dilema

pezbombona

Početnik
Poruka
6
Sa dečkom sam u vezi već šest godina,prošli smo sve i svašta,imali smo i krize,povredio me je na početku veze,imao je avanturu,priznao je,jedva sam oprostila,često je bio nesiguran u svoja osećanja.Vremenom se skrasio,ali previše se toga desilo da je poslednji put u meni nešto puklo,nije više kao pre,uvek sam na oprezu hoće li me opet povrediti,najgore je što sebi ne bih oprostila da to dozvolim opet.Na istim smo talasnim dužinama ali nekad kao da smo sa različitih planeta,ne razumemo se uvek.
Skoro se pojavio jedan dečko,počelo je kao beznačajno druženje,na kraju smo otkrili da imamo dosta zajedničkog,da se razumemo,on mi je priznao svoja osećanja,ali ja sam odolevala,mislila sam da to nije ništa ozbilnjo,vremenom mi je svojom pažnjom,dobrotom,brigom za druge postajao sve draži i draži da više ne znam šta osećam,koga volim.
Dečko je primetio,umalo nismo raskinuli,kada do toga dođe povučem se,pomislim da bez njega ne mogu,opet se smirimo,a u meni crv sumnje opet proradi pa se pitam šta osećam i šta ću ako propustim nekog s kim bih mogla da imam novi početak i s kim se potpuno poklapam,zbog nekog ko je stvarno jako dobra osoba ali me je previše puta povredio da bih mogla sebi da dozvolim da me opet povredi,a ne znam da li bih mogla bez njega,bojim se da se ne pokajem,u takvoj sam dilemi:dash::dash:

Iz sopstvenog iskustva ti govorim da je lose da ostavis decka zbog drugog jer to u 90% ide u propast... Ostavi ga zbog toga sto te je evidentno smorio i tera te na negativno razmisljanje,dakle tu nesto ne stima...Oladi glavu neko vreme i druzi se sa ovim drugim,pa kasnije mozda i bude nesto ;)...Mozda bude to to... Ne uleci iz veze u vezu...Mislim da ti to nije dobro resenje...Pozz

Ne slazem se da treba da solira ni minut..u svakom slucaju ako te neko povredi a mislis da ne mozes bez povredjivanja nesto s tobom debelo nije u redu..mazohizam je blaga rec

Jedan je život, ne treba se zaebati, treba naći nekog' s kim ćeš živeti život punim plućima i ko te neće sputavati nego ti davati elan...
ali nije to lako...naći

Jedan je život, ne treba se zaebati, treba naći nekog' s kim ćeš živeti život punim plućima i ko te neće sputavati nego ti davati elan...
ali nije to lako...naći

Ko zna sta trazi, sigurno i nadje. :)
Ponekad nam je pred nosem sve sto nam treba, ali propustimo "voz" jer se na vreme nismo zapitali sta zapravo zelimo. Ili sta nikako ne zelimo.
Mene je vise u zivotu vodilo ovo drugo, t.j. odgovori na ovo drugo pitanje.

Ovo je kao Samanta & Ričard : )

Meni se čini da je tvoja veza sa prvim dečkom već gotova, iako se niste formalno rastali. Ti njemu više ne veruješ, i ne osećaš se sigurno.
vremenom se skrasio,ali previše se toga desilo da je poslednji put u meni nešto puklo, nije više kao pre, uvek sam na oprezu hoće li me opet povrediti

Uzmi papir i olovku, pa napiši pozitivne stvari na jednu, negativne na drugu stranu (za oba muškarca) - možda će ti biti jasnije kada visiš 'crno na belo'...
Srećno!

Ne bih imala dilemu da ostavim onoga kome zbog prevare više ne mogu da verujem. To je prvi i osnovni povod. Kad bih raščistila sa njim, onda bih videla šta sa tim drugim. Ostaviti nekoga zbog koga nemaš poverenja radi nekog drugog sa takvom dilemom pride-nije dobar put. Ostavi ga jer nije vredan dalje veze, a posle ćeš lako smisliti kako dalje.

Back