Devojčici stalo srce zbog ismevanja na Fejsbuku

na zalost jeste tako.
ali tako je u realnom zivotu.
neko je lovac, neko lovina.
kako bi inace objasnio deci citave srbije sve ono sto se dessavalo devedesetih, a kulminiralo `99e?

Kratko objasnjenje 90-ih:

90-e su se desile kada drzava nije mogla da finansira toliki broj drzavnih parazita, pa su nekli morali da idu u privatnike. Drzavni paraziti naravno uopste nisu bili navikli na konkurenciju, pa su ih ti privatnici razbili.

Deca su nekad mnogo surova:roll:

Pa ja to deci mogu veoma lako da objasnim, ali ovde ce me uvek banuju kada kazem to objasnjenje.

Zato se i desavaju ovakve stvari,sto se dopusta da deci a i ostalima bilo sta objasnjavaju ljudi poput tebe a ti dobojas samo ban na nekomtamo sajtu a to je prvensveno posao za ustanove zatvorenog tipa.

Poslednja izmena:
Дјеца одлично знају процјенити шта је исправно, а шта не. "Психо" их групно "тестира"; чита им примјере/ проблемске ситуације/међуљудске односе и нуди могуће одговоре. Непогрешиво одабирају тачан одговор, чак и они који су често"несташни" ( "насилници"). У првој наредној прилици ураде "глупост", и кад их питају зашто си то урадио, нпр. малтретирао слабијег/млађег/"различитог", одговарају: "па шта, и нама су то радили други/старији, то је нормално" и сл. Родитељи такве дјеце до извјесне границе прихватају одговорност свог дјетета, а онда га почну бранити, негирати кривицу,.. и шта да наставник уради у том случају? Родитељ подржава своје проблематично дјете, а наставник треба да га "васпитава"? При том, "Закон о основама система образовања и васпитања" , правилници-закони о превенцији/забрани насиља... су толико закукуљени/замумуљени да ти памет стане. Ученик уради неку глупост а не може га се казнити "казнити", јер се мора повести "појачани васпитни рад". А шта се дешава кући? Ученик каже: "тата је рекао ако ме неко удари да му вратим!" Ко је том дјетету већи ауторитет тата или наставник? Појачани васпитни рад је недефинисан; може бити напр.: да брише таблу, доноси креду, припрема наставна средства за час-носи карте и сл., а шлаг на торту да се с њим раде "радионице". То ће га као "опаметити" ? Значи он неког малтретира, шамара, а наставник с њим "игрице-радионице"? Све се то испоштује а он опет уради "глупост" и шта онда? Из школе га не можеш избацити, може радити шта хоће: вређати, ометати наставу, ...? Наставници-наставнице се тресу кад требају ући у такво одјељење, те намјерно касне на час,... Зашто? Зато што је закон на страни дјетета. Шта год да уради, он је заштићен. А кад неко ***ње доспије у медије, зна се, крив је наставник-школа.

Poslednja izmena:
Ljudi nisu dobri.
Neko to shvati pre, neko kasnije.
Na više ili manje bolan način.

Komšija. Ti si dobar... ja isto nisam previse loš, mada kažu da oko sebe širim neku ledenu jezu... a to mi baš i nije jasno....

Ponašanje dece je produkt delovanja roditelja. Verujem da je za ponašanje molih mučitelja odgovrno ponašanje roditelja i niko drugi. 8 razred.. Pa njihovi rodtelji su bas ona genracija koja se trovala takozvanom demokratijom u vreme ratova 90tih. Oni koji su vikali da mir nema alternativu, dok je pola miliona Srba bezalo u Srbiji iz takozvane hrvatske, i koji su naucili sa Studija B i B92 da su srbi stoka, a hrvati gospoda. da je Milošević balkanski kasapin , što implicira da je Tuđman izrazito fini gospodin...

Poslednja izmena:

Back