Digitalni novac

autorska tema

Da li ste za digitalni novac
nažalost nije rešenje.
Siromašni su siromašni a nesiromašni nesiromašni.

Razlika je u načinu. Ne i nameni.
Već je digitalan. Platne Kartice.
Garantovan kreditima, "vojskom", i različitim politikama. Najmanje Zakonom i ravnopravnijom raspodelom.

Nisam za oduzimanje imovine bilokome ko ju je na zakonski način stekao. Ali jesam za one koji nisu. Mada i neki Zakoni mogu da budu drugačiji.

Smatram da bi bilo manje korupcije kad bi se zajednička valuta digitalizovala.
Ali ne znači da bi bilo ravnopravnije. Pravednije.

Bojim se da sve novotarije, koje ce nam ubuduce nametati, ce u pocetku izgledati sjajno, prakticno, sa akcentom na prednosti, u ovom slucaju nemanje korupcije uvidom u svaku transakcija i kontrolom iste, a da ce vreme pokazati ruzno nalicje.
Zato mora još neke promene pre toga..

Ali uvek će biti ko se kako snađe.
Nažalost.
Ravnopravnost će zauvek ostati samo ideja.
Klasno društvo mora biti osim ukoliko uspostavimo funkcionalnu anarhiju...;)

Zato mora još neke promene pre toga..

Ali uvek će biti ko se kako snađe.
Nažalost.
Ravnopravnost će zauvek ostati samo ideja.
Klasno društvo mora biti osim ukoliko uspostavimo funkcionalnu anarhiju...;)
Sto se anarhije tice, neki pametni cika jos davno rece da je od losih zakona jos samo bezakonje gore.
Snalazljivost, od kad je coveka...
A ravnopravnost, evo razmisljam i dalje gde je uopste ima i da li je ikad igde i bilo.. Nego ne uvidjam povezanost ovih pojmova sa uvodjenjem digitalnog novca.

Sto se anarhije tice, neki pametni cika jos davno rece da je od losih zakona jos samo bezakonje gore.
Snalazljivost, od kad je coveka...
A ravnopravnost, evo razmisljam i dalje gde je uopste ima i da li je ikad igde i bilo.. Nego ne uvidjam povezanost ovih pojmova sa uvodjenjem digitalnog novca.
Razlika je samo u načinu. Ništa više.

Papirni novac može jednako da se zloupotrebi kao i digitalni. A i upotrebi.

Da, različitosti po ličnosti, vrednostima, iskustvu i obrazovanju će uvek praviti razlike. Ali društvena odgovornost, sistemske vrednosti, su te koje ostvaruju ravnopravnije odnose među ljudima.

Meni se sviđa ideja digitalnog novca+anonimnost/ako može.
A do tadaaa...samo..

Kad me zakon i banka pogledaju.
Ja socijalni slučaj.
Alimentaciju nisam dao ima četiri godine.
Samo jednu struju gorim.
Živim od pozajmica.
Kako?Tako.
Zašto?Zato.

Ono đubre bre oće da udari porez na dotacije iz inostranstva.Šta sad.Utuživaćeš mi starije dete za pare što mu pošaljem za njih?
Ma goni se!
Nemam ništa.Ne plaćam ništa.
Beži od mene!
Nemam auto.Ništa nemam.
Samo gledaju gde će da te odžepare.
Pre neki dan došla komunalna piše kazne ljudima što su parkirali iza zgrade.Godinama se tu svi parkiraju.Ne možeZelena površina.Zelena površina na periferiji grada.Samo daj,daj.
Ne dam vam bre ništa!
I ako se stvarno iznerviram ima da odem u centar za socijalni rad i da tražim socijalnu pomoć.Mislim da imam pravo na to.

Digitalni ima i prednosti i mana.
Ne mozes da ostavis baksis muzici ali ni prosjaku [prosjaka nece ni biti].
Zamisli covek prosi a ti hoces da mu provuces karticu :lol:

Poslednja izmena od moderatora:

Back