Kao dete ides gde te roditelji vode, sto znaci vise oni letuju nego ti..
Tako da se moze reci HN i Grcka...svuda...
HN je zato sto moji roditelji i nisu nesto snalazljivi pa kad bi probali u makarsku , gazda nas izvozao iako smo imali dogovoreno jos 2 porodice...i tako trt mrt , po CG uvek neki problemcici, nije mi cale bas snalazljiv, a previse se oslanja ko mutav i nateze rec, totalno blentavo....i to se oseti kad letujes a nije po hotelima..
Sa druge strane ja kad sam se dokopao sa 12 godina odvojenog pasosa, ne pitajte kako , mislim da nije legalno a mozda i jeste , pojma nemam...znam da je moglo zbog onog sto sam ja radio...sacekao sam do 14 i onda sam ja preko zeleznice sam birao gde idem, zeleznica zbog jeftinoce putovanja...a i pogodnosti...a i brate lepo putovanje...Stignes u 7 u Solun, stignes u 8 i malo kasnije u Platamonu , jednu od Platamona, ima ih 7 u Grckoj...Lamia , Larisa, valjda ta Platamona,
Umesto Hn , koji je vise za porodicno , ja sam gadjao Meljine, tu je dobro za omladinu , bilo je neko omladinsko odmaraliste puno omladine...a i posle kad nisam bio omladinac..Ipak Sutomore glavna plaza mi legla, a i one druge, a i uvek ima vode, a i uvek mi naidje jeftino.Grcka je super na svoj nacin svuda...Negde je to druzenje sa mini naseljem koje gazda zbog velikog broja porodica i velikog dvorista napravi a druzeljubiv je...Nekad je celo selo, koje te prihvati i kao ne srecete se i ne namecu se, a opet ste nekako kulturno uvek tu, sto je valjda i jedino pametno kad je selo u pitanju , ta druzenja uvece su bez ludila ali zanimljiva bar omladincu ili mladicu...
CG je imala nekad davno bolje more...hladnije ali bolje, nije bilo braon gostiju na plazi , a kasnije su otisli u out..
Hrvati su imali dobar turisticki program , samo si trebao da znas gde da se nacrtas, koje mesto je glavno...tu je fora koje je mesto zabavno , e to je ludilo kao ovo sto Srbi jure po Grckoj, znaci totalna zabava, koke, devojke, takmicenja, plivanje, nocno plivanje, tobogani , svasta nesto , rostilji , riblji itd itd..
Za razliku od sad, poprilicno jeftino taj deo , kvalitet stanovanja nizi a skuplji ...ali to je Hrvatska..
Gore Istra je zanimljiva bila samo u odmaralistima gde ima po 5000 mladih , to je odlicno za 18 godina , sve u velikom krugu a omladina, Austrijanci, Nemci , Svedjani , Slovenci , Srbijanci....naravno i zenska populacija, 5 Svedjana, a 30 Svedjanki , napupelih , 20 Austrijanaca, i 5 austrijanki...ali prve komsinice odmah sprat iznad...itd itd....a bilo i makedonki, sad se setih...To je samo neki blizi izbor, ono sto se probralo , pojma ti nemas ni sa kim igras fudbal ako je jednom, niti ko je sve u grupi sa gitarom i slicno...
To su letovanja, ja sam se snalazio pa obicno isao dva puta na more, oba puta nesto ili gratis ili ferijalni savez ili planinari. U petrovcu smo nas trojica dobili neku kamp kucicu samo najlosiju , a ostali su bili finjaci , a mi divljaci , meni su noge virile dok spavam van kamp prikolice, jedno 30cm...ali nema veze...leto je..
Nesto se ne secam da su me ujedali komarci dok spavam iako smo bili u nekoj sumi borovoj, skroz suma oko nas....naranvo ujedali su nas ovako uvece dok setamo ili se druzimo , ali nesto se ne secam kad sam spavao da sam imao problem...
Eh, putovalo se i do Sarajeva...i do Mostara, kad je usput, nije uvek najbolje najbrze i najblize, pa bus do hn sutomora ili slicno nego zveknes voz do Sarajeva , pa tu malo kod ovog onog, iskreno pojma nemam kod koga sam sve spavao, Sarajevo je raja, a to nije ni blizu kao Beograd...tamo domacin pazi na gosta , a tu je obavezno i taj raja zabavni deo...
Tako da je moje putovanje do Meljina nekad izgledalo Sarajevo , Mostar, Nevesinje, Bileca, pa nekad Trebinje, a nekad Vilusi pa prst i tu dodjes nekako do Bijele Meljina ili HN...iz Vilusa je to lako...
Mesano Voz, Bus a prst tamo gde radi prst...a u Vilusima iako izgleda kao selo sa tri puta i nema oznacenu bus stanicu iako staju svi busevi , ustvari ne izgleda uopste ni kao selo , nema znakova da je naselje uopste, ali tri puta i saobracaj svuda...