Dilema

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Imam jednog chichu sto mi odrzava bazen....Otprilike je moje godiste...

Nekada ga ponudim dobrim rumom, pa tada sednemo i popricamo.

Nedavno mi je pricao da ima svojih troje dece iz prvog braka i da uopste ne vode racuna o njemu.

Zena kojom se kasnije ozenio takodje ima dvoje dece iz prvog braka koji su sa njim uvek ljubazni...

On sada treba da napise testament, da ostavi ono malo sto je u zivotu stvorio, pa ne zna sta da radi: da ostavi svojima koji ga ocito ne vole ili tudjima koji su ipak sa njim prijatni.

Pita mene sta ja mislim, a je ne znam..:think:

Pa reko da pitam moje virtualne prijatelje sa foruma?

Nedavno mi je pricao da ima svojih troje dece iz prvog braka i da uopste ne vode racuna o njemu.

Zena kojom se kasnije ozenio takodje ima dvoje dece iz prvog braka koji su sa njim uvek ljubazni...

On sada treba da napise testament, da ostavi ono malo sto je u zivotu stvorio, pa ne zna sta da radi: da ostavi svojima koji ga ocito ne vole ili tudjima koji su ipak sa njim prijatni.

Biti ljubazan prema nekome i voditi racuna o nekom su razlicite stvari.Mozda imaju razloga sto ne vode racuna o njemu mozda i on nije vodio racuna o njima bio tu kad im je bio potreban, nije sve tako jednostavno

Ovo jeste velika dilema.Moje misljenje je da ipak treba da ostavi svojoj deci.Sta znas,mozda on i nije tako fini kao sto se predstavlja.Mozda je zapostavio svoju decu kada se ozenio drugom zenoMozda je tudjoj deci dao vise nego svojoj,mozda oni stvarno imaju razlog zasto da budu na neki nacin ljuti na njega.Svojoj deci treba da ostavi ne tudjoj.

Ovo jeste velika dilema.Moje misljenje je da ipak treba da ostavi svojoj deci.Sta znas,mozda on i nije tako fini kao sto se predstavlja.Mozda je zapostavio svoju decu kada se ozenio drugom zenoMozda je tudjoj deci dao vise nego svojoj,mozda oni stvarno imaju razlog zasto da budu na neki nacin ljuti na njega.Svojoj deci treba da ostavi ne tudjoj.

Podseca me na onu boblijsku pricu kada je otac imao dva sina pa rekao jednom da uradi nesto, a sin se obrecnu i rekao "Necu!" ali je ipak kasnije otisao i uradio jer mu se sazalilo na oca.

Kada je rekao drugom da uradi, on je odgovorio: "Odmah oce!" i sitog casa zaboravio da uradi...

Ko je od njih dvojica ugodniji Bogu?

Po Bibliji, ovaj drugi...

Podseca me na onu boblijsku pricu kada je otac imao dva sina pa rekao jednom da uradi nesto, a sin se obrecnu i rekao "Necu!" ali je ipak kasnije otisao i uradio jer mu se sazalilo na oca.

Kada je rekao drugom da uradi, on je odgovorio: "Odmah oce!" i sitog casa zaboravio da uradi...

Ko je od njih dvojica ugodniji Bogu?

Po Bibliji, ovaj drugi...

Nema te priče u Bibliji...
Možda u Komunistčkom manifestu...

Nema te priče u Bibliji...
Možda u Komunistčkom manifestu...

Vidim da si citao Bibliju.....:hahaha:

Idi na Religiju pa tamo postavi pitanje da li ta prica ima ili nema?

- - - - - - - - - -

Baš dilema ...Ne znam šta će odlučiti , ali svoju decu ne bi trebao da izbegne u testamentu :aha: Verovatno su pogodjena time što se ponovo oženio.

Moja zena nije bila udata i nema decu od ranije. :aha2:

Vidim da si citao Bibliju.....:hahaha:

Idi na Religiju pa tamo postavi pitanje da li ta prica ima ili nema?

Čitao sam i Bibliju i Komunistički manifest.
Nigde nema te priče, izmišljaš...

Ima u Bibliji jedna druga priča o sinu koji je uzeo svoje nasledstvo od oca,
otišao u svet i sve potrošio a onda se vratio ocu.
Otac ga je svečano dočekao, gozba, muzika i ostalo...sve mu je oprostio.

Otac iz Biblije nije imao dilemu. Komunisti koji su sami sebi najvažniji
i kojima je materijalno najvažnije u životu bi je imali.

Čitao sam i Bibliju i Komunistički manifest.
Nigde nema te priče, izmišljaš...

Ima u Bibliji jedna druga priča o sinu koji je uzeo svoje nasledstvo od oca,
otišao u svet i sve potrošio a onda se vratio ocu.
Otac ga je svečano dočekao, gozba, muzika i ostalo...sve mu je oprostio.

Otac iz Biblije nije imao dilemu. Komunisti koji su sami sebi najvažniji
i kojima je materijalno najvažnije u životu bi je imali.

Rekao sam ti sta da radis.

O Bibliji nemas pojma ko ni svi novokomponovani vernici.

Rekao sam ti sta da radis.

O Bibliji nemas pojma ko ni svi novokomponovani vernici.

:hahaha::hahaha:
Neznalico! Takvi kao ti su i o K. Manifestu znali koliko i o Bibliji.
Zato sada mi ispaštamo.

. Prodao je svoj dio očevog imanja, otišao u dalek svijet i potratio bogatstvo na raskošan život i bludnice. Na kraju sve je potrošio. Nastala je glad u toj zemlji i počeo je oskudijevati. Da bi preživio, čuvao je svinje u polju za gospodara i žudio za rogačima, koje su jele svinje.

Odlučio je promijeniti se, dolazi k sebi i vraća se ocu. Dok je dolazio kući, otac ga je vidio izdaleka. Shvatio je, da se izgubljeni sin promijenio na bolje, otrčao mu je u susret, izljubio ga i zagrlio. Sin reče ocu: "Oče! Sagriješih protiv Neba i pred tobom! Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim (Lk 15, 21)". Otac reče slugama, da priprave veliku gozbu i zakolju ugojeno tele, "jer sin bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se! (Lk 15, 24)." Obukli su ga u najljepšu haljinu, stavili su mu na ruku prsten i obuću na noge. Ot

Ne mislim tako.

Mislim da nije vazno ko su ti genetski deca, vec je vazno KAKO SE PONASAJU prema tebi.

a je l se ponasaju zato sto ga vole ili da bi im ostavio nasledstvo

to ti onda dodje kao da si sebi platio negu

ne kazem da njima nista ne treba ako su dobri prema njemu, ali ja decu ne bih izostavila

Čiča treba da proda sve i podeli sa kurvama.

Svejedno. I tako mu ništa od toga neće trebati kad umre.

Treba da izdeli nasledstvo na svih petoro dece.
Ako ostavi nasledstvo samo dobroj deci onda nije dobar roditelj jer nema oprosta i razumevanja prema nevaljaloj deci.
Ako ostavi samo nevaljaloj deci onda je sebican i materijalista jer mu duhovna bliskost ne znaci mnogo.

Treba da izdeli nasledstvo na svih petoro dece.
Ako ostavi nasledstvo samo dobroj deci onda nije dobar roditelj jer nema oprosta i razumevanja prema nevaljaloj deci.
Ako ostavi samo nevaljaloj deci onda je sebican i materijalista jer mu duhovna bliskost ne znaci mnogo.
E to i ja mislim, svima jednako, a svako će svoj deo znati da umnoži ili raskući po tome kakav je

Back