Diplomirani ekonomista

Brajan Koen

Buduća legenda
Poruka
39.706
Ko je taj diplomirani ekonomista što ima mesečnu platu od 140 hiljada eura i koja to firma plaća znanje tog dotičnog diplomiranog ekonomiste ?
Izgleda da u Srbiji postoji viši standard nego u Švajcarskoj ili na Menhetnu, New Yorka..
Mislim, kojom se to ekonomijom bavi dotični kad cene njegov ekonomski trud za celih 140 000 eura ??
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=04&dd=03&nav_id=701513

covek sam sebi daje toliku platu, ili mu je to zbir vise primanja iz vise izvora koje ne moze da sakrije od drzave...

Diplomirani ekonomista da ima mesečnu platu od 140 hiljada eura ( makar i iz više izvora ) i to još u Srbiji ?
Samo su ime zaboravili, da znamo ko je taj ekonomista...Ako je toliko uspešan, ajde onda da zameni neuspešnog Dinkića...Oooooo, a da ne govorimo mi baš o Dinkiću ???

Diplomirani ekonomista da ima mesečnu platu od 140 hiljada eura ( makar i iz više izvora ) i to još u Srbiji ?
Samo su ime zaboravili, da znamo ko je taj ekonomista...Ako je toliko uspešan, ajde onda da zameni neuspešnog Dinkića...Oooooo, a da ne govorimo mi baš o Dinkiću ???

pa ajde, koliko miskovic ima platu po tebi? milan beko? kostic? sta mislis koliko zaradjuje mesecno? beko je rekao da bi bio premijer. ne znam da li bi zaseo u mladjinu foteljicu

Vrhunski menadzeri na zapadu nemaju ovu platu, primera radi prvi covek Apple kompanije ima oko 700 000 dolara platu tako da je verovatno u pitanju "pranje novca" postavlja se samo pitanje kako i jos bitnije za koga!?

druze oni na zapadu rade na fiksni deo i procenat od rezultata firme tj bonus za postignuti uspeh, tako da tvoja konstatacija nema veze sa realnoscu

izvršni direktor “Epla” Tim Kuk je, kako se procenjuje, nagrađen za svoj rad u 2011.godini s ukupno 378 miliona dolara, što je rekordna zarada u Americi.

Ko je taj diplomirani ekonomista što ima mesečnu platu od 140 hiljada eura i koja to firma plaća znanje tog dotičnog diplomiranog ekonomiste ?
Izgleda da u Srbiji postoji viši standard nego u Švajcarskoj ili na Menhetnu, New Yorka..
Mislim, kojom se to ekonomijom bavi dotični kad cene njegov ekonomski trud za celih 140 000 eura ??

Mozda ima svoju neku uspesnu kompaniju pa je sam sebi odredio tu platu.
Uostalom, ne mora da znaci da se bavi ekonomijom ili berzom. Mozda pravi dobra vina.

nije ovo nista, pogledaj koliko tek ovi zaradjuju!
SRAMOTA!!!

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=04&dd=03&nav_id=701509

Mozda ima svoju neku uspesnu kompaniju pa je sam sebi odredio tu platu.
Uostalom, ne mora da znaci da se bavi ekonomijom ili berzom. Mozda pravi dobra vina.

A možda prodaje decu i žene, a možda samo burek peče

- - - - - - - - - -

I posle nam je drugi kriv, spoljni neprijatelj i ta sranja ...??
Mi smo govna

A možda prodaje decu i žene, a možda samo burek peče

- - - - - - - - - -

I posle nam je drugi kriv, spoljni neprijatelj i ta sranja ...??
Mi smo govna

Prvo, svejedno sta taj covek radi, on za razliku od sitnih svercera ne krije svoje prihode, nego ih je uredno prijavio poreskim vlastima, tako
da ce da plati sigurno i 30-40% poreza na tu svoju zaradu. Te poreske vasti ispituju i rad njegove firme, kontrolisu da li je redovno uplacivao
dazbine za socijalu, drzavu , raznorazne poreze. Dokle bre vise sa tom strasnom zavisti?
Mos misliti neko ko svercuje drogu ili belo roblje ode u poresku upravu , lepo prijavi sta je zaradio?

I tacna je tvoja zadnja konstantacija.
Usput i jako zavidna govna.

Koliko lezilebovica skocilo odmah na tipa koji UREDNO prijavljuje svoje prihode.

Sta vas booli kur.ac ko je on, i cime se bavi?
Covek svoje prihode prijavio, znaci POTPUNO transparentno prijavio drzavi i svoje izvore prihoda.....

I sta jos hocete?
Malo njegove pameti?

Nece to ici tako bojim se.

Koliko ovde idiota ima, to je strasno.

- - - - - - - - - -

Prvo, svejedno sta taj covek radi, on za razliku od sitnih svercera ne krije svoje prihode, nego ih je uredno prijavio poreskim vlastima, tako
da ce da plati sigurno i 30-40% poreza na tu svoju zaradu. Te poreske vasti ispituju i rad njegove firme, kontrolisu da li je redovno uplacivao
dazbine za socijalu, drzavu , raznorazne poreze. Dokle bre vise sa tom strasnom zavisti?
Mos misliti neko ko svercuje drogu ili belo roblje ode u poresku upravu , lepo prijavi sta je zaradio?

I tacna je tvoja zadnja konstantacija.
Usput i jako zavidna govna.

