DinaCard - prepaid

Poruka
12.440
Imam Dina Karticu koju sam dobio preko clanstva u AMSS. Znam da je kartica koja je vazeca platna kartica. Znam da je prepaid (znaci moram da imam neke pare na njoj da bih mogao nesto da platim)

Ali, bogovetno nigde na netu, ne pise kako uplacujem pare na takvu karticu? (pa zna se?! imas pare na kartici :) )

Iskustva?

Imam Dina Karticu koju sam dobio preko clanstva u AMSS. Znam da je kartica koja je vazeca platna kartica. Znam da je prepaid (znaci moram da imam neke pare na njoj da bih mogao nesto da platim)

Ali, bogovetno nigde na netu, ne pise kako uplacujem pare na takvu karticu? (pa zna se?! imas pare na kartici :) )

Iskustva?
BTW kako se na takvoj kartici namesta ili saznaje PIN ?

Sta je to Dina kartica? A, da, ona prevara po srpskim bankama :D :D :D
Sta je dina kartica? Koliko vidim ono sto bi na zapadu zvali debit ili cash card - obicno vezana kao glavna kartica za neki bancin racun. Ne znam kako je kod drugih ali koliko vidim Intezina kartica za dinarski tekuci racun je Dina kartica (za razliku od Visa ili Mastercard kartice).

Ako sam dosada shvatio srpski bankarski sistem, dina kartice regulise narodna banka srbije (za raziku od Vise i MC-a itd.) tako da u unutrasnjem prometu verovatno je prihvacena na bilo kojem aparatu.

Ali i pored opseznih informacija na https://dinacard.nbs.rs/cirilica/index.html i dalje nije jasno kako radi ceo mehanizam samo onaj deo kad se pare vade sa kartice. (a sta ima ko kome ovde da objasnjava?)

Sta je dina kartica? Koliko vidim ono sto bi na zapadu zvali debit ili cash card - obicno vezana kao glavna kartica za neki bancin racun. Ne znam kako je kod drugih ali koliko vidim Intezina kartica za dinarski tekuci racun je Dina kartica (za razliku od Visa ili Mastercard kartice).

Ako sam dosada shvatio srpski bankarski sistem, dina kartice regulise narodna banka srbije (za raziku od Vise i MC-a itd.) tako da u unutrasnjem prometu verovatno je prihvacena na bilo kojem aparatu.

Ali i pored opseznih informacija na https://dinacard.nbs.rs/cirilica/index.html i dalje nije jasno kako radi ceo mehanizam samo onaj deo kad se pare vade sa kartice. (a sta ima ko kome ovde da objasnjava?)

Zaiebavam se, znam odlicno sta je to :D Bezi od toga!

Mozda treba da odes na salter banke i uplatis novac na krticu.Na kartici imas broj telefona .Nazoves korisnicki servis i objasnis

probam pa javim
Daklem ovako. Dina kartica je vezana za neki bankarksi racun - logicno. Mogu da prebacim sa racuna na racun.
(Naravno prvo moram da saznam koji je racun za tu karticu a to po svemu sudeci moram da obavim na salteru)

Eeeee, a gde je Revolut .....

Zbog svega loseg sto si do sad iskusio, a nisi ni poceo da je koristis. Cekaj kad pocnes :D
Iskusio sam dosada nedostatak informacija. Kao da nece da neko ima njihovu karticu. Zapravo nedostatak valjanih informacija nije samo problem banaka nego je ceo sistem svega u organizaciji sistema cele srpske drzave kako da kazem - supljikav. A daju ti karticu. I uputstvo (koje je moglo da stane umesto u citavu knjizicu na jednu karticu na kojoj pise broj telefona za kontakt i web adresa za online banking.

Skandal... zasto li su uopste pravili karticu?

Ovako...

Ta dina kartica (izdata od strane AMSS i banke postanske stedionice) nema online banking, nema racun na koji moze da se transferise online, moze samo da se uplate pare na salteru (verovatno samo gotovina), i to samo u ekspoziturama banke postanske stedionice (ne moze u posti na primer) i pritom da stvar bude ludja kartica NEMA PIN. Placa se na provlacenje i to je to.... (msm nema ni cip)

Da ne pominjem Revolut opet, samo da kazem da je bolje radila stedna knjizica poste tamo negde u SFRJ preistoriji kad sam bio mlad. Poneses stednu knjizicu, ispises formular u posti, isplate ti pare, a ako ostanes bez para posalju ti cale ili keva. Stignu ti pare obicno isti dan ako su dovoljno rano uplatili. Uzmes stednu i licnu kartu i ispalis na more jedno 2-3 meseca.

