DHL avion pukao na pola

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.757
Zvaničan snimak incidenta u kom je DHL avion pukao na pola

zvanicni-snimak-dhl-aviona-prepolovljenog-na-pola.jpg

Nakon uzletanja sa Juan Santamaria International aerodroma u Kostariki, piloti su se suočili sa otkazivanjem hidrauličnog sistema, zbog čega su morali da se vrate na aerodrom radi prinudnog sletanja...
U događaju koji može biti opisan samo kao potpuno neverovatna scena, Boeing 757-200 klizao je preko trideset metara pre nego što je izleteo sa jedne od pisti i polomio se na pola, prepolovivši se tik iza krila.
Na svu sreću dva člana posade ovog DHL-ovog transportnog aviona nisu bila povređena, mada je Boeing izjavio da je jedan od njih podvrgnut temeljnom medicinskom pregledu čisto iz predostrožnosti. Iako ne postoji zvaničan epilog štete po pitanju tovara, možemo pretpostaviti da je veći deo tereta ostao neoštećen u trupu aviona i moguće je videti da su velike palete sa teretom i dalje potpuno umotane i fiksirane na mestu nakon nesreće.
Avion, sa druge strane, predstavlja samo gomilu metala koja će završiti na nekom otpadu ili u presi, pošto je njegov trup završio u dva kao britvom isečena dela. Iz vazdušnih fotografija moguće je videti i štetu koja je nastala na vrhu levog krila, takođe. Čitava situacija je na kraju postala potpuno komična jer je kompanija DHL zvanično prokomentarisala incident rečima: „Možemo potvrditi da je DHL de Guatemala SA B757-200F let JOS2716 pretrpeo oštećenja nakon sletanja na Juan Santamaria aerodrom u Kostariki“.

Приликом слетања авиона у њему горива готово да нема!
Nisi pažljivo čitao. Lepo piše
Nakon uzletanja sa Juan Santamaria International aerodroma u Kostariki, piloti su se suočili sa otkazivanjem hidrauličnog sistema, zbog čega su morali da se vrate na aerodrom radi prinudnog sletanja..

Znači nisu nigde odleteli, odmah su se vratili. Po meni je do havarije i došlo pre svega zato što je imao mnogo goriva.

Nisi pažljivo čitao. Lepo piše

Znači nisu nigde odleteli, odmah su se vratili. Po meni je do havarije i došlo pre svega zato što je imao mnogo goriva.
Приликом хаваријског приземљења, принудног, гориво се испушта да не би дошло до пожара.
Иначе, и при нормалном приземљавању авиона строго се води рачуна да авион буде са што мање горива:
ва.PNG

Znam da se ispušta, sli pitanje je koliko su imali vremena za to. Zašto je pukao? Avioni se ne raspadaju tek tako.
Укључи логику?
Кажу, отказала хидраулика а авион карго.
При слетању, терет изазива инерцију и ако је приликом кочења дошло до блокаде једне стране точкова, логично је да је терет занео авион и да је исти направио хаварију.
Вероватно је био максимално натоварен, због веће зараде и огроман терет учинио је своје?

Znam da se ispušta, sli pitanje je koliko su imali vremena za to. Zašto je pukao? Avioni se ne raspadaju tek tako.
Mnogo zemalja je zabranilo ispustanje kerozina, pogotovo ako je aerodrom blizu grada ili nekog zasticenog podrucja, to su retki slucajevi da se dozvoli.
Ako mu je otkazala hidraulika, postoji mnogo tacaka koje su mogle da pokrenu takvu havariju, a presudna je bila masa goriva, posto je predvidjeno da se do sletanja potrosi priblizno polovina od pocetne kolicine.

Приликом хаваријског приземљења, принудног, гориво се испушта да не би дошло до пожара.
Иначе, и при нормалном приземљавању авиона строго се води рачуна да авион буде са што мање горива:
Pogledajte prilog 1136560
Na slici je napisano ВЫРАБОТАТЬ- sam znas da to znaci utrositi, potrositi, iskoristiti, a ne slivati.
Ne moze da se sliva svuda gorivo, zamisli kad bi blizu Seremetjeva neko ispustio 10 tona kerozina.

Na slici je napisano ВЫРАБОТАТЬ- sam znas da to znaci utrositi, potrositi, iskoristiti, a ne slivati.
Ne moze da se sliva svuda gorivo, zamisli kad bi blizu Seremetjeva neko ispustio 10 tona kerozina.
При хаваријском приземљењу гориво се испушта! То је елементарно да би се избегла могућа експлозија и пожар.
При нормалном, резервоари су готово суви.
То што сам приложио говори о томе да је правило да се авион приземљује са празним резервоарима. Авион који се брзо после полетања мора приземљити мора испустити гориво.
Сећам се, пре неких 20 година при хаваријском приземљењу на Сурчински аеродром, авион је испустио гориво над делом града. Све је смрдело.

Back