Dijeta na osnovu krvnih grupa?

U proseku uz pravilnu ishranu i fizicke aktivnosti se gubi 1/2 - 1 kg nedeljno.
Medjutim ovo sto si ti naveo/la nije pravilna ishrana i mozes da ocekujes da izgubis i vise ali ce ti se vratiti cim pocnes da veceras. Dva obroka dnevno su smrt za metabolizam. Dakle pravilno bi bilo:malo za dorucak, malo za uzinu, malo za rucak, opet malo za uzinu i malo za veceru.E sad ti definisi to "malo' pa da ti kazem da li je pravilno;-)
A da, to sto ces raditi trbusnjake nece mnogo uticati na gubljenje kilograma. Ojacaces trbusnjake ali salo ti se time nece skinuti. Trcanje ce dovesti do topljenja masti.

hvaaaalaaa....malo je kad pojedes pola kriske hleba i pola case jogurta

....koliko se kg moze izgubiti za 4 meseca,ako malo doruckujem,malo rucam,ne veceram uopste,trcim svaki dan,i radim po 100 trbusnjaka dnevno...mooolim vas odgovorite mi bar otprilike koliko kg mogu izgubiti za 4 meseca....
:shock:
Vidi ovako.
Za dva meseca dijete koju predlazes, koja je bila pod strogim nadzorom ja sam pocela gubiti misicnu masu. Dakle SVE se skidalo sa mene. Sporedni efekti se mogu nabrajati danima, ali.... kad jedes tako malo, prvo sto moras da vodis racuna da je i ta saka jada izbalansirana, da se dopingujes vitaminima sa strane, da razumes zasto to radis (dakle ako je zbog izgleda totalno se ne isplati!!).
U roku od nekih 2 meseca sam izgubila oko 5-6kg... sto na nepostojeci visak je bilo jako mnogo. Jela sam jedan imuno jogurt, jednu jabuku ili narandzu i jos jedno nesto -krastavac, domaci heljdin hleb, pecene paprike, malo ribe, sargarepa -aditiv u zavisnosti od dana je bio menjan....To mi je bilo za ceo dan.
Bila sam ocajno gladna prvih nedelju dana i onda je organizam uzeo da se bori snom jer nisam imala dovoljno snage -trbusnjaci, fizicka aktivnost... ZABORAVI...

Ako ti je do izgleda idi lepo u teretanu, popricaj sa fizioterapeutom i nutricionistom online, pojacaj proteine, smanji masti i secere i baci se na kardio sport jer on sagoreva sagoreva masti i ucvrscuje misicnu masu. Ove nezdrave varijante skapavanja od gladi i odricanja od vecere.... jedino ako ti dr preporuci, a i onda da se raspitas i razumes zasto.

Gledaj da si ne naudis!

hvaaaalaaa....malo je kad pojedes pola kriske hleba i pola case jogurta

Aaaaaaaaaaa pa sto ne reces na planiras da riknes u skorije vreme:-D

Salu na stranu, jesi lud??? Takva ishrana ti je siguran put u anoreksiju. A od anoreksije svasta strada, a kad srce strada ode ti...
Zato kao sto kaze webhanuma mani se toga, idi kod lekara ako imas previse kg ili napravi sam sebi neku dijetu, ali dijetu u kojoj ces imati sve potrebne materije, koje ce organizam moci da koristi na pravi nacin. Pa hleb ne sadrzi ama bas nista korisno! Jogurt da al gde ces da zivis na hlebu i jogurtu, pa nisi u logoru? Doduse malo bi se luksuznije hranio nego tamo al shvatas sustinu:)

Koliko uopste imas godina, koliko si visok i koliko imas kg?

NAJVECA predrasuda koji ljudi imaju o dijetama i mrsavljenju je da je to moguce jedino ako ne jedu ili jedu minimalno.Zanemaruju cinjenicu koliko je to iscrpljujuce za organizam i ako potraje moze biti i opasno.Zasto ljudi koji jedu jednom dnevno posle odredjenog vremena pocnu da se goje?Zato sto na taj nacin,imajuci samo jedan obrok uspore svoj metabolizam,naviknu ga da ne radi,i masne naslage se skupljaju i taloze.
Jedini ispravan i zdrav nacin mrsavljenja je da ravnomerno rasporedis obroke,na 5,3 glavna i 2 uzine i pokusas da svaki dan jedes u isto vreme te obroke da naviknes organizam na jedan ritam,pokusaj da smanjis unos masnoca,prostih secera...i naravno fizicka aktivnost bez koje nema nista.

