Dimnjak,odzak..Pomoc!

macka vracarka

Veoma poznat
Poruka
13.093
Stigli smo do dimnjaka...I trebaju nam dva.Jedan za ognjiste koje se nalazi na sred dnevne sobe i jedan za pec - alfa plam koja ce biti ujedno sporet i sistem za grejanje jer iz nje se razvlace radijatori...
Elem,dobila sam malo pre ponudu za dimnjak od firme Schiedel i bukvalno mi se zamutilo pred ocima.
Meni treba jedna dimnjacka vertikala visine cca 7 m i jedna visine cca 5.5 m..
Zna li neko da mi preporuci neku drugu normalniju firmu,majstore,sta god da to izvedu a da ne kosta ko metar dana letovanja na Bora Bori u full sezoni:roll:
Hvala.

Зависи какав димњак зидате.
Ако се користе готови елементи са изолацијом и опшивање, морам да ти кажем да тај посао није ни мало једноставан као што изгледа на први поглед.
Много тога зависи од начина како је димњак направљен, који материјали, каква је изолација, колико пролаза има и кроз какав материјал. Погрешно изведен димњак може да вам спали кућу до темеља, у најдрастичнијем случају...
Имаш ли елементе понуде или је понуда била само "два димњака............цена: Бора Бора"?
Ко заступа фирму Shiedel у Србији?

Elementi-segmenti dakle materijal za te dve vertikale,montaza,pdv i sconto za avans :roll:437.755. Imam sve elemente ponude ali pravo da ti kazem sta god da je-nama je to mnogo.meni zapravo...Predpostavljam da ima neko resenje za normalnije pare...
Za 5 soma na Bora Boru ladno...;)
Schidel je u Arsenija Carnojevica...

e sada ću ja kao laik da lupim
ali kod nas fercera već 5 godina
kod prijatelja već 20

stari dimnjak nam nije odgovarao, curio je
onda smo kupili cev
debelozidnu
korišćenu za vodovod
nju ubacili u onaj prostor gde je sati dimnnjak
gore, na tavanu preko cevi naređane su neki sad ne znam kako se zove valjda šamotni blokovi

ništa ne curi
ništa ne kondezuje
cev odlično greje

ako sam uspela da objasnim....

stari dimnjak nam nije odgovarao, curio je
onda smo kupili cev
debelozidnu
korišćenu za vodovod
nju ubacili u onaj prostor gde je sati dimnnjak
gore, na tavanu preko cevi naređane su neki sad ne znam kako se zove valjda šamotni blokovi

ništa ne curi
ništa ne kondezuje
cev odlično greje

ako sam uspela da objasnim....

Нису то шамотни већ вероватно бетонски блокови намењени за димњаке. А што се тиче цеви, зашто водоводне кад већ имаш готове цеви, елементе за у димњак. Који се наравно повезују стакленом водом и шамотним брашном.

Znam da nije u redu dizati ovako staru temu, ali mi je izbacilo kao rezultat prilikom pretraživanja pri vrhu. I kada sam otvorio imam šta i da vidim, preporuka da se za sanaciju dimnjaka koristi vodovodna cev. To je kao što je neko napiso veoma opasna stvar i nije za igranje.

Ne mora to biti orginal Schiedel dimnjak, ali čak i kompanija šidel, kao i mnoge druge sada nude setove za sanaciju dimnjaka. Ima ih i domaćih iz Srbije koji proizvode dosta kvalitetne proizvode.

Bitna stvar je prilikom kupovine elemenata za sanaciju dimnjaka da se svi uzmu od istog proizvođača, jer će se tako postići najbolje naleganje. I neće se desiti da dimnjak ima problema u skorije vreme.

A za kraj da ponovim, nikako plastične cevi pri radu u dimnjaku, to je stvar koja može da napravi dosta problema i da ima visoku cenu na kraju.

@ mario80

Da naravno, malo šale ne može naškoditi. :)

Međutim greške deluju smešne, ali se dešavaju, ljudi kupe komplet elemente za dinjak i slože ih naopako. Naravno mesec dana grejne sezone i već se u prostorijama uz dimnjak oseća čudan miris i izbijaju fleke po zidovima. Zidanje dimnjaka je ipak posao koji treba da se odradi jednako pažljivo kao i većina stvari pri gradnji kuće.

Tako je i sa postavljanjem plastičnih cevi da se premosti deo gde dimnjak prolazi kroz ploču, ne košta mnogo materijal i brzo bude gotovo. Naravno velika većina tu cevku izvadi na vreme, međutim uvek se nađe poneko ko to zaboravi.

Back