dilema

kod nas se neki računari ne gase i po par dana ak se nešto daunoaduje (to ALfa mislim, ja nemam vremena ) tako da sam odmah na netu, krstarica je na mom računaru (koji je taj jadan što se slabo gasi) početna strana (Na zgražavanje ukućana koji googlu daju primat) i onda pravac forum i to svet životinja. Istovremeno palim još jedan prozor da idem na žene, a desi se i treći za dom i porodicu da dok se negde nešto otvara ja imam spremne strane i da ne dangubim.
I na poslu imam prilike (pošto sam veliki deo dana za računarom) da bacam pogled i pišem na krstarici.

Od ljudi sa foruma upoznala sam petoro sa kućnih ljubimaca i to na izložbi u BGD. Ostale urmašice ne znam lično a volela bih. pošto među njima ma jako gotivnnih likova.

Odem naravno i na kulinarstvo. ponekad na lji s, ali su znači ljubimci (zbog kojih je sve sa forumom i počelo) žene, dom i porodica favoriti.

elem ovako...ne znam dal je bilo slične teme pa da upitam...pošto mnogi od nas puno provode vremena na ovom forumu,da li imate neke rituale kad je forum u pitanju?
u smislu,šta prvo pogledate kad se ulogujete?
da li pp ako vam je neko poslao,da li gledate ima li novih reputacija i tome slično?

da li isključivo konverzirate sa ljudima javno po temama il volite i pp-ove da šaljete?
i odgovarate li svakom ko vam piše na profil il pošalje pp iako možda s tim nekim ne komunicirate "javno":D?

p.s. mislim da mi je ovo prva tema na ovom pdf-u...imajte razumevanja za mene:lol::lol::lol:
Eee pile moje, odrasla si na Forumu, napustila si Ljubav i seks i presla na visi nivo. Ali neka te to ne sekira - svi ovi veterani, pametni i uceni forumasi koje sada sreces na Zenama, su takodje stasavali na LjiS-u. Jednog dana ces i ti biti ovako mudra poput koleginica kojima se mozda potajno divis.
Eto, s ponosom mogu da istaknem da sam nekad i ja posecivao LjiS... A vidi me sad! Neskromno mogu reci da je LjiS od mene nacinio forumasa, otprilike kao da sam svrsio forumaski Kembridz.

Nego, da ja odgovorim na tvoja pitanja; to ocekujes od mene, a ne da te smaram time kako je nekad bilo na Forumu -

Kad se ulogujem, prvo procitam privatne poruke, ako ih ima. U poslednje vreme ih uglavnom ima, jer sam se ja promenio - postao sam bolji covek. Hocu da kazem, poceo sam i ja da pisem te privatne poruke, a pre me je to jako mrzelo. Mislim, mrzi me i sad, al ipak je bolje nego pre.
Tako da sad, kad pisem, ponovo i primam poruke. A jedno vreme ih uopste nisam primao... Niko mi nije pisao. To je valjda zato sto sam odgovarao vrlo sturo i neinspirativno.
Na isti nacin sam i prijatelje iz RL rasterao. Mrzi me jednom da izadjem, mrzi me drugi put... a treci put bude ''ma ko ebe Juliana, nek crkne za onim kompjuterom''.
Nemojte deco da budete namcori da ne biste zavrsili kao ja, bez prijatelja.

E posle privatnih poruka odem da vidim dal me je ko hvalio. Obicno nije niko, jer pisem malo i smaram.
A ako se odvazim da napisem nesto, onda svako malo idem u korisnicki profil da vidim dal ima neka reputacija. Pa se onda nerviram sto me ne hvalite, pa onda razmisljam koliko ste glupi i nezahvalni sto ne kapirate moju genijalnost, pa vas onda naglas psujem... I onda pristigne reputacija!
E onda vas sve ponovo volim... Nema veze sto je reputaciju mozda poslao neko za koga smatram da je kreten; u tom trenutku mi je i on drag. Razmisljam kako sam mozda prema njemu bio nepravedan, te da je on, u stvari, sasvim korektan covek.

