Discus hernia i bol u ledjima

Čitam sad ovo što je Grom napisao.

Na stranu Lujza Hejz i te savremene samopomoci, ko u to veruje super i sama autosugestija je od koristi no osvanula bih se na detalj psihe, psihosomatskog.

Celog života sam fizički aktivna u smislu da se nikad nisam plašila ni fizičkog rada, krecim sama, premestam nameštaj, vukljam ko magarac po puna kolica sa pijace i samo dva puta se ukocih i to u dva najkriticnija životna raskrsca.

Pre 16 godina prvi put kad mi je u par meseci umro otac, poginuo muž i firmu morala da bacim pod stečaj.

U kriznim momentima reagujem fantastično i izgurah tu godinu, poslagah kockice, vratih se u roditeljski dom da bih svoju kuću izdala, definitivno ostalih turizam i predjoh u novinarstvo i hop, kad sam sve kockice poslagala samo jedno jutro me ufati da ne mogu da ustanem od bolova.

Sada, prošli mesec se to dogodilo drugi put, pre godinu sam izgubila voljeno biće, tugovala i patila i kad sam konačno počela da budem svesna da je tu stvarno kraj i da se ide dalje, opet me ukocilo.

I prestalo samo od sebe.

Ima tu psiho momenata, telo nas opominje ili nam govori kad je dosta, kada treba da popustimo i shvatimo da nismo neunistivi.

I da čitam ovo sto si pisala o kiroprakticarima.

Ja sam imala jedno iskustvo pre dosta godina na reumatoloskom institutu gde mi je bivša svekrva bila načelnica.

U to vreme sam non stop putovala, vodila one ture gde za dve nedelje obidjes Evropu uzduž i popreko i to po dva puta mesečno, više spavala u bus u nego u krevetu i to na najneudobnijem vodickom sedištu i krenu mi glavobolje do suza.

Odem ja kod ove na institut i ona me pošalje kod jedne lekarke koja se tek vratila iz Kine sa specijalizacije.

Da ne dužim, lekarka mi pridje s leđa i stavi ruke na ramena gde sam pomislila da će me izmasirati il tako nešto kad me ona uhvati za glavu, okrene je da je nešto tako glasno kvrcnulo, ostadoh u zabezeku otvorenih usta i sećam se da je svaki počela da se smeje u stilu disi, nemoj da ispadne da sam te još ukantala ali od tada do dan danas ja glavobolje nemam iako više nijednom nisam otišla a trebalo je.

Dobro, tada smo imali i stručne lekare za razliku od sada.

- - - - - - - - - -

kad se stres desava, mi smo u grcu i tada na s ne sustize
stigne nas kad se opustimo i samo nam naplati
ja sam svoja tri imala isto posle slicnih kriznih situacija

E, ovo ima logike.

Pa dovoljno da radim par serija trbusnjaka x 50 a ne odradim konta donja ledja i eto zeza

- - - - - - - - - -

Juce ceo dan u krevetu zeludac me boleo ,danas svaki misic boli kao da mesec dana nisam vozio bajs

virus je verovatno
mom sestricu je ovaj mesec zbog obima posla izuzetno stresan
dupliraju, tripliraju smene, nema slobodnog dana jer nema ko da radi i za mesec dana ga zakacio dva puta virus
juce drugi put..isto, bolovi u zeluu, onda povracanje, pa temperatura koja je visoka i traje samo jedan dan i sad se oseca kao da ga je traktor pregazio

Pa dovoljno da radim par serija trbusnjaka x 50 a ne odradim konta donja ledja i eto zeza

- - - - - - - - - -

Juce ceo dan u krevetu zeludac me boleo ,danas svaki misic boli kao da mesec dana nisam vozio bajs

Najgori virus koji ja ne pamtim, čak ga nisam zapatila sama u prevozu i sl.jer sam bila ukocena i nisam izlazila iz kuće nego mi ga majka prenela a da se ona nije razbolela.

Verovatno ces da počneš i da kasljes a ako veruješ u home made lekove kaži da ti ispisem recept za kašalj koji garantovano pomaže bolje od ijednog kupovnog.

Јако је важно када се ишијас појави, односно када вас укочи да никако не мирујете него да шетате колико можете, потрчите али никако одмах кревет. Након тога, лећи на стомак, позвати неког да вам чупка кожу у тој регији где осећате бол а након тога ставити ледене облоге. Најбоље грашак. Попити диклофен и мидокалм.
Јуче се укочио, данас сам већ у нормали. Од уврнутог тела, дошао сам до 91 посто нормале свог тела са овом праксом.

Ja imam diskus herniju ovec duze vreme, blagi bolovi su se pojavili cak u septembru 2012 , ja sam nastavio sa treninzima i kulirao bol ( mma treninzi i vezbe pored toga ) , jaci bol je poceo sredinom 2013 godinei takav je ostao do danas. Znaci ne smeta mi u vecini stvari koje radim, boli me samo kada dugo hodam ili dugo sedim, neke pokrete ne mogu da radim ( ranije sam mogao glavom da pipnem kolena dok stojim, sada nema sanse ni blizu ) , bio sam kod par kiroprakticara i snimio sam magnetnom prosle godine, rekli su mu da mora operacija, drugi doktor mi je rekao da ne mora , tako da sam samo nastavio da vezbam ono sta mogu i i dalje boli ali nemam nikakve probleme tipa da mi noge trnu i to sto cujem od drugih , radim zgibove propadanja i cucnjeve , sparingujem boks i jiu jitsu , izbegavam rvanje zbog padova i to je to ( do skoro sam trcao sprinteve ) , nije mi nesto mnogo bolje od vezbi ali nije ni gore, tako da cu da nastavim :D
Jedini preporuceni sportovi za ovo stanje su plivanje i biciklizam. I naravno, lagane vezbe.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Back