Disi na oba! Mani, pogotovo ako je u pitanju bilo kakav oblik treninga izdrzljivosti (aerobni ili anaerobni)... teorija udisanja na nos kod treninga (ne racunam Jogu i spec. vezbe disanja) je glupost.... kiseonik je gorivo na koje radis, a usta su mnogo veca dopremna pumpa, takodje su poziciono bliza plucima, i mnogo bolje resavaju problem nedostatka kiseonika nego nos. Ostali koji pricaju da treba disati na nos... vezite usta pa utrcite malo pa da vas vidim

Zamisli plivaca koji udise vazduh samo na nos.... mislim suludo. Bez ljutnje, ja cu kao po obicaju da zaratim sa vecinom koja pise u nekoj temi, ali ovde su ispisane svakojake gluposti. Na nos mozes da udises samo ako je vazduh extremno hladan, pa posto prolazi duzi put do pluca, i pocetni kanali kroz koji prolazi su znatno uzi, bice znatno prilagodjeniji temperaturi pluca... mada se trcanje na extremno niskim temp. ne preporucuje... osim ako se ne spremas za neku spec. jedinicu ili prezivljavanje

U sta sumnjam.
@Tuzni_patak
Sta pricas ti covece?! Da ne pominjem svaku recenicu, ali nemoj lupetati coveku nesto o cemu pojma nemas... dugotrajna i kratkotrajna misicna masa auu sta sve necu cuti... cupanje rebara? Sta znace anaerobni misici... mislim da te ne citiram zaista jer si se tako izlupetao da je to za medalju... Jacanje grudnih misica ne cupa rebra, neo siri grudni kos sto je izuzetno zdravo, povecava vitalni kapacictet pluca, komotitet rada srca, predstavlja vecu zastitu od eventualni fizickih ostecenja... predstavlja lek kod udubljenog grudnog kosa... a i za trbusnjake si se izlupetao.... jaki trbusnjaci spasavaju od ogromnog broja deformiteta, povreda, olaksavaju porodjaj... i slicno....
@georgejune
Disanje stomakom ili grudima se razlikuje po polovima... jedni koriste vise grudni kos, a jedni dijafragmu... obrati paznju na bazenu ko cime dise