Porez na prihode u drzavi Srbiji je 10%.......

Koliko lezilebovica skocilo odmah na tipa koji UREDNO prijavljuje svoje prihode.

Sta vas booli kur.ac ko je on, i cime se bavi?
Covek svoje prihode prijavio, znaci POTPUNO transparentno prijavio drzavi i svoje izvore prihoda.....

I sta jos hocete?
Malo njegove pameti?

Nece to ici tako bojim se.

Koliko ovde idiota ima, to je strasno.

- - - - - - - - - -

Porez na prihode u drzavi Srbiji je 10%.......
Umesto da se spomenik digne prvom milioneru u srbiji koji ne drzi pare na Kipru ili Kajmanskim ostrvima, koji svoj promet, prihod ostvaruje
u Srbiji i uredno prijavljuje porez, ovde su takvi za pljuvanje, j´heroji su Sarici, Karici, Milosevic-Markovic koji su od Srbije samo krali pa nisu
znali za dosta.

Mora ipak da postoji neka razlika u porezima za one koji zaradjuju 100.000 evra i one koje zaradjuju milion i po.

Umesto da se spomenik digne prvom milioneru u srbiji koji ne drzi pare na Kipru ili Kajmanskim ostrvima, koji svoj promet, prihod ostvaruje
u Srbiji i uredno prijavljuje porez, ovde su takvi za pljuvanje, j´heroji su Sarici, Karici, Milosevic-Markovic koji su od Srbije samo krali pa nisu
znali za dosta.

Mora ipak da postoji neka razlika u porezima za one koji zaradjuju 100.000 evra i one koje zaradjuju milion i po.

Zasto bi postojala?
Time stimulises neradnike.

Zar nije lepse na taj nacin stimulisati ljude da rade i vise i zaradjuju bolje, kad je proez na prihode samo 10%, za sve?
Generalno posotji jedna olaksica za ljude sa izuzetno visokim primanjima.

Posotji gornja granica za racunanje doprinosa na platu, i ona iznosi (kolikos e secam da ne guglam sad) PEt prosecnih licnih dohodaka.
To je maksimalan iznos na koji se obracunavaju dazbine za penziono, zdravstveno i doprinos za nezaposlene.
Za sve preko toga, obracunavaju se porezi na taj iznos, a porez na dohodak na bruto iznos plate(to je 14% mislim).......
Tako da "normalna plata" ima opterecenje dazbinama od oko 65%, a te velike plate mnogo manje(sto veca to manje).

Ali je svejedno covek platio porez na dohodak na platu(14%) i opet prijavio porez na prihode od 10%.

Jednostavno, velike pare se ne zaradjuju, to se krade, pljacka, prodaje, otima... Mozda ovaj covek u tekstu i nije neka zestoka lopina, ali atmosfera takva, da mu narod ebe kevu i nema tu nista lose :hvala:

To je samo pogresna percepcija, i uopste nije istina.
Imam drugare koji su godinama radili iz svoje kancelarije u Srbiji, na poslovima oko mobilne telefonije po svetu i zaradjivali dnevnice u visini danasnje prosecne godisnje plate u Srbiji(i to pre 10-15 godina).....
Te su kao firma imali na raspolaganju blanko cekove za poslove koje rade od najvecih svetskih klaidonica(od dve od pet najvecih u Britaniji)....

Cuj kradja.....Jeste, 95% onih koji zaradjuju toliko u Srbiji su do toga dosli kradjom...
Ovaj tip je zasigurno u onih 5%...

To je samo pogresna percepcija, i uopste nije istina.
Imam drugare koji su godinama radili iz svoje kancelarije u Srbiji, na poslovima oko mobilne telefonije po svetu i zaradjivali dnevnice u visini danasnje prosecne godisnje plate u Srbiji(i to pre 10-15 godina).....
Te su kao firma imali na raspolaganju blanko cekove za poslove koje rade od najvecih svetskih klaidonica(od dve od pet najvecih u Britaniji)....

Cuj kradja.....Jeste, 95% onih koji zaradjuju toliko u Srbiji su do toga dosli kradjom...
Ovaj tip je zasigurno u onih 5%...

Lopovluk nego sta? Americka demokratija i biznis zasmrdeo i u nasim krajevima! Monopol je lopovluk.
Ne kazem da je nemoguce zaraditi posteno veliki kes, ali takvih je vrlo malo u svetu, ako mora u procentima rekao bih 1%.
Kao sto rekoh atmosfera je takva da je ovaj lik 99% lopina, a 1% posten covek. Stoga i rekoh da ne mora da znaci da je lopov!

Lopovluk nego sta? Americka demokratija i biznis zasmrdeo i u nasim krajevima! Monopol je lopovluk.
Ne kazem da je nemoguce zaraditi posteno veliki kes, ali takvih je vrlo malo u svetu, ako mora u procentima rekao bih 1%.
Kao sto rekoh atmosfera je takva da je ovaj lik 99% lopina, a 1% posten covek. Stoga i rekoh da ne mora da znaci da je lopov!

Mi ne znamo cime se taj covek bavi, a nagadjanje je besmisleno.
Meni je neverovatno da neka budaletina iz poreske uprave dojavljuje novinarima ko je kolika primanja prijavio. To je nedopustivo.
Trebalo je ime da objavi ne bi li neko sutra tog coveka i ubio ili mu oteo decu.

Back