Dinarski racun

Hipnotisana

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima... Interesuje me da li je moguce da se primi novac iz inostrannstva na dinarski racun? Logicki gledano moglo bi,ali nigde nisam mogla da pronadjem tu informaciju,stalno se spominje devizni racun. Ne bih da otvaram devizni racun ,a i novac isplacen u dinarima mi je sasvim u redu. Ali ne znam da li postoji ta opcija. Hvala.

Koliko ja znam ne postoji način da na tvoj račun stignu pare iz druge zemlje niti postoji način da na tvoj račun u zemlji gde imaš dinare primaš devize u dinarima osim ako nisi ovlastio to lice.Čak i ako imaš devizni račun u zemlji ne može svako da ti šalje na njega devize.Zbog pranja novca mora biti prijavljeno svako lice koje ti uplaćuje novac.

Poslednja izmena:
dinarski ne, mozes da otvoris devizni pa da ti posalju novac u stranoj valuti

A gde si ti to video ili pročitao .Moraš da ovlastiš toga ko ti šalje devize bez ovlaščenja ništa ništa .Znači morao bi puno njima na pišeš ovlaščenje praktično svakom klijentu..Ako znaš nešto gde to može javi slobodno interesuje me.

A gde si ti to video ili pročitao .Moraš da ovlastiš toga ko ti šalje devize bez ovlaščenja ništa ništa .Znači morao bi puno njima na pišeš ovlaščenje praktično svakom klijentu..Ako znaš nešto gde to može javi slobodno interesuje me.

bez problema možeš da primiš novac od bilo koga na svoj devizni bez ikakvih ovlašćenja, ali pre nego što proknjiže novac moraš potpisati osnov priliva

bez problema možeš da primiš novac od bilo koga na svoj devizni bez ikakvih ovlašćenja, ali pre nego što proknjiže novac moraš potpisati osnov priliva

Ja sam običan privatni čovek koji želi da od puno drugih primi devize na devizni račun.Koji- osnov priliva- ljudi hoće da mi poklone taj novac a neće da se zna koji so to ljudi, otome ja pričam.U svim zemljama Evrope svako može da šalje svakome novac samo u Srbiji ne može.Kako misliš to potpisati za svaki € ja odem u banku i potpisujem da sam dobio,pa to je moj konto šta da potpisujem ne razumem.

Bilo ko (i pravno i fizičko lice) iz bilo koje zemlje može da pošalje novac na tvoj devizni račun, banka te pozove da imaš priliv i da moraš potpisati osnov priliva novca zbog knjiženja (poklon, zarada......), bez tvog potpisa novac nećeš moći uzeti u ruke, ako je novac oporeziv ti si dužan da ga prijaviš poreskom i platiš porez! Tim potpisom ti preuzimaš odgovornost o poreklu tog novca, i ako te državni organi gone zbog pranja novca banka se na taj način ograđuje.

Jedino što nije moguće u Srbiji da ja kao fizičko lice uplatim tebi kao fizičkom licu na devizni račun, ali iz inostranstva fizičko lice može da prima pare bez problema.

Back