Dioptrija

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta znaci kad stavim naocare na vrh nosa a ono vidim ekran super... a kad stavim normalno na nos onda slabije vidim?

A kako vidiš sa tim naočarima na blizinu - kad čitaš nešto, ili dok si na kompu?
Ako vidiš dobro onda su ti te naočare očigledno samo za čitanje - blizinu, jer si dalekovid.

Ako ne vidiš na blizinu sa njima a vidiš dobro TV onda ti nisu ni potrebne naočare.

A kako vidiš sa tim naočarima na blizinu - kad čitaš nešto, ili dok si na kompu?
Ako vidiš dobro onda su ti te naočare očigledno samo za čitanje - blizinu, jer si dalekovid.

Ako ne vidiš na blizinu sa njima a vidiš dobro TV onda ti nisu ni potrebne naočare.

pa plus su cilindar... + 1 i 1.5 levo a desno je +1 +1 sfera prvo drugo cilindar

pa klad sednem ispred ekrana 50 cm sa njima na vrh nosa vidim super a kad stavim normalno na nos vidim slabije i naprezem se

a i tv bolje s njima vidim

a i kad citam bolje vidim s njima

Mislim i normalno kad nosim bolje vidim a kad su na vrh nosa jos bolje

Ja kad citam knjige priblizim da bolje viidim

pa plus su cilindar... + 1 i 1.5 levo a desno je +1 +1 sfera prvo drugo cilindar

pa klad sednem ispred ekrana 50 cm sa njima na vrh nosa vidim super a kad stavim normalno na nos vidim slabije i naprezem se

a i tv bolje s njima vidim

a i kad citam bolje vidim s njima

Mislim i normalno kad nosim bolje vidim a kad su na vrh nosa jos bolje

Ja kad citam knjige priblizim da bolje viidim

Onda moraš kod oftalmologa, nešto tu nije u redu.
Kad si poslednji put kontrolisao dioptriju?

Onda moraš kod oftalmologa, nešto tu nije u redu.
Kad si poslednji put kontrolisao dioptriju?

Pa pre deset godina tako

- - - - - - - - - -

Isao sam pre pet godina ali mi je napravio naocare koje kad nosim vrti mi se u glavi... pa sam napravio opet po starom receptu od kojih mi se nije vrtelo u glavi :D

I kako sad da idem kad ne znaju da naprave naocare :D

Dioptrija kojom se služiš nije dovoljna !
Potrebna korekcija...

Ma ja idem samo kod opticara ( nikada kod lekara jer me oni nerviraju) i opticar mi je objasnio da su mi za komp potrebne one skupe:D
I stvarno je tako, imaju 17 polja, gore za daljinu, dole za citanje. Valjda se ta stakla zovu progresivna kod nas. Malo su skuplja ( po staklu je i 80 evra),
ali su genijalna jer nekako automatski prilagodjavaju oko "situaciji". Svejedno da li je komp, knjiga ili na 50 metara gledanje u broj autobusa koji dolazi.
Privikavanje traje neko vreme , narocito kada se silazi niz stepenice, ali i to traje 5-6 dana.

Ma ja idem samo kod opticara ( nikada kod lekara jer me oni nerviraju) i opticar mi je objasnio da su mi za komp potrebne one skupe:D
I stvarno je tako, imaju 17 polja, gore za daljinu, dole za citanje. Valjda se ta stakla zovu progresivna kod nas. Malo su skuplja ( po staklu je i 80 evra),
ali su genijalna jer nekako automatski prilagodjavaju oko "situaciji". Svejedno da li je komp, knjiga ili na 50 metara gledanje u broj autobusa koji dolazi.
Privikavanje traje neko vreme , narocito kada se silazi niz stepenice, ali i to traje 5-6 dana.

Hmmmm pa de ovi ne znaju da mi pogode normalna stakla a ne ta progresivna haha

Hmmmm pa de ovi ne znaju da mi pogode normalna stakla a ne ta progresivna haha
Pa ne moze jedna dioptrija da ti sluzi i za citanje, pisanje i gledanje televizije. To ne postoji. Znaci da bi trebalo lepo da ti se izmeri koliko za citanje,
a koliko za gledanje televizije pa ti je ono u sredini onda savrseno za komp.

Pa ne moze jedna dioptrija da ti sluzi i za citanje, pisanje i gledanje televizije. To ne postoji. Znaci da bi trebalo lepo da ti se izmeri koliko za citanje,
a koliko za gledanje televizije pa ti je ono u sredini onda savrseno za komp.

pa ici cu .. al moram prvo da nadjem ram.. ovde danas svi ramovi isti...

Back