DIPLOPIJA

Poruka
2
Zdravo svima na najposecenijem sajtu:D,a posto je takav,nadam se da cu dobiti odgovor.....Naime,relativno skoro sam dobila dijagnozu diplopija sa uputom za dalje pretrage na VMA.Desetog oktobra imam zakazan pregled kod neurologa(oftamoloske testove sam uradila i uredni su).Na internetu ima vrlo malo podataka o diplopiji,a takodje ne znam nikog sa ovim oboljenjem....pa bih volela da ovde pise neko ko zna ima vise informacija o tome ili neko ko ima ove smetnje.Ja cu pisati vise kad odradim analize, tip diplopije,uzrok i nacin lecenja...Ako neko ima vise podataka neka pise.....:p

Da,pri opterecenju uglavnom,tj kad sam nagnuta napred,npr kad cucnem,a povremeno i u stanju mirovanja.Kad zatvorim jedno oko onda vidim normalno....znam da moze biti bezazleno a moze biti i simptom neceg ozbiljnijeg...pa videcemo....

Неуролог треба да ти прегледа и прегледаће окулогире (нерве који инервишу мишиће ока).
У ком смеру су ти дупле слике- кад гледаш споља на горе или доле, унутра (ка корену носа) на горе или доле ?
Можда је мијастенија гравис, уме она и тако да почне, не морају обавезно да падају капци.
А наравно, што кажеш, може нешто и озбиљније да буде.

Back