Digitalni marketing - odakle krenuti?

Hoće čovek više informacija.

ахам... Дакле, после гомиле одслушаних курсева, хоће још информација.

А како да му дамо информације, ако је велика вероватноћа да је овим курсевима стекао пуно информација, па би се већина наших преклапала са тим. Видиш да пита "одакле почети". Шта да му напишемо, а да му већ барем 5 пута нису рекли на курсу?

ахам... Дакле, после гомиле одслушаних курсева, хоће још информација.

А како да му дамо информације, ако је велика вероватноћа да је овим курсевима стекао пуно информација, па би се већина наших преклапала са тим. Видиш да пита "одакле почети". Шта да му напишемо, а да му већ барем 5 пута нису рекли на курсу?
Nije rekao da ih je završio već da ih je istraživao.

Nije rekao da ih je završio već da ih je istraživao.

Ок. Нека их је истраживао.

Шта мислиш, где ће наћи боље ифнормације?

На тим курсевима, које треба боље да истражи или на Крсти?

од, рецимо тебе, јућубер мага.

ја бих се ипак, да сам на његовом месту, вратио на курсеве и обнављао градиво.

Ок. Нека их је истраживао.

Шта мислиш, где ће наћи боље ифнормације?

На тим курсевима, које треба боље да истражи или на Крсти?

од, рецимо тебе, јућубер мага.

ја бих се ипак, да сам на његовом месту, вратио на курсеве и обнављао градиво.
Prvo hvala ti za ovo jutjuber mag.

Koliko sam ja shvatio on pokušava da se informiše sa više strana. Tako sam i ja učio za jutjubera.

Ako si zainteresovan za digitalni marketing, pošto je to veoma širok pojam, najbolje je da se u startu specijalizuješ za određenu oblast, npr samo Facebook i Instagram oglašavanje, ili npr samo Content marketing, šta god ti najviše leži. Nemoguće je da se radi sve. Evo jednog zanimljivog članka za početnike u digitalnom marketingu koji nabraja različite vrste digitalnog marketinga:

Šta je digitalni marketing i šta znače skraćenice poput PPC, SEO, SEM?

Imam jedno vrlo smisleno pitanje..
Posto u ekonomiji vazi pravilo da sto si maliciozniji prema potencijalnom trzistu to je lakse uspostaviti kontakt i saradnju , a siguran sam da to vazi i ovde....ispada da veliki biznis samo ceka, i da je sve stvar samo sto zlonamernije ideje ali koja je jasno zlonamerna vecini korisnika koji koriste servis..

Moze li neko da napise malo o zlonamernim tehnikama digitalnog marketinga, verujem da je to put do ekonomskog uspeha....ali ne podmuklo zlonamernih , koje korisnik ne moze da nasluti, nego onih koje moze da nasluti....

Ovo je interesantno, nisam dosada čuo - newsjacking

Hajde da vidimo kako su neki od “divova” iskoristili njuzdžeking u svojim kampanjama. Verovatno ćete se nekih i sami setiti…

#1. Zara tokom zatvaranja zbog pandemije: Tokom zatvaranja usled pandemije COVID-19 2020. godine, Zara je iskoristila priliku da ojača svoju online prodajnu strategiju i poveća prisutnost na internetu, što je dovelo do većih prodaja i većeg dosega. A njihova online prodaja cveta i danas.

#2. Heineken tokom Pesme Evrovizije: Tokom Pesme Evrovizije 2019. godine, Heineken je iskoristio priliku da plasira seriju reklama vezanih za takmičare i takmičenje, što je rezultiralo povećanjem svesti o brendu i prodaje. Na slične načine, oni to rade i danas.

#3. McDonald's tokom Olimpijskih igara: Tokom Olimpijskih igara 2016. godine, McDonald's je iskoristio priliku da plasira seriju reklama vezanih za sportiste i takmičenje, što je povećalo svest o njihovom brendu, kao i prodaju.

Na ovogodišnjim, nešto slično su izveli i neki od naših brendova koji prodaju konditorske prizvode. Znate ono: “Zvanična grickalica olimpijskog tima Srbije”. Ma koliko da to zvuči neverovatno, jer da olimpijski tim jede grickalice, sasvim sigurno ne bi bio tamo gde jeste ali, to je povećalo prodaju.

#4. Red Bull tokom ekstremnih sportova: Red Bull redovno koristi priliku da poveže svoj brend sa ekstremnim sportovima, što dovodi do povećanja svesti o brendu i većih prodajnih stopa. Naravno, jer “Red Bull – daje ti krila”.

#5. Tesla tokom lansiranja novih modela automobila: Tokom lansiranja novih modela automobila, kompanija Tesla je iskoristila priliku da plasira seriju reklama i kampanja, što je povećalo svest o njihovom brendu, kao i prodaju. Kod nas električni automobili još uvek nisu mnogo popularni ali, njihova popularnost u svetu stalno raste jer su oni, kako mnogi misle, budućnost rent a car agencija i auto industrije uopšte. Ceo tekst na linku

Back