DILEMA

Sarvaš

Elita
Poruka
20.772
Upoznao ju je preko jednog foruma .Pocinje prema njoj nesto osjecati .Isto tako osjeca da i ona gaji simpatije
prema njemu .Problem je sto je on u ratu izgubio dio podkoljenice i za kretanje koristi protezu .
Dopisuju se tek nekoliko dana .U dilemi je .Plasi se da ce ona prekinuti druzenje kad sazna za njegov
problem . Barem je do sada tako prolazio , i u realnom zivotu i preko forumaskog dopisivanja .
Da li joj odmah reci ili sacekati jedno vrijeme ? Mozda bi bilo neposteno odugovlaciti sa iznosenjem istine ?
Ili polako prekinuti sa dopisivanjem i tako ne uznemiravati osjecaje ?

Ako nije odmah rekao ne mora ni sad..ima laznih profila i predstavljanja pa se i preko toga predje..neko je zrg
ikav..nosat..klempav..debeo..svakako opicen i ne prica o tome..tako da i na to treba gledati kao nesto sto zivot nosi..ako se ne bude posle svih simpatija pomirila s tim rastace se i nikom nista

Upoznao ju je preko jednog foruma .Pocinje prema njoj nesto osjecati .Isto tako osjeca da i ona gaji simpatije
prema njemu .Problem je sto je on u ratu izgubio dio podkoljenice i za kretanje koristi protezu .
Dopisuju se tek nekoliko dana .U dilemi je .Plasi se da ce ona prekinuti druzenje kad sazna za njegov
problem . Barem je do sada tako prolazio , i u realnom zivotu i preko forumaskog dopisivanja .
Da li joj odmah reci ili sacekati jedno vrijeme ? Mozda bi bilo neposteno odugovlaciti sa iznosenjem istine ?

Osjecaji stari par dan mogu se poprilicno lako odbolovati. Tako da, kakav god ishod bio, istina prema sebi i drugom je najisplativija.

najmanje boli kad si iskren prema onome do koga ti je stalo..
ako se odnos ne razvije u zeljenom pravcu za njega posle iznosenja istine, bolje je ranije da zauzda emocije..
i to ne treba da joj zameri..
svakome od nas su neke stvari jako bitne, a na druge uopste ne obraca paznju..
ako je njegov nedostatak za nju prepreka da udju u vezu - bolje je na vreme da se s tim suoci..

Никола Ђуричко је то лепо рекао кроз улогу Швабе у серији ''Вратиће се роде'' , каже: ''док лажеш свима је лепо и сви те готиве, чим кажеш истину оде све у ку*ац'' . Фора је у томе што сви хоће истину, али у причи, а кад је чују онда настане проблем.. Али у сваком случају, то је озбиљна ствар, коју та девојка треба да зна, мсм не ћути јој тај лик лупам број партнерки, или нешто тако занемарљиво... А ако је њој то ок, она ће то прихватити и сад и после, а ако није неће никад, тако да боље рећи па знати на чему си, једино ако тај лик не лови на емоције, као пусти је нек се мало бар заљуби можда онда сигурније прогута истину..

Ako je dopisivanje u stvari muvanje (tako sam shvatio iz uvodnog posta), a ne neposredno caskanje na neku temu , onda treba da postupi onako kao se sam oseca .
Ako smatra da bi to moglo da predstavlja problem(njemu samom) , neka kaze, ako se dobro nosi sa time i ne dozivljava to kao problem , ne treba da kaze , jer ne verujem da bi i ona njemuu govorila napr.ako ima klempave usi , velik nos itd.
Dakle ,stvar je vise nekog unutrasnjeg konflikta , i stanja kako se sam covek oseca .
Ako sam to dozivljava kao problem , bice problem , ako ne , onda i nece biti.

Mislim da je najbolje da joj kaze odmah. A onda ce da sazna okakvom se materijalu radi-. Znam da nije svejedno, no opet, ko nije padao , nije ni leteo.

Kada bi se ponašao tako kao da mu je ta žena obična prijateljica,simpatična osoba,drugarica,šta god, i kada bi je zaista tako i doživljavao i razgovarao sa njom na takav način,bez spominjanja-ne zato što nešta krije nego zato što je u razgovoru između dvoje prijatelja koji nemaju nikakve namere to zaista nebitno - vremenom kroz razgovor bi joj spomenuo to ,takođe kao sporednu činjenicu,i ako joj se do tog perioda dopao ,ne bi joj bilo važno.
A verovatno bi joj se dopao,ako bi tako postupio.

