Direktor odbija kandidate sa "nesrećnim" brojevima telefona

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.778
Sujeverni menadžer kineske obrazovne kompanije našao se na udaru kritike jer je odbio ljude sa '5' kao poslednjom cifrom broja telefona.

Kineske novinske kuće izveštavale su o bizarnom slučaju obrazovne kompanije u Šenženu u Guangdongu koja navodno odbija molbe za posao ljudi koji imaju cifru 5 u telefonskim brojevima, jer šef to smatra lošom srećom.

Takvim kandidatima se savetuje da promene svoje brojeve telefona ako su zaista zainteresovani za rad u kompaniji.

Bizarno stanje, koje nema nikakve veze sa kompetencijama ili radnom etikom, izazvalo je žestoku onlajn debatu u Kini, gde je sujeverje i dalje veliki deo svakodnevnog života.

1663783863298.png

... razumem čoveka

Poslednja izmena:
U Kini je nesrećan broj 4

Da, i ja imam neki pik na br. 4 oduvek, pa da mi se da da budem neki HR ili šta već, oni koji su kad se svi brojevi datuma rođenja dovedu na br. 4 bi imali baš tanke šanse. Oni koji bi šansu dobili bi se pokazali da mogu da imaju moje poverenje skoro na izvolte. Broj 4 mi je onako... žnj, ali ipak, pravilo ne pravda izuzetke, kako se već to kaže. :p

Da, ja imam neki pik na br. 4 oduvek, pa da mi se da da budem neki HR ili šta već, oni koji su kad se svi brojevi datuma rođenja dovedu na br. 4 bi imali baš tanke šanse. Oni koji bi šansu dobili bi se pokazali da mogu da imaju moje poverenje skoro na izvolte. Broj 4 mi je onako... žnj.
na kineskom jeziku se 4 izgovara isto (slično) kao i "smrt" zato ga smatraju baksuznim brojem

Da, i ja imam neki pik na br. 4 oduvek, pa da mi se da da budem neki HR ili šta već, oni koji su kad se svi brojevi datuma rođenja dovedu na br. 4 bi imali baš tanke šanse. Oni koji bi šansu dobili bi se pokazali da mogu da imaju moje poverenje skoro na izvolte. Broj 4 mi je onako... žnj, ali ipak, pravilo ne pravda izuzetke, kako se već to kaže. :p
isto,4,7,8,9 nikad nisam imao

Kod mene sve neke 4,13 i 22-ke....13..1+3=4, 22...2+2=4...
Sada mi je sve jasnije zasto sam ovoliki baksuz kroz ceo zivot.

:kez:
Svi mi koji smo malo tricky snosimo uglavnom sami posledice toga kakvi smo, tako da... nismo baksuzi, samo smo malo... izvan onoga što se da kontrolisati.
Pa, možda smo pomalo i baksuzi, ali malo nešto, do 30%?

:zcepanje:

Svi mi koji smo malo tricky snosimo uglavnom sami posledice toga kakvi smo, tako da... nismo baksuzi, samo smo malo... izvan onoga što se da kontrolisati.
Pa, možda smo pomalo i baksuzi, ali malo nešto, do 30%?

:zcepanje:
Baksuz 100% kod mene ako postoji i najmanja mogucnost da nesto podje po zlu,pocice
I to je sigurno zbog tih nizova 4,13 i 22-ki....
Pogotovo ta 22-ka koja me progoni ceo zivot.

Back