Aaaaaaaaaaa pa sto ne reces na planiras da riknes u skorije vreme:-D

Salu na stranu, jesi lud??? Takva ishrana ti je siguran put u anoreksiju. A od anoreksije svasta strada, a kad srce strada ode ti...
Zato kao sto kaze webhanuma mani se toga, idi kod lekara ako imas previse kg ili napravi sam sebi neku dijetu, ali dijetu u kojoj ces imati sve potrebne materije, koje ce organizam moci da koristi na pravi nacin. Pa hleb ne sadrzi ama bas nista korisno! Jogurt da al gde ces da zivis na hlebu i jogurtu, pa nisi u logoru? Doduse malo bi se luksuznije hranio nego tamo al shvatas sustinu:)

Koliko uopste imas godina, koliko si visok i koliko imas kg?

zensko sam....nisam ja debela,ali imam 4kg viska...:-D:-D:-D....visoka sam 176,imam 57kg...hocu 52....

:lol: Odgovor i jeste bio baziran na delimičnoj informisanosti, samo što sam zaboravila tačno objašnjenje- jedino čega se sećam jeste kiselost i baznost krvi- kod jednih veća , kod drugih manja, pa u skladu s tim i namernice.;)
Ovo znam da je osnova objašnjenja...ali ne napisah u prošlom postu, jer ne znam sve, a znam da si neko ko želi egzaktan odgovor.;)

Nije na principu kiselosti i baznosti krvi nego na principu postojanje antigena i antitela koji su genetski zasnovani i specifični za svaku krvnu grupu.

Mislim da se nije radilo o kriterijumu za podelu na krvne grupe, nego o tome na cemu se zasniva takvo propisivanje dijeta.

U svakom slucaju - svi ti antigeni jesu i hemijske supstance koje svakako cine sastav same krvi i, time, sacinjavaju, manje ili vise, i njene karakteristike, medju kojima je i pH vrednost. Naravno da fluktuacija ( npr. ) pH vrednosti krvi mora da bude mala, jer postoje i tu ustanovljene granice "normalnog"; stvar je u tome da je jedan organizam potpuno savrsena masina, i da i najmanja fluktuacija u jednoj osobi dovodi do fluktuacije na nekom sledecem polju u toj istoj osobi, ova do fluktuacije na nekom sledecem itd.

Te "normalne " granice su upravo ustanovljene ispitivanjem razlicitih ljudi, od kojih je svako za sebe bio ( recimo ) zdrav - ali to ne znaci da je kod jedne osobe podjednako dobro i ako je ta vrednost danas jedna, a sutra druga.
Komponenta individualnosti je nesto sto klasicna medicina jos uvek nije istrazila, i ne primenjuje, odnosno - tek se sa tim pocinje i pokusava.

Ali je tacno - da je kod npr. tebe samo jedna ta "normalna" vrednost - i zdrava;
ako je ona malo pomerena, a u "granicama dozvoljenog" ( te granice su propisane klasicnom medicinom ), "pomerice" vec vrednost neke sledece karike u tvom organizmu; i ta "pomerenost" moze biti u "granicama dozvoljenog" itd., itd. ... I ceo tvoj organizam ce biti u stanju "pomerenosti" iz svog zdravog, i nesto ce mu faliti, a rezultati ( klasicne medicine ) to uopste nece pokazati.

Zato je logika te dijete mozda nesto bliza pojedinacnom organizmu, nego neke druge logike.
Mada ja licno nemam pojma o samim ovim dijetama - cula sam za sistem, ali ne zelim da ovo bude shvaceno kao da ja zagovaram ove dijete: samo komentarisem diskusiju .

