Диоптрија

jedino ako ti volontiras da nadjes 100 ljudi sa losim vidom koji su voljni da gledaju u Sunce zarad dokazivanja da je glupost - glupost :D

inace, sad bez sale, to nije uopste za zezanje. recimo, kao jedna od laksih posledica koje mogu da te zadese, mozes da dobijes privremeno ostecenje roznjace, koje srecom, prolazi bez trajnih posledica, ali zato 2-3 dana trpis strasne bolove. a da ne govorimo o drugim, redjim mogucnostima. ako bas imas problem sa nosenjem naocara, raspitaj se kod svog oftalmologa o mogucnostima laserske operacije. ne znam samo koliko imas godina - ako si mladji, savetovace ti verovatno da pricekas par godina.

nemam više dioptriju,nestala je..a i dok sam imao nije mi predstavljalo neki problem..
ljudi se bezveze opterećavaju sa nošenjem cvika...recimo meni se dopada na pojedinim ženama,nekako su seksipilne(mislim na ona tanja stakla)..:zaljubljena:

Obrnuto!
Kratkovidima su naočare neophodne na ulici a za čitanje nisu!
Ja i sada (1943.!) čitam bez naočara (i nemam za čitanje!) ali moram da ih nosim kada vozim!
Зависи.
Ако су велике диоптрије сасвим сигурно да ни читање не иде без корекције наочарима, или контактним сочивима.
Имали смо у војсци једног са око -5 и још -1 на цилиндар(имао је астигматизам и носио цилиндрична сочива), није могао читати без наочара сем да држи новине непосредно испред ока.

- - - - - - - - - -

A sada je i u trendu nositi cvike. Ljudi čak i nose one bez dioptrija, kao da deluju kul. :lol: Tako da mi ćorosi sada i dođemo kao neki srećnici jer stvarno nosimo cvike, ne foliramo. :D
Хвала ти ко сестри.
Имам перфектан вид и не прижељкујем наочаре ни у ружним сновима... што би Шиме рекао поводљивост Београђана.

Back