A zanimljivo je kako delite te reputacije... Recimo, napisem nekakvu glupost, ali samo takvu - i sa zaprepastenjem vidim da vas je ganula. U isto vreme napisem komentar za koji pomislim da je vrh, vrhova, nesto sto se granici s genijalnoscu; stvorim pisano delo koje svaki cas obilazim i gledam kao orhideju koju sam svojim rukama odgajio - a vi ni da beknete. Ma ni da mi kazete da ste procitali.
Eto, tako je i nesto sto smatram najsmesnijim sto sam napisao u proteklih ohoho vremena proslo neocenjeno s vase strane. Tuga brate.

A posle provere reputacija idem na Zene. I onda malo na Muskarce. Pa ponovo na Zene. Ponekad na DiP. Pa ponovo na Zene.
Nije da ja to sad radim jer sam zenski petko, nego je atmosfera na Zenama otprilike onakva kakvu volim - vrlo slicna onoj na Muskarcima i na DiP-u.
Ali je na Zenama nekako veca zivina, ako me razumete.

prvo žene, naravno :mrgreen:
zatim svet životinja i kućne ljubimce :heart: - tamo sam dobila mnogo dobre savete vezane za gajenje cveća, naročito kada po bašti vileni pas :) :heart:
ljis, dom i porodica su interesantni, a juče sam prvi put piskarala i na politici, koja me ič ne interesuje, al sam morala da se uključim;)
kultne teme i svaštara su interesantni:)

samo zene...

:)

ponekad dip...

na pp odgovaram..

ne voajerisem po tudjim profilima...

pogledam reputacije ponekad...

i to obicno stize kad iznesem neki cvrst i jasan stav...tj napicim nekog...a to nikako ne volem, ni u zivotu...besmislene rasprave...znam ja sta mislim, samo me mrzi da vam objasnim da nemate pojma sta pricate...

dok sam drzala casove..pizdela sam sto ljudi ne kapiraju matematiku...a misle da kapiraju...ja sam pacifista...ne volim nadjebavanja...

slike ne kacim...da ih kacim...svi biste umrli od ljubomore! :mrgreen:

prvo izmoderišem pdf i albume ili pogledam pp/poruke posetilaca/komentare albuma i tako to.
onda odem na "teme koje pratite" i tu ispratim sta se desava, eventualno napišem nešto...
kad to završim, odem na moderaciju ili alfe (društvena grupa) da vidim šta ima...
posle toga, ako imam vremena otvaram prozore pdf-ova koje najčešće koristim (sad imam 8 prozora) i kao krenem redom... a ustvari gde me put nanese... recimo, naletim na post nekog zanimljivog forumaša i krenem tragom njegovog pisanja... to baš često radim...
desi mi se i da ispratim link za temu na naslovnoj...
idem na dip, ljis, zene, muskarce, posao i novac, volim da čitam i politiku, ređe filozofiju... desi se da odem i na druge pdf-ove, pogotovo kad me nešto konkretno zanima: drustvene nauke, kulinarstvo, kućne ljubimce, zdravlje, film, fotografiju, putovanja, televiziju...
a najgluplji pdf mi je svaštara...
reputacije pogledam kad se setim...

