Disanje

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Mnogi ljudi nepravilno disu, narocito zene (jedan od razloga je gradja tela)

Trbusno (abdominalno) disanje deluje opustajuce jer je sporije (usporava rad srca). Kada se tako dise ne dolazi do hiperventilacije.

udisaj na nos, izdisaj na usta
nakon izdisaja se napravi kratka pauza pre ponovnog udisaja
udah i izdah trebaju biti jednolicni
izdise se polako i izdahne se sav vazduh

Kako disete, izdisete li na nos ili na usta?

Сад и удишем и издишем на нос, на уста дишем само кад ми је запушен нос или кад трчим и радим нешто што може бити несвесно јер плућа траже још ваздуха па преко уста брже и више улази.
Преферирам дисање на нос јер је здравије и мене барем опушта.

Не видим разлог зашто би се издисало на уста? Испадам ко риба, отварам и затварам уста.

Сад и удишем и издишем на нос, на уста дишем само кад ми је запушен нос или кад трчим и радим нешто што може бити несвесно јер плућа траже још ваздуха па преко уста брже и више улази.
Преферирам дисање на нос јер је здравије и мене барем опушта.

Не видим разлог зашто би се издисало на уста? Испадам ко риба, отварам и затварам уста.

Mozda jer je tako osoba svesna svog disanja dok na nos radi mehanicki, na disanje se zaboravi. Kada se obraca paznja (nos/usta) i udise veca kolicina, vazduh masira unutrasnje organe, pospesuje se probava i odbacuju toksini.

Mozda jer je tako osoba svesna svog disanja dok na nos radi mehanicki, na disanje se zaboravi. Kada se obraca paznja (nos/usta) i udise veca kolicina, vazduh masira unutrasnje organe, pospesuje se probava i odbacuju toksini.

Па добро, то једино ако медитираш, али ако нешто радиш, пишеш, удубиш се у нешто, не можеш се концентрисати на дисање. Ја кад нешто пишем нпр. потпуно се искључим из свега около, не мислим ни на шта друго сем на оно што хоћу да напишем, тако да не могу тад мислити на дисање јер ми оде мисао и онда ништа. Једино ако дуготрајним понављањем таквог дисања оно уђе у навику па почнеш на тај начин дисати несвесно.

Back