Dinkić liberalniji od Rena

Ma EU jednostavno ne da da mi bil osta prodajemo na njihovom trzistu a nase govnjive politicar eucene da oni dozvole prodaju njihovih na nasem.

eto recimo srbi ne mogu da prodaju u EU , nista od poljoprivrednih proizvoda. Jer oni uvek smisle neke uslove i standarde koje ti ne mozes da ispunis. Tipa fore o zakrivljenosti krastavca i obojenosti paradajza.

A niko ne moze da me ubedi da je njihovo meso, povrce, voce , mlecni proizvodi kvalitetnije od naseg. siguran sam da bez obzira na cenu nasa roba bi sigurno imala prodju na njihovom trzistu. poenta je samo sto EU SRBE NE ZELI . Niti njihove proizvode.

samo je problem sto neki to nikako da shvate.

Čime možeš da dokumentuješ ovu teoriju?

Ne znam na sta mislis. Na kvalitet?

Pada mi na pamet banalan primer paradajza - u svim samoposlugama severne Evrope guraju onaj odvratni holandski paradajz iz staklenika, bez ikakvog mirisa i ukusa. Takodje iste takve holandske paprike neprirodnih boja poput oranz ili ljubicaste.

Paradajz koji seljaci prodaju po pijacama je barem triput bolji, a jeftiniji. Doduse, sad i ovde guraju to neko debilno seme koje valjda brzo uspeva, al' se nadam da nece zaziveti.

Elem, mislim da po kvalitetu voca, povrca, sireva, mesa ne kaskamo za masovnom proizvodnjom EU, nasuprot.

Ne znam na sta mislis. Na kvalitet?

Pada mi na pamet banalan primer paradajza - u svim samoposlugama severne Evrope guraju onaj odvratni holandski paradajz iz staklenika, bez ikakvog mirisa i ukusa. Takodje iste takve holandske paprike neprirodnih boja poput oranz ili ljubicaste.

Paradajz koji seljaci prodaju po pijacama je barem triput bolji, a jeftiniji. Doduse, sad i ovde guraju to neko debilno seme koje valjda brzo uspeva, al' se nadam da nece zaziveti.

Elem, mislim da po kvalitetu voca, povrca, sireva, mesa ne kaskamo za masovnom proizvodnjom EU, nasuprot.

Ma ne, nisam mislila na to. Naš problem je samo cena, zna se. Italijani su, na primer, uspeli da proizvdu karfiol i kelj bez ikakvog ukusa :sad2:

Mislila sam na ostale elemente ugovora kao što je sticanje vlasništva nad zemljom i nekretninama. Čitam danas u Politici da smo po tome jedinstven slučaj u istoriji EU. Niko nikada, ni Slovenci, ni Česi, ni Rumuni, ni Slovaci, ni Mađari - ma niko - nije dozvolio stranim kompanijama pravo vlasništva nad nekretninama najmanje sedam godina posle priključenja zajednici. Naprotiv, svi su to izričito zabranili, a mi se našli pametni pa dozvolili i daleko pre dobijanja statusa kandidata. Sada pitam se.. i taj će se deo sporazuma njegovom jednostranom primenom aktivirati... kome to ide u korist?
Politikin novinar kaže - srpskim tajkunima koji su poslednjih godina pokupovali silno zemljište za dž. a sada će imati priliku da ga preprodaju za debele svote.

Plus, nije ovde reč samo o poljoprivrednim proizvodima već o kompletnoj srpskoj proizvodnji. Ne vidim zašto bismo mi činili neke poteze od kojih, kao država, ipak nećemo imati velike koristi?...

Ja bih išla redom, ispunjenje uslova, odmrzavanje sporazuma u zemljama članicama EU i kod nas, dobijanje statusa kandidata... Znači, nešto suvislo.

Čini mi se, da ponovim, da u stvari naši političari vole da zapetljaju stvari. Da zamažu oči biračima u Srbiji i zapetljaju što je moguće više sa EU... ma koliko se trudili da sve predstave drugačije.

Back