milica-devojcica
Početnik
- Poruka
- 3
Pre 6 godina mi je postavljena dijagnoza dijabetesa tipa 2 (2 godine nakon trudnickog dijabetese). Imam 46 godina i koristim metformin 500mg 3x dnevno. Prosle nedelje sam vadila krv i receno mi je da je prosek secera HbA1C 7.2, a ldl holesterol 3.3. Moja lekarka(nalazim se u Kanadi) mi je objasnila da je to visok holesterol i prepisala lek rosuvastatin calcium 5mg 1 tabletu dnevno. Ono sto me interesuje, da li je stvarno 3.3 visok holestrol da bi se moralo krenuti sa lekovima i da li je moguce smanjiti holesterol prirodnim putem? Prepisani lek jos nisam pocela da pijem.
I jos jedno pitanje: zasto se dijabetes ne regulise odmah sa insulinom nego se krece prvo sa lekovima? Razmisljam se da trazim od mog lekara da predjem na insulin. Cini mi se da bi mnogo bolje secer bio kontrolisan na taj nacin. Koliko vidim, insulin se daje tek kada vise lekovi ne pomazu, a do tada organizam je unisten. Zar insulin nije zdravija varijanta?
Da napomene da su mi i majka i baka(mamina mama) umrle od posledica secera.
Hvala unapred
I jos jedno pitanje: zasto se dijabetes ne regulise odmah sa insulinom nego se krece prvo sa lekovima? Razmisljam se da trazim od mog lekara da predjem na insulin. Cini mi se da bi mnogo bolje secer bio kontrolisan na taj nacin. Koliko vidim, insulin se daje tek kada vise lekovi ne pomazu, a do tada organizam je unisten. Zar insulin nije zdravija varijanta?
Da napomene da su mi i majka i baka(mamina mama) umrle od posledica secera.
Hvala unapred