Ne znam tacno za ugljene hidrate, obicno na prozivodima pise koliko ih sadrze, ali izbacis grickalice, sokove (gusti, kasasti, gazirani), beli hleb, pa i meso, ili smanjis na jednu porciju nedeljno eventualno dve, przeno i sl, smanjis kolicinski unos hrane. Naravno, ubrzaces proces ako radis nesto, tipa treniras, trcis i sl, jer opet unosis kalorije, manje nego pre mozda, ali ih unosis. Kalorije trosis i kada dises, spavas i sl, ali daleko ce biti bolje ako imas i dosta fizicke aktivnosti da to sagoris sve. Takodje je ok i zeleni caj za sagorevanje kalorija (navodno barem) samo ga nemoj unositi na prazan stomak i vise puta dnevno, najbolje je posle obroka recimo.
Kuci uvek mozes da skuvas integralni pirinac bez secera recimo ili salatu neku, obaris krompir, eventualno dvopek, u skoli, malo keksa ili nesto integralno. A i trebas da naucis sebe na stanje "polugladi", jer kada je stomak prazan, ili pri kraju, onda se sagorevaju masne naslage. Takodje, kada ogladnis mozes se zavarati sa malo vode.
E sad, ja nisam nutricionista, to su neki saveti koji su meni pomogli pre par godina i koje planiram da pocnem da primenjujem uskoro, a koliko je zdravo izgladnjivati sebe, ne znam.