Dexter

Који је по реду серијал у којем Декстер убија Артура.
Ту сам намерно прекинуо јер хоћу одатле да одгледам све епизоде :)

Mada sam veliki poštovalac lika i dela Dextera Morgana, zadnja sezona je, moram priznat, malo bljutava. Nadam se da će znat kad da stanu, umesto da se upackaju ko onomad X Files u kojima, najposle, nisi znao ko koga i zašto. A ni oni sami.

Mada sam veliki poštovalac lika i dela Dextera Morgana, zadnja sezona je, moram priznat, malo bljutava. Nadam se da će znat kad da stanu, umesto da se upackaju ko onomad X Files u kojima, najposle, nisi znao ko koga i zašto. A ni oni sami.

Zadnja sezona je genijalna ... dotakla se religije iz ugla takvog coveka . A i kraj je vrhunski .

Pa sama poenta kraja serije je na mestu. Dexter je shvatio da koliko god se trudio da ne povredi ljude oko sebe koji su mu bliski da se to na kraju desi (Rita, Debra). Ne želi da se desi isto Hani i njegovom sinu Harisonu. Odlazi u izolaciju kako se to ne bi ponovilo. Ipak, 8 serijal je imao dosta glupih i nelogičnih scena i obrta: Dexter ostavlja Saxona samog sa Debrom iako zna da je ovaj krvoločni i opasni ubica, ne ubija ga, nego neka električna stolica odradi svoje, pa što ga je onda i ganjao celo vreme wtf? Dexter pred svima iznosi mrtvu Debru, opušteno je nosi na brod i niko to ne primećuje? Dexter odlazi u pravcu uragana, njegov brod je sjeban ali je zato on preživeo jer je Supermen, Hulk i Betmen u isto vreme? Al opet, poruka ove serije ima smisla. Psihopate i sociopate ne mogu imati potpun, iskren emocionalan i socijalan život...

Odgledala sam četiri sezone, petu počela i stala.. Ne znam, malo me smorilo. Imam utisak da svaka sezona počinje i završava na isti način samo sa novim likom.. Najviše su mi se dopale prve dve sezone, a kasnije imam utisak da malo priča opada, šta znam.. Odgledaću do kraja, ali nisam baš oduševljena kao na početku. Msm Brian, najboljiiiiiiiiiiiiiii :') <3

Stvarno? Ne znam.. Ne volim kad ostanu bez ideja i počnu da brljaju seriju.. Tako je sa supernaturalom.. Gledam ga i dalje, ali nije to ona serija koja je bila prvih 4-5 sezona..

O da, kad smo već kod Dekstera.. Omiljeni su mi Brian, Angel (dobričina) i hmm.. zanimljiv je i Masuka sa njegovim opaskama :D Najviše mi je išla na živce Rita, a nisam ljubitelj ni Deb..

Poslednja izmena:
Odgledao ovo što su snimili New Blood (2021). Klasičan pokušaj da isprave loš kraj koji se odigrao 2013 ali deluje mi da nisu uspeli. Možda snime seriju Harison. :lol:

Mada ipak će da se bave Deksterovim počecima:

New Dexter Prequel Series Exploring Dexter’s Origins Announced​

Dexter: Origins will dramatize young Dexter Morgan at the outset of his transition into the avenging serial killer he would become. Set in the Miami that was a hotbed of real serial killers of his time, the show will begin as Dexter graduates college to join Miami Metro, where he meets younger versions of many of the characters we came to know in the original Dexter. And, of course, the show will also focus on Dexter’s family, including a very-much-alive Harry and a very formidable, teenage Deb.
https://www.small-screen.co.uk/new-series-dexters-origins-announced/

Poslednja izmena:

Back