Direktor Riot Games-a optužen za seksualno uznemiravanje

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Bivša asistentkinja tuži CEO-a Nikolo Lorana zbog nepristojnih ponuda i komentara.
1500x500-3-815x458.jpg

Bivša radnica Riot Games-a Šeron Odonel pokrenula je tužbu za seksualno uznemiravanje protiv kompanije i njenog izvršnog direktora Nikolo Lorana jer se po njenim rečima više puta agresivno nabacivao iako je u braku. Odonel je radila kao njegov izvrišni asistent a otpuštena je jula 2020. godine kako navodi tužba podneta prošlog meseca Visokom sudu države Kalifornije.

U tužbi stoji da kada je Odonel odbila ponude Lorana, kažnjavana je na poslu i na kraju otpuštena. Ona tvrdi da nije bila isplaćena za sve sate koje je radila, uključujući i prekovremeni rad, i nije dobila pauze za obrok. Riot Games je objavio da istražuje tvrdnje ali i da Loran nastavlja da radi bez prekida.

Riot je još 2018. godine imao probleme sa određenim članovima koji se ovako ponašaju, a maja 2019. više od sto zaposlenih je protestvovalo agresivnu arbitražu kako bi se rešile tužbe za seksualno uznemiravanje.

Izvor: https://www.telegraf.rs/esports/ost...ot-games-a-optuzen-za-seksualno-uznemiravanje

Nisam znao da se ovako nešto dešava u tim jakim kompanijama, inače RIOT za one koji ne znaju je kreator igre League of legends. Svakako, jasno je da uvek ima negde ćaknutih, napaljenih ljudi, ali bre ovako nešto može postati skandal kao što i jeste postao skandal. I sad se pažnja usmerava na njeno dokazivanje da li je to tačno ili ne. A pride, ovo može biti loš marketing.

Idu mi vise na k ,sto ih vise ima to ce manje verovati ako
Jedino što meni deluje verodostojno u njenoj priči je činjenica da je otpuštena i da nije dobila isplaćen prekovremeni rad i ostale sitnice. Dakle, neko zaista ne želi korektno da postupi prema njoj. Nije to neka prodavnica da te zakinu za novac, ovo je gigant. Razbacuju se novcem, i sad jednu ženu da zakinu za prekovremeni rad.

Kažem, nemam na raspolaganju bilo kakve činjenice ili detalje pa ne mogu reći da je lagala. Istina je da može slagati i kako to dokazati? On je mene seksualno uznemiravao? I to je to? Jednom su čoveka uhapsili zato što je njegova supruga koja je medicinski patološki lažov slagala policiju da je on nju silovao. I čovek robijao preko deset godina nedužan što se kasnije dokazalo.

Back