Artur-II
Domaćin
- Poruka
- 4.807
Planiram da kupim fotoaparat pa mi treba savet
Pošto sam nov u tom hobiju mislim da bi mi najviše odgovarao neki "bridge" ili "prosumer" model.
Nešto što ima mogučnost da se sve podešavana ručno ( otvor blende, brzina zatvarača) ali i da ima dosta unapred definisanih profila. Mogučnost ručnog biranja fokusne tačke.
Poželjno bi bilo da ima CMOS senzor, obavezno stabilizaciju slike, pristojan ISO i cena da bude što povoljinja. Polovni aparati ne dolaze u obzir.
Ukratko treba mi aparat za eksperimentisanje da vidim da li ću se ozbiljnije zainteresovati znači snimao bi sve:
- porodicne fotografije
- putovanja
- nocni izlasci
- makro fotografija (ovo me najmanje zanima)
- udaljeni objekti
- slikanje akcije (sport i slicno)
- pejzaži
- zalasci sunca
- portreti
Na kraju cena do 500e poželjno što manja.
Pošto sam nov u tom hobiju mislim da bi mi najviše odgovarao neki "bridge" ili "prosumer" model.
Nešto što ima mogučnost da se sve podešavana ručno ( otvor blende, brzina zatvarača) ali i da ima dosta unapred definisanih profila. Mogučnost ručnog biranja fokusne tačke.
Poželjno bi bilo da ima CMOS senzor, obavezno stabilizaciju slike, pristojan ISO i cena da bude što povoljinja. Polovni aparati ne dolaze u obzir.
Ukratko treba mi aparat za eksperimentisanje da vidim da li ću se ozbiljnije zainteresovati znači snimao bi sve:
- porodicne fotografije
- putovanja
- nocni izlasci
- makro fotografija (ovo me najmanje zanima)
- udaljeni objekti
- slikanje akcije (sport i slicno)
- pejzaži
- zalasci sunca
- portreti
Na kraju cena do 500e poželjno što manja.