Detitoizacija (2)

Josip Broz Tito, njegov lik i delo, za Srbe je bio

• Potpuno pozitivan

glasova: 27 19,7%
  • Uglavnom pozitivan

glasova: 15 10,9%
  • Neutralan

glasova: 4 2,9%
  • Uglavnom negativan

glasova: 23 16,8%
  • Potpuno negativan

glasova: 68 49,6%

• Ukupno glasova
    137
Zapravo jesam, dao sam ti neke izvore, a ostatak je na tebi, a to je tvoja licna stvar- nema smisla da te ja ubedjujem ili naturam svoje misljenje.
Britanika iznosi ono što je konsenzus među stručnjacima. Konsenzus ne mora da znači da se svi stručnjaci stažu. Velika većina može biti konsenzus. Ti nisi dokazao da ne postoji konsenzus među stručnjacima da je marksizam-lenjinizam isto što i boljševizam. Ti si dokazao da postoje stručnjaci koji kažu da marksizam-lenjinizam nije isto što i boljševizam. Dakle, nisi dokazao da Britanika daje pogrešinu informaciju u ovom slučaju.

Dakle, nisi dokazao da Britanika daje pogrešinu informaciju u ovom slučaju.
A kako dokazati? Kako ti mozes dokazati da je Britannica u pravu, narocito nakon sto sam ti u slucaju sukoba nije uvek u pravu.
Nakon što glasah, videh da je moj glas doprineo da bude 50% "Potpuno negativan"!
Tvrditi da je Tito potpuno negativan je budalastina, cak ni Britannica to ne tvrdi,
a imao je Tito i dosta zasluga- npr smanjena je nepismenost, poboljsan status i prava radnikika i zena, broj stanovnika je konstantno rastao, poboljsano obrazovanje, zdravstvena i socijalna zastita, smanjena smrtnost, produzen zivotni vek, radnicka klasa je pocela da ide na more, kulturni nivo je podignut, izvrsena elektrifikacija (EPS je izgradjen za vreme Tita) i niz drugih benefita.

A kako dokazati? Kako ti mozes dokazati da je Britannica u pravu, narocito nakon sto sam ti u slucaju sukoba nije uvek u pravu.
Ja sam rekao da je marksizam-lenjinizam isto što i boljševizam i tu tvrdnju sam potkrepio onim što kaže Britanika. To je dovoljan dokaz. Tužilac na sudu ne mora da dokaže sa 100% sigurnošću da je optuženi kriv pa je apsurdno da ti od mene tražiš da dokažem sa 100% sigurnošću da je marksizam-lenjinizam isto što i boljševizam.

Ja sam rekao da je marksizam-lenjinizam isto što i boljševizam i tu tvrdnju sam potkrepio onim što kaže Britanika. To je dovoljan dokaz
I ja sam potvrdio da se Britannici ne moze previse verovati, i takodje sam potkrepio tvrdnjama strucnjaka sa boljsevizam nije isto sto marksizam-lenjinizam, a ne moram sa 100% sigurnoscu da dokazem da je optuzeni kriv, dovoljnw sh tvrdnje strucnjaka u tom polju koji objasnjavaju detalje, naspram generalnih tvrdnji Britannice, koja je kako smo videli u slucaju rata s Kosovom osim generalizacije i pristrasnosti- ponekad netacna, tako sa se njihove tvrdnje ne mogu uzeti kao jedini dokaz.

• Haha
Reactions: PA8
I ja sam potvrdio da se Britannici ne moze previse verovati, i takodje sam potkrepio tvrdnjama strucnjaka sa boljsevizam nije isto sto marksizam-lenjinizam, a ne moram sa 100% sigurnoscu da dokazem da je optuzeni kriv, dovoljnw sh tvrdnje strucnjaka u tom polju koji objasnjavaju detalje, naspram generalnih tvrdnji Britannice, koja je kako smo videli u slucaju rata s Kosovom osim generalizacije i pristrasnosti- ponekad netacna, tako sa se njihove tvrdnje ne mogu uzeti kao jedini dokaz.
To u vezi sa Kosovom dokazuje da Britanika nije 100% pouzdan izvor informisanja. Ne postoji izvor informisanja koji je 100% pouzdan. Ali, Britanika je najpouzdaniji izvor informisanja. Ja sam dokazao da je marksizam-lenjinizam isto što i boljševizam.

Čaušesku je bio komunistički diktator. Broz je bio komunistički diktator. Broz i te kako ima veze sa Čaušeskuom. Ti si rekao da se ne distanciraš od Pola Pota, a on je bio daleko gori od Čaušeskua.
Ne bavim se distanciranjem, to je tvoj sport.

Ali to je sve smešno, i to zato što je besmisleno. Prvo treba da naučiš šta uopšte u srpskom jeziku znači "distancirati se od nekoga".

Prvi preduslov da se distanciraš od nekoga je da budeš blizak sa njim, jer jedino tako ima smisla da se distanciraš. Ja sam imao tri godine kad je Broz umro, i pošto mu nisam bio blizak, niti me isti ikad zanimao, nemam ni potrebe da se distanciram.

Mogu da se distanciram od svog kuma, ili od svog poslodavca, ali ne mogu da se distanciram od nekoga ko sa mnom nema veze.

E sad, ovo da bi neko razumeo mora imati IQ bar 80, nadam se da ti lagano ispunjavaš taj uslov.

Већина политичара желе да буду као он. Да имају двор или вилу, да се возе у мерцедесу, да имају свој култ, да буду и на истоку и на западу, да буду главни и једини. То се видело код политичара који су дошли после Тита. Ретки су политичари који су живели скромно или су се вратили свом пређашњем животу.

Back