Digi tv PROBLEM

deejaymilosh

Početnik
Poruka
16
Pozdrav svima!
E ovako, ujak je davno koristio digi tv i sada kod sebe ima antetnu, risiver i ceo taj paket koj ne koristi. Pre mozda godinu dana njemu su se javili digijevi sluzbenici sa pricom kako je ugovor istekao i kako ce doci po opremu. E sad sta mene muci, nagovaram ga vec nekoliko dana mi da sve to jer bih to koristio za satelitsku televiziju.
Citao sam njihov ugovor koji kaze da je placeni risiver vlasnistvo korisnika i da po isteku ugovora sve ostaje tu gde jeste dok njemu javljaju kako ce doci po opremu, iako to stoji nekoliko godina sigurno.
Pola komsiluka je koristilo digi i sada su svi tu opremu iskoristili za satelitsku televiziju.
Prva stvar koja me muci: da li oni zaista mogu da dodju po tu opremu? posto sam citaao ovde bas nesto u vezi digija i dosta ljudi je pisalo da ce ipak doci po opremu samo kad odredjeni korisnik dodje na red.
Druga: kakva je procedura kada se prebacuje sa digija na satelitsku? Apsolutni sam lajk. Znam da ima neka njihova kartica dza bu ali uopste nemam predstavu kako se to zapravo radi. :/
I da, sta me jos vise buni, pola familije je koristilo digi i odjednom su prestali sa placanjem jer nisu bili zadovoljni izborom kanala. Ugovori su istekli i svi su se prebacili na tu satelitsku a niko im se ne javlja ni u vezi neplacenih racuna ni u vezi opreme koja je ostala.
Unapred zahvalan. Pozdrav! :)

Pozdrav svima!
E ovako, ujak je davno koristio digi tv i sada kod sebe ima antetnu, risiver i ceo taj paket koj ne koristi. Pre mozda godinu dana njemu su se javili digijevi sluzbenici sa pricom kako je ugovor istekao i kako ce doci po opremu. E sad sta mene muci, nagovaram ga vec nekoliko dana mi da sve to jer bih to koristio za satelitsku televiziju.
Citao sam njihov ugovor koji kaze da je placeni risiver vlasnistvo korisnika i da po isteku ugovora sve ostaje tu gde jeste dok njemu javljaju kako ce doci po opremu, iako to stoji nekoliko godina sigurno.
Pola komsiluka je koristilo digi i sada su svi tu opremu iskoristili za satelitsku televiziju.
Prva stvar koja me muci: da li oni zaista mogu da dodju po tu opremu? posto sam citaao ovde bas nesto u vezi digija i dosta ljudi je pisalo da ce ipak doci po opremu samo kad odredjeni korisnik dodje na red.
Druga: kakva je procedura kada se prebacuje sa digija na satelitsku? Apsolutni sam lajk. Znam da ima neka njihova kartica dza bu ali uopste nemam predstavu kako se to zapravo radi. :/
I da, sta me jos vise buni, pola familije je koristilo digi i odjednom su prestali sa placanjem jer nisu bili zadovoljni izborom kanala. Ugovori su istekli i svi su se prebacili na tu satelitsku a niko im se ne javlja ni u vezi neplacenih racuna ni u vezi opreme koja je ostala.
Unapred zahvalan. Pozdrav! :)

pozdrav i dobrodosao
potrudicu se da ti odgonetnem ova tvoja pitanja pa da krenem redom
Pre mozda godinu dana njemu su se javili digijevi sluzbenici sa pricom kako je ugovor istekao i kako ce doci po opremu Citao sam njihov ugovor koji kaze da je placeni risiver vlasnistvo korisnika i da po isteku ugovora sve ostaje tu gde jeste dok njemu javljaju kako ce doci po opremu
Ugovorna obaveza za digi tv je 24 meseci, tvoj ujak je dobio opremu na koriscenje sto znaci nije je platio. U ugovoru ti lepo stoji da se oprema dobija na koriscenje i da je vlasnistvo Digitv-a sto znaci odgovor na ovo tvoje pitanje je da naravno mogu da dodju i pokupe ti opremu ( resiver, karticu i skard ili cinc kabal, antenu sa LNB ti ne uzimaju )
Tanjir( antenu ) mozes da iskoristis za druge satelite ali ti treba novi resiver koji naravno moras da kupis. E sad od tebe zavisi sta hoces i mozes sebi da priustis tj koji resiver da li za HD tehnologiju ili za obicne SD kanale. Odmah da ti kazem da domacih kanala tipa Pink, Prva itd ne mozes naci slobodno tj FREE na satelitu nigde pa ako mislis da ti zbog toga treba sva ova oprema batali.
Sto se tice digijevih racuna o tome ce verovatno firma Digi voditi racuna.
nadam se da sam ti malo pojasnio
slobodno pitaj
pozz

Ne trebaju meni domaci kanali.
On je platio oko 7000-8000, e sad ne secam se tacno sta je bilo ukljceno u tu cenu, valjda kabli, antena, nosac itd.
Ako je jedini problem risiver njega cu lako naci. Samo kako ide ta procedura sa podesavanjima posle?

Ne trebaju meni domaci kanali.
On je platio oko 7000-8000, e sad ne secam se tacno sta je bilo ukljceno u tu cenu, valjda kabli, antena, nosac itd.
Ako je jedini problem risiver njega cu lako naci. Samo kako ide ta procedura sa podesavanjima posle?

ako je kao sto kazes platio resiver onda ce ostati kod njega.
Prepodesavanja antene to je za pocetnika malo veci zahvat moras malo da se upoznas sa samim resiverom i sa tim kako uopste funkcionise.
Sto se tice trazenja satelita bolje bi bilo da pozoves nekog iz komsilika ko je malo vise upoznat sa pozicijama satelita i samim namestanjem antene jer ces bas da se namucis, a neces imati rezultata

Hvala, rekoh ti vec uzecu risiver od njega. E sad, drugar koji je ovo odradio kaze da je okretao ka nekom satelitu duga ili kako vec i zna sve da odradi tako da resih problem. Ako se u medjuvremenu jave ovi za risiver vraticu, mada kako se meni cini slaba vajda :) hvala i pozdrav

Back