Poslednja izmena:
elem ovako...ne znam dal je bilo slične teme pa da upitam...pošto mnogi od nas puno provode vremena na ovom forumu,da li imate neke rituale kad je forum u pitanju?
da li pp ako vam je neko poslao,da li gledate ima li novih reputacija i tome slično?

da li isključivo konverzirate sa ljudima javno po temama il volite i pp-ove da šaljete?
i odgovarate li svakom ko vam piše na profil il pošalje pp iako možda s tim nekim ne komunicirate "javno":D?

p.s. mislim da mi je ovo prva tema na ovom pdf-u...imajte razumevanja za mene:lol::lol::lol:
prvo idem na automobilizam, pa u profil da izbrojim koliko mi je manijaka s nevidljivim modom boravilo u profilu (mada nema šta da vide, al dobro), onda na ljis da vim jer nikla neka nova tema, pa u reputacije i vratim se na ljis da čitam i pišem...
Ako je stigao pp ili poruka u profilu, naravno da pobedi znatiželja i pogledam prvo to...
Svakog, ali svakog ispoštijem odgovorom, ma koliko da mi išo na ****** ovako u javnim prostorijama...mislim da je stvar osnovne kulture odgovoriti na pitanje, a ne praviti se blesav...

...i da...pišem isključivo kući, pošto mi jelte nemamo kompjutere na poslu...

idem odmah na politiku, a kad se malo smorim izmedju dve rasprave
idem na pdf zene da se malo opustim medju normalnim ljudima(zenama):D
pa se vratim opet u "politicku arenu" gde traje bespostedna borba sa ranoraznim ludacima.

forumasim uz kafu...
samo je nesto mnogo pijem u toku dana..majku mu :lol:
idem na:
film i video, televiziju, zene, dom i porodica, muskarci, lj i s
filozofiju, natprirodne pojave i misterije..(tamo je haos :lol:), muskarci...
svracam i jos ponegde..ali ne cesto..
idem i u grupu, da vidim sta se tamo desava :)
pogledam i korisnicki..
naravno da ako se ulogujem i vidim da imam pp ili mi je neko pisao u profil
prvo tu pogledam..
ako mi je neki forumas interesantan...onda voajerisem..:rumenko:
i to mu dodje to..manje, vise..

prvo pp
ondak moderisanje..a to potraje:roll:
onda reputacije
pa grupa
onda zk, pa religija, pa filozofija, pa kultne, pa opet zk..a ponekad dom, i muskraci, alsve redje..ponekad i fudbal:lol:
ponekad kod skvo na posao
na politku samo po obavezi
imam periode kad non-stop visim na jednom pdfu..do sad, to su naizmenicno bili zk, filozofija, religija, i ljis..srodne grane:hahaha::hahaha:

imam..
ustanem iz kreveta, upalim komp...
odem do wc-a u povratku stavim kafu..
pustim mjuzu
pogledam fb pa krstu.
do tad je kafica gotova, odem po nju,..
pogledam pozorishte, likovnu , bg,.. (odgovorim na pp, ako ga ima) pa onda svoje predhodne poruke, da vidim ima li novih postova na temama u kojma sam uchestvovala, ako nema nishta dodjem na pf zene ili neshto peto

forumasim uz kafu...
samo je nesto mnogo pijem u toku dana..majku mu :lol:
idem na:
film i video, televiziju, zene, dom i porodica, muskarci, lj i s
filozofiju, natprirodne pojave i misterije..(tamo je haos :lol:), muskarci...
svracam i jos ponegde..ali ne cesto..
idem i u grupu, da vidim sta se tamo desava :)
pogledam i korisnicki..
naravno da ako se ulogujem i vidim da imam pp ili mi je neko pisao u profil
prvo tu pogledam..
ako mi je neki forumas interesantan...onda voajerisem..:rumenko:
i to mu dodje to..manje, vise..
jedan off
ja se bojim da sam počela da se drogiram kafom, to je strašno šta radim...
za sve je kriv espreso aparat na poslu, ljudi moji kako sam se navukla - mislim da je espreso mnogo veća droga nego turska ili nes...
jednom ga nisam imala par dana na poslu, i nakon tih nekoliko dana patnje, resimo da ga kupimo... ljudi moji, izgorela sam dok nisam dobila svoju soljicu...
a posto kuci nemam aparat u 80% slucajeva kad izađem uzmem espreso... bolest...