Pa mozda su te simpatije na forumu one koje se odnose samo oko dopisanja, cesto smo zavodljivi, neko nam je prevlacan na tom nivou, mozda osoba i nema u planu neko vidjanje, u tom slucaju, ako je to dopisivanje samo sebi cilj, ne bi trebalo da joj priznaje. (Mozda i nevezano za to uopste nije njen tip fizicki). Ako su spominjali vidjanje, (ili kada do toga dodje) i kako je tokom vremena ona vec stekla odredjenu predstavu u njemu, cak i razvila nesto emotivno trebalo bi da joj prizna. Ako joj je stvarno stalo nece joj predstavljati problem.

Mi smo definitivno društvo puno predrasuda i zatvoreni prema razlikama. Ispade, nebitno je kakav je ko čovek, bitno je kako ko izgleda. Ne znam da li da joj kaže...onda neka joj naglasi da ima dva oka, dve ruke, dva uveta...mislim...

najmanje boli kad si iskren prema onome do koga ti je stalo..
ako se odnos ne razvije u zeljenom pravcu za njega posle iznosenja istine, bolje je ranije da zauzda emocije..
i to ne treba da joj zameri..
svakome od nas su neke stvari jako bitne, a na druge uopste ne obraca paznju..
ako je njegov nedostatak za nju prepreka da udju u vezu - bolje je na vreme da se s tim suoci..

Iz ovog razloga bi trebalo da kaze, ukoliko planira da se vide uzivo i eventualno zapocnu neku vezu. .
Ako to ostaje samo puka prica preko neta, onda nema potrebe..

trebao da joj kaze odmah na pocetku. onda ce sigurno znati na cemu je. a njoj to mozda nece predstavljati problem,ako je on ok. u svakom slucaju treba ceniti iskrenost. pa neka mu je sa srecom.

...problem je shto se ovde vecina ljudi i zena predstave u laznom svetlu,otprilike ne mora da se zna kakav sam stvarno...valjda je sve tako i zamishljeno da se identitet sakrije,msm pravi...a kad dodje do ovakve situacije onda bude stani pani...zashto lik odmah nije rekao za svoj problem samo on zna pravu istinu,mi ostali mozemo da nagadjamo sve u ubedjenju da smo u pravu...licno mislim da je odmah po otkrivanju simpatija za ododredjenu osobu,trebalo da iznese istinu...to mu nekako dodje kao test...pa ako suprotna strana prihvati stanje kakvo jeste onda je to ono pravo,a ako ne prihvati treba da mu bude drago shto nisu dublje zaglibili...u svakom sluchaju srecno...:zpozdrav:

Nakon par dana dopisivanja moze samo da idealizuje tu osobu i da ga taj osecaj malo ponese. U pitanju je zanos, a ne prave, dublje emocije.
Kako god, ako planira da joj predlozi susret, onda bi joj trebao sto pre reci istinu.

pa bas nisam sigurna.
u ljudskoj je prirodi da se plasi nepoznatog..i da ga odbacuje.
tako da, kad devojka na ulici vidi decka sa protezom, reakcija moze da bude trenutno veoma negativna. tako i ovde..ako se tek upoznaju, ta informacija moze joj stvoriti blokadu, i kraj price.
s druge strane, kad se sa nekim upoznas, i zblizis, sasvim drugacije tretiras i sve njegove mane..
zato je internet dobar> jer se upoznaju licnosti, i cak duse, bez zamki fizickih izgleda i maski koje smo svi redom natakli na lica
no, postoje ljudi koji vole da znaju istinmu, kakva god da je. ja sam medju njima. i mene bi neko laganje recimo bas ..uvredilo.
e sad dal je precutkivanje laganje, posebno je pitanje.
zakljucak>
treba pratiti osecaj. jednom joj moras reci. pa kako bude.

