ДИН данас отпушта трећину радника

... da je vec unistio zivot radnicima mozes se uveriti ako odes u Dispanzer za medicinu rada DIN i raspitas se kakvo je zdravstveno stanje radnika od dolaska Amera u ovoj kolektiv. Bromazepami, bensedini su vec "slabi" lekovi. Mnogi bi otisli ali gde. Plate su dobre, medju najboljima ali je strah daleko veci od njih. Raspitaj se koliki je radni dan zaposlenog, imaju li pauze...

Još jednom, zašto to Ameri rade? Ako imaš neko drugo logično shvatanje njihovih postupaka, iznesi ga. Meni ne pada ništa drugo na pamet, sem da Srbin nije navikao da radi kao Nemac, Švajcarac, pa mu smetaju takve stvari. Ako grešim, ispravi me i reci mi zašto to rade Ameri... Mržnja?

Zašto radnici piju bensedine? Je l' reč o strahu od otpuštanja ili je nešto drugo?

Još jednom, zašto to Ameri rade? Ako imaš neko drugo logično shvatanje njihovih postupaka, iznesi ga. Meni ne pada ništa drugo na pamet, sem da Srbin nije navikao da radi kao Nemac, Švajcarac, pa mu smetaju takve stvari. Ako grešim, ispravi me i reci mi zašto to rade Ameri... Mržnja?

Zašto radnici piju bensedine? Je l' reč o strahu od otpuštanja ili je nešto drugo?

Тамо пију исто али мање јер имају инспекције и синдикате који их штите
а код нас имају домаће квази ЈАПИЈЕ који се поншају као гоничи робова

Тамо пију исто али мање јер имају инспекције и синдикате који их штите
а код нас имају домаће квази ЈАПИЈЕ који се поншају као гоничи робова

Prošlo se mnogo toga dok se tamo stiglo dotle. Mi bismo hteli sve preko noći, ali teško...

...Iluzorno je da TI vise pricam price o Philip Morissu kada ti vrtis jednu te istu plocu. Zabole me za njihov kapitalizam. Rec je o lopovluku i ogromnoj steti koja se nanosi Drzavi. Pa citaj. Smanjenjem broja zaposlenih smanjuju se doprinosi koji idu u budzet ( nema za decije dodatke, skolstvo, penzije...da ne nabrajam), krije se poslovanje, steluju se zavrsni racuni, ne prikazuje se prava dobit, isisavaju se pare na milion drugih nacina.
...zasto piju bensedine. Dovoljno je da odes u neku od sluzbi, mada ih je sve manje- sele ih namerno u Beograd da bi rasturili porodice ili naterali radnike da sami daju otkaze - da vidis koliko se radi i nikada da se zavrsi posao, ubise se od dopisivanja- po stotine mejlova kolega kolegi salje a on dva koraka od njega.
... a sto se tice radnih navika, nasi radnici, pa i ovi u Fabrici duvana su deset puta bolji od Nemaca, Amera i mnogih drugih, ne samo po kvantitetu vec i kvalitetu.
I da zavrsimo. Radnici su na ulici, cekaju poslednju platu za avgust - stize za koji dan a onda...

Poslednja izmena:
... da je vec unistio zivot radnicima mozes se uveriti ako odes u Dispanzer za medicinu rada DIN i raspitas se kakvo je zdravstveno stanje radnika od dolaska Amera u ovoj kolektiv. Bromazepami, bensedini su vec "slabi" lekovi. Mnogi bi otisli ali gde. Plate su dobre, medju najboljima ali je strah daleko veci od njih. Raspitaj se koliki je radni dan zaposlenog, imaju li pauze...

Ko ne pije bensedine danas? Oni bar imaju od cega da ih kupe!
Vidis da je cela nacija na bensedinima i bromazepamima ( i antidepresivima), pa nikom nista!
Ko pita nekog penzionera, srcanog bolesnika da li ima pare za bensedin?:roll:
Ili nezaposlenog?

pa amerikanci su to radili crncima do pre nekih 20tak godina , pa zasto to isto ne bi radili i srbima kad su vec radili to stotinama godina svojim drzavljanima?

znas to se zove eksploatacija

sinoc sam u nekim novinama procitao da su u dinu resili da pomocne delatnosti prepuste privatnim firmama,tipa restoran,perionica..to su ti ljudi koji su mahom otpusteni,i da je tim radnicima ponudjeno da predju u te nove firme i da nastave isti posao da rade,a jedna radnica koja je dobila 1.5 miliona otpremninu i radila je u restoranu,izjavljuje da nece preci u novu firmu gde joj nude 28.ooo din platu,a u dinu je imala 60.000 din,zalim ljude koji rade za male plate ali ovi navikli na lagodan zivot i zajebavaju

Back