Uostalom, mozda je to neko pogresno zakljucio da se radi o kiselosti krvi, ali da, svejedno - postoji uslovljenost - mozda nekog drugog fizicko-hemijskog/hemijskog/fizickog svojstva krvi, a sto onda dalje uzrokuje npr. laksu ili tezu npr. razmenu materija kroz membrane i, mislim, svasta moze da bude - samom krvnom grupom .

U svakom slucaju - ja licno - bez mesa ne mogu da se osecam sitom .
Da podjem samo od toga - pa da nadjem neku logiku u toj ideji da je vrsta hrane ta koja je za razlicite osobe razlicito i/ili na razlicite nacine iskoristiva.
MOZDA sam 0-ta krvna grupa, ali, iskreno, ne znam koja sam, i, kad smo vec kod toga, da li biste mozda Vi mogli da mi kazete gde se u Beogradu bez nekog posebnog povoda moze odrediti krvna grupa.
Pa, kad budem odredila krvnu grupu, javicu Vam da Vam kazem - da li te dijete "pogadjaju".

Svakako, u smislu razvoja "komponente individualnosti" terapije - takve dijete sigurno ne dostizu maksimum - jer su cetiri krvne grupe i dalje isuvise gruba generalizacija ( po mom misljenju ) .

Mozes da das krv, a mozes da odes i u neku privatnu laboratoriju, mislim da je odredjivanje krvne grupe oko 400 dinara. Ova dijeta pogadja kao i horoskop, znas da si neki znak pa ti se onda cini da su ti sve pogodili - a u sustini, da mislis da si neki drugi znak, i tada bi ti se cinilo da su pogodili ;)

:lol: Odgovor i jeste bio baziran na delimičnoj informisanosti, samo što sam zaboravila tačno objašnjenje- jedino čega se sećam jeste kiselost i baznost krvi- kod jednih veća , kod drugih manja, pa u skladu s tim i namernice.;)
Ovo znam da je osnova objašnjenja...ali ne napisah u prošlom postu, jer ne znam sve, a znam da si neko ko želi egzaktan odgovor.;)

Eto, kod nekog ipak ''radi''. Dakle, postoji neki smisao. Pogotovo što nemaš dijagnozu. Šta je činiti? Ja bih probala alternativu, jer nemaš šta da izgubiš.

Evo, vidite - ovo stoji jos na prvoj strani ove teme
( Ja ne znam. Za mene je dovoljno da znam da je pH krvi - tu - 7. :confused:)

Ali onda kad ja uzmem da pisem o necemu svojem, i naglasim - ne govorim kao zagovornik dijete - kao iz topa, istog momenta, se pojavljuje kontra na to kao na moguci osnov dijete.

Pozitivno druzenje ? :confused: :think: Pa, sad ...

Sto se tice ovih dijeta - ja ni ne ocekujem da ako su laici dosli do tih, kao i bilo kojih drugih, zakljucaka, da su njihova objasnjenja strucna. To ne znaci da laici nisu i nasli nacin, koji funkcionise, ali je to daleko od toga da oni imaju tu kompetentnost da to i objasne, bez obzira sto mi tu kompetenciju u takvom slucaju samo-podrazumevamo.

Ali - ako moderatori gledaju na dijetu Rudolfa Brojsa ( interna i prethodeca diskusija ) - kao na jednu od takvih, onda moram da napomenem da je Rudolf Brojs i sam bio lekar. Lekar svog vremena, doduse, iliti "seoski" lekar ( ako me secanje ne vara ) - ali ipak - lekar.

Ja znam za filozofiju Rudolfa Brojsa, jer me je interesovalo kao moguca terapija i lek.
Dijete za mrsavljenje me nisu nikada narocito interesovale, jer i onda kada treba da nesto promenim na svome telu, karakter za drzanje dijeta nisam, te radije to radim vezbama. :)

Medjutim, inace, moj je stav da ako neki metod/terapija u praksi i iskustvu deluje - treba pristupiti tome sa naucne strane u pokusaju da se to i objasni. :neutral: :heart:

