detinjasti savremeni muskarac...

Ne možeš me ubediti da je opušten, duhovit tip - pomalo detinjast i blenav zaostao u razvo

Да би неко био опуштен и духовит, не мора да буде детињаст и бленав!
Да би неко умео да се лудира и забавља не мора да буде незрео и вечито дете.
Зрелост не доноси сама по себи досаду, уштогљеност, неинвентивност и некреативност.
Знам и много деце која су таква. То се код нас зове ''деда-дете''. Таква деца одрастају у сувопарне и некреативне личности.

Они који заиста проживе своје детињство, који буду деца онда кад треба, они могу да одрасту у зреле људе који су креативни, забавни, који умеју да се опусте и да се зезају, а да нису ''блентави'' и незрели, и да нису тинејџери и у климаксу!

Zar ne pričasmo o tome šta je pozitivno kod dece i šta znači održati dete u sebi ?
Tu se nije uopšte pominjalo detinjarije i glupiranje, gugutanje, tepanje.....

Ја управо о томе и причам.
Детињарије и глупирање се помињало на теми...гугутање и тепање не!

nekad sam bila luckasta...smisljala razne vragolije da sve bude smesno i interesantno...u skoli bila omiljena kod decaka zbog ideja kako da napravimo neki cirkus...posle se promenila....valjda me neko ucutkao sta znam...postala sam "finkinja" kako me nazva moj novi dasa...Elem on pokusava da me zabavi na razne nacine...pravi neke gluposti na javnom mestu kao da je u "skrivenoj kameri" sto mene nekad izludjuje...On kaze da ne umem da se salim da je bas lepo kad se negde napravi neka zgoda da se ljudi malo zacude pa posle smeju...Uhhhh meni se cini da on time ni decu ne bi zasmejao...Inace je divan...ima dobre osobine i ako me neko pita zasto sam ga otkacila bilo bi necuveno reci da je bio pravo dete u telu odraslog coveka...ne znam kako da ga malo uozbiljim....ili da i ja otkacim pa nek nas lepo panduri pokupe jedan dan...i to me moze snaci...

Морала сам још једном да погледам уводни пост....Патак ме поколебао да нисам случајно промашила тему....

Па мислим да нисам.

Конкретно: волим кад су људи духовити и кад умеју да се забаве, али не бих волела да имам поред себе вечито дете и да страхујем да ли ће ме избламирати својим детињастим понашањем.

И још...на жалост, из искуства знам да не желим мушкарца типа Петар Пан! Забавни су, шармантни, привлачни, духовити....али њима треба мама а не жена! Ја бих ипак неког стабилног и зрелог, мало за промену!

Аааа..ал сам досадна! Ал морам још ово:
Sve što je čovek do sada uspeo da stvori, celu evoluciju pokrenula je upravo igra, posmatranje i učestvovanje, danas je malo ko privilegovan na taj način.
Stvorila se jedna kolotečina u kojoj niko koga ona povuče u sebe ne napreduje. Ne razvija se, ne uči...

Мислим да игра, радозналост, зачуђеност над светом, креативност...нису само особине деце и детињастих!

Можда ми, у ствари, различито схватамо појам ''детињасто'' и ''одрастање''.

Hajde ja sad da se uozbiljim i više od onog što je bilo jasno u prošloj temi o očuvanju deteta u zreloj osobi...

Tržište je nametnulo sledeću projekciju :
-ostaćete večito mladi
-moćićete da se večito zabavljate kao što ste dok ste bili nezreli
projekcija večite mladosti i jeste opravdavanje silne nezrelosti kod starijih godišta danas....
A drugi deo je stvar neispoljenja. Nemanja uslova za nastavak duhovnog razvića i kroz socijalizaciju.
Treći deo je nepostojanje iskustva socijalizacije (jer zrelost ja ovde tumačim kao nedostatak socijalnih veština) zbog asocijalnog razvoja dece danas (i 82 pa nadalje).
Razlozi su malo rat, malo strah , malo računari, malo TV , malo roditelji , malo mediji.
Četvrto je da nezrelim ženama uz medijsko sugerisanje definitivno ne odgovaraju zreliji muškarci, ma kako im se u ličnim imaginacijama činilo. Svoje emotivno neizrastanje žene duguju strahu u proteklim godinama, zatvaranju , nesigurnosti, nemanju identiteta jakog već nekog podražajnog.
Iznenadjuje me kako se to godinama ponavlja , ili vekovima da budem precizniji.
Sazrevanje muškaraca je uslovljeno sazrevanjem žena, i sazrevanje žena sazrevanjem muškaraca.
Mi pomažemo jedni drugima da spoznamo druge i potrebe drugih , ali kako drugačije nego kroz ono za šta smo uvek zainteresovani da proučavamo , a to je ljubavni odnos.
Problem je nastao kad je neka od ovih dveju grupa pomislila da može sama , da može sama sve , pa i da sazri....

Izvinjavam se što sam vam sve više nerazumniji i dalji....
Sebični su moji razlozi učestvovanja na temama, možda i zbog sve očiglednije demonstracije "naučenih" da ne žele da čuju išta što je van "normi" koje zastupaju ili očekuju.

cz_psv_0405_8.jpg

Ma jel znaš šta helen?
Ja u stvari lupetam gluposti - muški su mi super skroz :lol:
I mrgudni i blesavi i ozbiljni i neozbiljni

(jer zrelost ja ovde tumačim kao nedostatak socijalnih veština)

Стварно си ми мало неразумљив. Да ли си овде мислио на незрелост, или баш на зрелост?

Иначе, када причам о зрелости и одрастању, као и о ''детињастости'', говорим уопштено о људима. Не бих то делила по половима. Мислим да смо ту слични и да то зависи од сваког понаособ, а не од полне пропадности.

Izvini hellen "zrelost" , uvek prvo napišem pa se vratim da udarim " (language set).

A izvini i za ovo drugo , ali u tekstu stoji moj stav da zrelost jednih zavisi od zrelosti drugih.
Smatram da je nezrelost tinejdžerki u dobu terora i bezvlašća morala da se odrazi na promene stavova muškaraca i samim tim sam to i naglasio....
Isto kao što će verovatno nastupati nezrelost muškaraca kao prva u nekom drugom periodu , pa će žene imati posledice te nezrelosti , naravno osim one stalne da u istom godištu do 25 žene imaju više zrelosti nego muškarci istog godišta, jer je to prirodno i biološki radjanjem uslovljeno...
Muškarcu trebaju animalne osobine, ženama tog razdoblja animalno ali i prisebno ponašanje.Porod mora biti dovoljno zaštićen...To je sve biološki....
Sociološki se već drugi momenti pojavljuju.

Mislim da sam dokazao doslednošću da mi podela reakcija na muške i ženske nije zbog želje za dominacijom jednog od polova ili u mom slučaju muškog...Ali radi poštovanja dovoljnih razlika izmedju muških i ženskih bioloških, socioloških , psiholoških i astroloških (ovo zadnje sam dodao radi prostora za ono što nam je danas nepoznato) osobina moram da posebno gledam i vremenski pokušam da vidim šta je mrdnulo ,kvrcnulo, zasijalo prvo....ili zatrulilo...

Back