A ovo 21 vek. Ko da smo dosli u 17ti vek.

@Nemoguća Могућност

Čitajući tvoje poruke u vezi AMSS kartice, poželeo sam da testiram njeno korišćenje, a što sam i uradio. Otišao sam u prodavnicu i izabrao proizvod koji ću da kupim, a da je što jeftiniji. Izabrao sam kiselu vodu od 55 dinara. Startovao sam mobilnu aplikaciju Poštanske Štedionice i izvršio prenos 100 dinara sa mog računa na AMSS karticu (100 dinara je minimum; da sam mogao transferisao bih tačno 55 dinara). Tom prilikom u aplikaciji Štedionice se AMSS kartica prikazala sa imenom: "AMSS ČLAN PRIPEJD KARTICA". Otišao sam na kasu i platio kiselu vodu provlačenjem AMSS kartice kroz POS terminal. Plaćenje je uspešno sprovedeno. Ne unosi se PIN, jer ne postoji. Na kartici mi je preostalo 45 dinara (tako bi trebalo da bude).

Postavlja se pitanje koja je upotrebna vrednost platne funkcije ove kartice?

U dokumentu "PRAVILNIK O OSTVARIVANJU ČLANSTVA I ČLANSKIH POGODNOSTI AMSS" piše sledeće:

"Popusti u Srbiji, u AMSS programu “Plati i uštedi“ (servisi, delovi, hoteli, rent-a-car...), koji se ostvaruju plaćanjem AMSS članskom karticom. Sve detalje pogledati na internet stranci AMSS (www.amsspopusti.rs)".

Međutim, navedeni link: http://www.amsspopusti.rs nije dostupan, kao ni link: https://www.amsspopusti.rs.

Zaključak: Ako bi zaista postojala prodajna mesta na kojim bi se plaćenjem AMSS karticom dobio popust, ta kartica bi imala upotrebni vrednost. Npr. ako bi AMSS sa benzinskim pumpama sklopio ugovor da se dobija popust na gorivo plaćanjem AMSS karticom, onda bi ta kartica bila veoma korisna. Do tada je samo članska kartica.

@Nemoguća Могућност

Čitajući tvoje poruke u vezi AMSS kartice, poželeo sam da testiram njeno korišćenje, a što sam i uradio. Otišao sam u prodavnicu i izabrao proizvod koji ću da kupim, a da je što jeftiniji. Izabrao sam kiselu vodu od 55 dinara. Startovao sam mobilnu aplikaciju Poštanske Štedionice i izvršio prenos 100 dinara sa mog računa na AMSS karticu (100 dinara je minimum; da sam mogao transferisao bih tačno 55 dinara). Tom prilikom u aplikaciji Štedionice se AMSS kartica prikazala sa imenom: "AMSS ČLAN PRIPEJD KARTICA". Otišao sam na kasu i platio kiselu vodu provlačenjem AMSS kartice kroz POS terminal. Plaćenje je uspešno sprovedeno. Ne unosi se PIN, jer ne postoji. Na kartici mi je preostalo 45 dinara (tako bi trebalo da bude).

Postavlja se pitanje koja je upotrebna vrednost platne funkcije ove kartice?

U dokumentu "PRAVILNIK O OSTVARIVANJU ČLANSTVA I ČLANSKIH POGODNOSTI AMSS" piše sledeće:

"Popusti u Srbiji, u AMSS programu “Plati i uštedi“ (servisi, delovi, hoteli, rent-a-car...), koji se ostvaruju plaćanjem AMSS članskom karticom. Sve detalje pogledati na internet stranci AMSS (www.amsspopusti.rs)".

Međutim, navedeni link: http://www.amsspopusti.rs nije dostupan, kao ni link: https://www.amsspopusti.rs.

Zaključak: Ako bi zaista postojala prodajna mesta na kojim bi se plaćenjem AMSS karticom dobio popust, ta kartica bi imala upotrebni vrednost. Npr. ako bi AMSS sa benzinskim pumpama sklopio ugovor da se dobija popust na gorivo plaćanjem AMSS karticom, onda bi ta kartica bila veoma korisna. Do tada je samo članska kartica.

Hvala na informacijama.

Na primer nisam znao da postanska stedionica ima online aplikaciju sa kojom moze jednostavnije da se dopuni kartica. Ko ima racun kod njih verovatno je laksa barem ta dopuna. Za pocetak mogli bi da naprave da dopuna moze da se obavi i sa drugih racuna. Ne znam sta je tu smetnja.

Back