Poslednja izmena od moderatora:
mbx, ne znam koji je tvoj motiv da imas tako svadljiv ton ali ja ti predlazem da tvoj ton predje u ljubazniji.
Pretpostavljam da pravilnik nisi procitala, zato si i kaznjena od strane drugog moderatora. Na ovom forumu nije pozeljno "prozivanje" moderatora.
Mi nemamo nista protiv ulazenja u duele i rasprave strucne tematike, ali sve sto ti kazes u svojim postovima bazirano je na pretpostavkama, sto smo ti mi nekoliko puta stavili do znanja. Nema potrebe da se zato ljutis i pokusavas svojim neprimerenim tonom da nam pokazes da si ti u pravu a mi ne.
Mozes nam pokazati da si u pravu tako sto ces izneti neku naucnu cinjenicu a ne svoju "pretpostavku zasnovanu na zdravoj logici" jer ovo o cemu govorimo je striktna naucna oblast a ne filozofija.

Npr, ti si svoju teoriju o dijeti po krvnim grupama zasnovala na cinjenici da je kiselost krvi nekih ljudi npr 7,36 a nekih 7,42 govoreci o malim varijacama u okviru normalnih vrednosti itd (odlicno sam razumela sta si htela da kazes). Ja sam samo rekla da ti polazna cinjenica NIJE TACNA i to sam navela u svom sledecem postu.

Zato, ako imas svoje misljenje, izrazi ga malo pitomijim tonom bez upotrebe reci "moderatori".
To je moj prijateljski savet.

Doors of Perception:

Zasto ste onda skinuli moj komentar - u kome nije pisala rec Moderatori ?

To sto vama ne odgovara tudje misljenje, ili cinjenica da je i neko drugi dovoljno strucan da ga ima, ne bi trebalo da znaci da mozete da radite sta vi hocete. Da li su ovi forumi nesto na sta vi imate ekskluzivno pravo ?

Ti tvrdis da je pretpostavka bila moja - medjutim - istina je da to nije tacno: ja sam komentarisala tudje navode - citirani su .

A po njima ta pretpostavka je dosla od strane knjige, a koju je navodno G-dja Sevilja imala u rukama. Sama G-dja Sevilja kaze da je lekar; knjiga kaze to - ja ne verujem da je to neko bez veze cak i u takvoj jednoj knjizi tvrdio, a da nije proverio.

Ali, onda si se nasla ti da kazes - da se sve vrednosti fluktuisanja krvi u toku dana izmenjuju. Da si pri tom citirala deo mog posta na koji se jedino to i moze odnositi, dikusija bi krenula u drugom i mnogo konstruktivnijem pravcu. Ovako, kad ni ti sama ne brines mnogo o kontekstu, koji svojim odgovorima priredjujes - nemoj da se cudis sto je nastala zbrka. Budi ljubazna, pa vrati moj prethodni komentar i nemoj da "savetujes" pitomije tonove onda kada ni ti sama ne primenjujes iste.

Vi na ovim forumima, postojite u dve funkcije - u f-ji sagovornika, i f-ji nekog uredjivaca;
medjutim, vi uveliko brkate te dve f-je i ometate diskusije i razmene misljenja ljudi na forumu. Forum postoji zbog njih, a ne zbog vas.

mbx,
ostavicu ovaj tvoj gornji post samo zato da bih rekla da je ovo zadnja opomena koju cu ti uputiti.
Moja uloga na ovom forumu je da nadgledam postove svih korisnika i pri citanju medicinski neispravnih stvari to obrisem.
U tvojim postovima, koji su pritom nerazumljivi zbog konstrukcije tvojih recenica,,,pocnes, pa se vratis, pa umetnes "na osnovu zdravog razuma" pa ubacis " cisto na osvnovu logike", ima svega samo ne strucnog misljenja.
Da li si drzala dijetu po krvnim grupama?
NISI.
Dakle, tvoje se tvrdnje zasnivaju iskljucivo na tvom nagadjanju, iskustvu drugih korisnika a ne na znanju i tvom licnom iskustvu.
Sto rece marina.c,,,znanje skupljeno iz casopisa.
Prema tome, nemoj da mi solis pamet u vezi medicine.

Jos jednom te savetujem da procitas pravilnik foruma.
Svaki tvoj dalji post koji nije u skladu sa naslovom teme bice obrisan a ti ces biti kaznjena zbog spamovanja.

Back