Neno
Buduća legenda
- Poruka
- 25.431
Izrekli joj kaznu
Cristiano Ronaldo ispunio je sinoć san djevojčici koja se našla na terenu Aviva stadiona u Dublinu po završetku meča Irske i Portugala.Jedanaestogodišnja Addison Whelan uletjela je na teren nakon završetka meča i došla je do Cristiana Ronalda kako bi zatražila dres.
Zvijezda Manchester Uniteda joj je ispunila želju. Uplakana djevojčica je dobila dres i zagrljaj od Ronalda, a zatim ju je osiguranje ispratilo van terena.
Međutim, njen ulet na teren nije prošao bez kazne. Djevojčica je kažnjena sa 2.500 funti.
"Kažnjena sam zbog uleta u teren. Srećom, moj tata će to platiti", rekla je Addison u razgovoru za FM104.
Objasnila je i kako je došla do Ronalda.
"Sjedila sam u drugom redu. Lako sam preskočila prve klupe i pregradu. Trčala sam na teren, a osiguranje je bilo odmah iza mene. Samo sam nastavila da trčim vrišteći Ronaldovo ime. Okrenuo se i vidio me. On je rekao da me puste na miru. Došao je mene, bila sam u šoku, ali sam uspjela zatražiti dres. Velika sam navijačica", rekla je ova djevojčica.
Na kraju je Addison otišla kući sa vrijednim poklonom, a Ronaldo je još jednom pokazao da je zaista sjajna osoba.
sportsport.ba
Pravila su jasna i važe za sve podjednako, bez obzira što je ovdje riječ o maloljetnoj osobi.
Tako je to u uredjenim državama, što nije slučaj kod nas.
Kako i na koji način, sprovesti praktično postojeće zakone o neredima na sportskim terenima na našim prostorima?
Samo treba pogledati kako su to recimo Englezi riješili.