Digitalna diktatura

Naime, već duže vrijeme se govori o masovnom nadzoru svega na Internetu (chata, e-mail, poruke i dr.) pozivajući se na zaštitu djece.
To još nije izglasano, ali se predviđa glasanje u Evropskom parlamentu.
Danska, koja trenutno predsjedava Unijom, snažno se zalaže za usvajanje uredbe, a trenutno je situacija sljedeća: Bugarska, Hrvatska, Kipar, Danska, Francuska, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Litvanija, Malta, Portugal, Slovačka, Španija i Švedska podržavaju prijedlog, dok su Austrija, Holandija i Poljska protiv, dok se Belgija, Češka, Estonija, Finska, Njemačka, Grčka, Luksemburg, Rumunija i Slovenija još nisu izjasnile.

Ja se lično ne slažem da mi država štiti djecu na taj način. To je obaveza roditelja, da svoju djecu usmjere na pravi način komunikacije u javnom prostoru i ukaže na zamke koje su postavljene i ljude koji vrebaju iza ekrana.
Imam osjećaj da država prisvaja i otima djecu na taj način. Ako sam ih odlučila roditi i gajiti, ja dobro znam šta je za njih dobro, a šta ne.
Sve mi to liči na klasično špijuniranje!

Naime, već duže vrijeme se govori o masovnom nadzoru svega na Internetu (chata, e-mail, poruke i dr.) pozivajući se na zaštitu djece.
To još nije izglasano, ali se predviđa glasanje u Evropskom parlamentu.
Danska, koja trenutno predsjedava Unijom, snažno se zalaže za usvajanje uredbe, a trenutno je situacija sljedeća: Bugarska, Hrvatska, Kipar, Danska, Francuska, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Litvanija, Malta, Portugal, Slovačka, Španija i Švedska podržavaju prijedlog, dok su Austrija, Holandija i Poljska protiv, dok se Belgija, Češka, Estonija, Finska, Njemačka, Grčka, Luksemburg, Rumunija i Slovenija još nisu izjasnile.
Nekako mi ne idu Litvanija i Latvija u istoj rečenici. Idu Litva i Latvija te Litvanija i Letonija al ovu kombinaciju ne videh do sad.😁
Što se tiče EU ništa novo, birokratska otudjena organizacija kojoj su usta puna demokratije a dela puna diktature.

Može li bolje pojašnjenje?
Kriptografija je grana matematike koja se bavi šifrovanjem poruka.

Na primer ja mogu da napišem sledeću poruku:

QDZvGP6T6aCUpqVGvCIziwdaliqCW78vIc2sw0DDbTBfOL5FC0YU1k9wiCl2Tubdc36iSZg2blneGHDIfU4rm8uZC7A=

I niko na svetu, ni CIA ni KGB ne mogu da dešifruju to što sam ti napisao, ni za milion godina. (dok ti ne objasnim kako sam šifrovao).

Back