a da se dopunim... kad me nešto zainteresuje ili treba o nečemu da se informišem danima mogu da čitam o tome... na netu i na forumu...
sad sam, fala bogu, na grčkim ostrvima (putovanja)...
kad sam imala fiks ideju da kupim psa isčitala sam gomilu tema sa ljubimaca...
i tako... :)

ja nikad nemam nesto odredjeno. sjednem za racunar i koju prvu zrtvu ugledam nakachim se :))))
inace, teme kao i to sto forumashi pishu me uopste ne interesuje ovdje josh nisam nikad neshto korisno saznao :)))

paaa
prvo se ulogujem, pogledam svoj korisnicki, te tu vidim ko mi je sta dao i sta pisao i sta odgovorio, onda odem na Ljis, pa ako je mnogo dosadno, zaredjam po drugim, meni bitnim pdf-ovima, svastari, zenama, knjizevnosti i prirodnim naukama....
konvezarima javno iPP-ovima, nisu sve konverzacije za javno (ne, ne mislim samo na flertovske, naprotiv), trudim se da odgovorim svakome, ili da ga ljubazno "otpratim", ili da razjasnim, i slicno.....prestanem da komuniciram svakako ako bas ne vidim nikakavu dalju potrebu za tim, ako osoba vise ne zeli kontakt, ili ako smatram da je toliki debil da ne mogu da komuniciram nikako (a, bilo je svih mogucih slucajeva)

Odgovorim,ako imam neke poruke,pa odem prvo na film,pa religija...pa onda redom. :)
Inace,na Forum sam se registrovala zbog pdf-a Astrologija.Nisam zalazila dalje od tog pdf-a,tek kasnije,kad su se tamo svi razbezali,pocela sam da svrljam po celom forumu.

Poslednja izmena:
kao i svaki dobar i vredan moderator, cim se ulogujem, proveravam jel ima zalbi korisnika.:p Kad izmoderisem sta treba, prelazim na Zene, i na DiP. Retko svratim na muskarce, ponekad na TV.

Pogledam korisnicki profil pa ako nema novih odgovora na temama meni interesantnim,iskljucujem se.Jednom mesecno prelistam nove teme,zakljucim kako je sve vec receno ali cisto treninga radi obicno napujdam nekog,kazem mu da je neizrecivo glup i slicno i to je to.

Odavno su teme preplavljene chatom nekoliko forumasa i forumasica uz obilnu gestikulaciju turpijajucim smajlinama kao da nam nije jasno sta je pesnik hteo da kaze ako stave samo jednu navedenu.
Prosipaju iz supljeg u prazno,sta su jele,sta su pile,kad su i sta kakile....uz obaveznu konstataciju neizmerne muske gluposti...i to na svim temama.Od 5 strana svake teme,bar je 3 ispunjeno chatom.

Znam da smo svi to radili...ali uglavnom u pocetku.PItam se odakle im snage da i posle nekoliko godina sernjaju vise o sebi.

Pogledam korisnicki profil pa ako nema novih odgovora na temama meni interesantnim,iskljucujem se.Jednom mesecno prelistam nove teme,zakljucim kako je sve vec receno ali cisto treninga radi obicno napujdam nekog,kazem mu da je neizrecivo glup i slicno i to je to.

Odavno su teme preplavljene chatom nekoliko forumasa i forumasica uz obilnu gestikulaciju turpijajucim smajlinama kao da nam nije jasno sta je pesnik hteo da kaze ako stave samo jednu navedenu.
Prosipaju iz supljeg u prazno,sta su jele,sta su pile,kad su i sta kakile....uz obaveznu konstataciju neizmerne muske gluposti...i to na svim temama.Od 5 strana svake teme,bar je 3 ispunjeno chatom.

Znam da smo svi to radili...ali uglavnom u pocetku.PItam se odakle im snage da i posle nekoliko godina sernjaju vise o sebi.

:lol::lol::lol:

Back