pa bas nisam sigurna.
u ljudskoj je prirodi da se plasi nepoznatog..i da ga odbacuje.
tako da, kad devojka na ulici vidi decka sa protezom, reakcija moze da bude trenutno veoma negativna. tako i ovde..ako se tek upoznaju, ta informacija moze joj stvoriti blokadu, i kraj price.
s druge strane, kad se sa nekim upoznas, i zblizis, sasvim drugacije tretiras i sve njegove mane..
zato je internet dobar> jer se upoznaju licnosti, i cak duse, bez zamki fizickih izgleda i maski koje smo svi redom natakli na lica
no, postoje ljudi koji vole da znaju istinmu, kakva god da je. ja sam medju njima. i mene bi neko laganje recimo bas ..uvredilo.
e sad dal je precutkivanje laganje, posebno je pitanje.
zakljucak>
treba pratiti osecaj. jednom joj moras reci. pa kako bude.
U uvodnom postu govorim ustvari o sebi .Nastradao sam u ratu i ratni sam vojni invalid .U realnosti niko ne primjecuje moj hendikep
jer sam bivsi sportista i krecem se sasvim normalno .Nisam zaljubljen u neku forumasicu , jer da bi se to desilo , potrebno je malo
vise od kratkotrajnog dopisivanja .Ja svakoj svojoj forumaskoj prijateljici ili prijatelju kazem za svoju povredu poslije dva ili tri dana
dopisivanja i u vezi toga nemam nikakvu dilemu .Temu sam postavio iz tog razloga da vidim kako bi se drugi postavili da su u slicnoj
situaciji .Ja se svoje povrede ne stidim , jer je nisam zadobio tako sto sam krao komsijine kokoske , vec sam ratovao za svoj narod .
Sa svojim forumaskim prijateljima i prijateljicama se inace jako lijepo druzim .
Ja o svojoj povredi govorim u ranoj fazi upoznavanja , jer smatram da je to postenije .Takvim nastupom sam neke djevojke i odbio od
sebe , ali to mi uopste ne smeta .Na taj nacin se vrsi selekcija i ostanu one prave .

upravo tako. kome je bitna noga, ni zasluzuje ne tvoju ljubav i prijateljstvo, vec ni sekund tvog vremena.
na kraju, svako dobije ono sto trazi. i ono sto je sposoban da da:)
iskrenost za iskrenost. prijateljstvo za prijateljstvo. ljubav za ljubav.:)

Ako ne planiraju da se upoznaju i ako osecanja nisu postala ozbiljnija od simpatisanja, nije neophodno da joj kaze.

Ali, ako se bas, bas gotive, ako se, khm, na nekin nacin zaljubljuju i postaju vezani jedno za drugo, s planovima da se vide i zeljom da izmedju njih nesto bude, svakako treba da joj kaze.

Nije samo do toga sto ce konacno znati na cemu je, vec sto ce, kakva god njena potencijalna reakcija da bude, skinuti veliko breme sa sebe.

Trebalo je odmah da joj kaže.
Ne baš prvom rečenicom.
Ali da ulovi pogodan trenutak.
Da nađe okidač u razgovoru i kaže.
Time bi izbegao pritisak i ustručavanje koje sada ima.

Mislim da je važno da se odmah neke stvari raščiste.
Odmah na početku.
Pođimo od njega.
Nije li mu dovoljno teško, neugodno.
Ćutanjem sebi samo pothranjuje nadu nastavljajući komunikaciju pri kojoj nije rekao osnovni deo sebe.
Nije bio iskren.
Njeno odbijanje bilo bi mu teže, jer je gajio iluzije duže vreme, koje ne bi možda ni postojale da su stvari izneli na čistac.
Ovako, bio bi povređen.

Kad je reč o njoj, svakako da bi je pogodilo što tek sad saznaje.
Nije to informacija tipa: Ima brata, znaš.
Možda su se zaljubili, možda joj je važan.
Možda joj nije važno ni to što čuje, ni taj njegov problem, koliko odsustvo istine i ćutanje.
Mene bi jako povredilo.
Dovelo u neugodan položaj.
Nije joj ostavljeno pravo na odabir. Želi li komunikaciju i može li to da prihvati.
Prilika da sama odluči, da odabere.
Možda ne bi umela da se nosi sa tim, a kad sazna, grizla bi je savest da tako ode.
Mislila bi da bi ispalo džukački sa njene strane.
Kao da nipodaštava ljude sa invaliditetom, iili da je površna.
Kako je bezobrazna, i neobazriva.
Grizlo bi je kako da ode, da ga ne povredi.
Mislim da vredi reći.
Ne stideti se.
Pre ili kasnije saznala bi.

Tako bih ja razmišljala.

Back