravi skandal, razvede se i ode u kanadu... muz se preseli kod svalerke ali se ne razvodi od zene jer nece da raizikuje posto svalerka uvek moze da ga sutne pa da zavrsi na ulici.... i tako oni zive a komsiluk se zabavlja olajavajuci ih:D

evo jos 1, mora da i afrodita zna za nju ;) - lik ima zenu i decu, onda se smuva sa nekom, kaze zeni i ona odluci da se vrati kod svojih roditelja... on joj kaze - razmisli, ako se ne vratis za mesec dana nemoj se ni vracati.... ona razmisli i vrati se... sad taj lik ima 2 zene i decu sa obe ...ponedeljkom, sredom i petkom je kod jedne a ostalim danima kod druge ili se nesto u medjuvremenu promenilo:think:

...ajde pisite, sta ste se ucutali:D

....svasta sam cula, ali za to stvarno nisam.....

....a dobro ima prica za jednog profu sa ekonomskog fakulteta u Bg, godinama je ziveo paralelni zivot..na obe strane deca...nekako zena (ova zvanicna) cuje za to i htede da se razvede,
a on joj kaze...ako se razvedemo neces imati ni za hleb posteno (nikad nije radila)...a ovako imas letovanje na Sejselima, skijanje u Austriji, soping u Njujorku, stan od 120mkv, kucnu
pomocnicu, vozaca....pa ti vidi sta ti vise odgovara....nisu se razveli....

....svasta sam cula, ali za to stvarno nisam.....

....a dobro ima prica za jednog profu sa ekonomskog fakulteta u Bg, godinama je ziveo paralelni zivot..na obe strane deca...nekako zena (ova zvanicna) cuje za to i htede da se razvede,
a on joj kaze...ako se razvedemo neces imati ni za hleb posteno (nikad nije radila)...a ovako imas letovanje na Sejselima, skijanje u Austriji, soping u Njujorku, stan od 120mkv, kucnu
pomocnicu, vozaca....pa ti vidi sta ti vise odgovara....nisu se razveli....

Gospode...klasicna ucena...pa isutirala bi ga sa sve njegovim Sejselima i Austrijom i Njujorkom i soferom...
pa zar je tolko nesposobna, bre, da mora to da trpi...

pricam u svoje ime...ne osudjujem nikoga, al to ne bi mogla da podnesem...

Gospode...klasicna ucena...pa isutirala bi ga sa sve njegovim Sejselima i Austrijom i Njujorkom i soferom...

cuj trpi:lol:
verovatnije je da i ona krese nesto ta trane..i vuk sit, i ovce na broju:)
prioriteti su ..cudo:)

...tu pricu sam cula pre jedno 20 godina, sta je dalje bilo sa njima ne znam...a da je situacija grozna i da je ona izabrala tako jeste, a zasto samo ona zna....

ljudi se razlikuju po mnogo cemu, izmedju ostalog i po tome sto imaju razlicite prioritete..
neko je za formu, neko za sustinu..
neko smatra da je uspesan brak onaj koji traje do kraja zivota, a neko da je uspesan onaj koji je srecan i zadovoljavajuci za oba partnera koliko god da traje - dok traje..
neko zeli da ostane g-dja profesora tog i tog, a nekoj je vaznije da zna da je prof taj i taj iskren prema njoj, da je ceni kao osobu i da moze u lice da joj kaze - draga, ne volim te vise..pa svako na svoju stranu..prijateljski..
u stvari - mnogi ne znaju sta zele ni od sebe, a kamo li od zivota..

molim moderatore da na ovoj temi spoje sve diskrecije..
hvala sto ste ih ostavili do sada razdvojene..

svaka od prica je imala svoju diskreciju koju je neko od aktera kao svoje pravo iskoristio..

pravo prevare, distance,zivotnog saveta..sa sve posledicama ucinjenog..

koliko ste vi iskoristili svojih diskrecionih prava do sada?

El sam ja nešto pobrkala ili si ti mislila na digresije? :think:

molim moderatore da na ovoj temi spoje sve diskrecije..
hvala sto ste ih ostavili do sada razdvojene..
svaka od prica je imala svoju diskreciju koju je neko od aktera kao svoje pravo iskoristio..
pravo prevare, distance,zivotnog saveta..sa sve posledicama ucinjenog..
koliko ste vi iskoristili svojih diskrecionih prava do sada?

Diskreciono pravo shvatam kao tihu privilegiju da ucinim bilo sta u smislu pomoci, tamo gde vidim da je potrebna. (Mada su je neki ovde, na temi, shvatili na drugaciji nacin od mene.)
dive me je svojim temama navela da u glavi zaokruzim neke stvari koje me u momentu okupiraju.
Pomogla sam nekim bliskim ljudima, (koristeci Ljudsko pravo da reagujem) i ako se to od mene nije trazilo...da bi posle izvesnog vremena bila okrivljena kako sam im ucinila "medvedju uslugu" jer da nisam to uradila "snasli bi se oni mnogo bolje", ovako sam ih samo "unazadila".
Proslo je neko vreme...i njima treba pomoc - opet.
E sad, ocigledno pozivajuci se na svoje diskreciono pravo (neki po rodjackoj liniji, neki po prijateljskoj) "diskretno" nabacuju predlog o otudjenju neke imovine (samo moje porodice), verovatno racunajuci opet na moju (i mog muza) darezljivost. Nisu prestali sa "dobronamernim savetima" ni kad sam im vrlo grubo skrenula paznju da ne guraju nos gde mu nije mesto...
Na kraju sam apsolutno iskljucila tu temu iz nasih razgovora, kao i mnoge druge, da bih izbegla konacan prekid naseg kontakta.

Koliko smo svesni da upotrebom svog d. prava provociramo tudje, koje moze u vrlo nepristojnom obliku da nam bude prezentirano?!
Kakva god da je bila namera jedne strane, nije iskljucen bumerang-efekt, sa sasvim drugacijom porukom. Kao moj slucaj.
Sve je iskustvo, na kraju price.

nisi ti modesti nista pogresila...sabloni ponasanja se formiraju od rodjenja...postoje ljudi koji stalno kasne ili kukaju ili drame ili su svorc ili se prejedaju... sta god da im kazes naici ces na otpor... neke vise ne pitam ni kako su da ne bih morala da slusam 2 sata sta im sve fali :D

Back