detektor za otkrivanje mesta gde curi voda u zemli ili zidu

nesvesna

Zainteresovan član
Poruka
160
Pre izvesnog vremena otkrili smo da negde curi voda u kuci tako sto smo po zavrtanu ventila u sahtu primetili da se vodomer polako okrece...voda je dakle bila svuda zatvorena a sat je pokazivao da se negde trosi... culi smo da postoji neki detektor za otkrivanje rupe u cevi ili nekog pokazatelja da negde voda prolazi...ako imate inforrmaciu bili bi veoma zahvalni jer bi nas postedelo velikog troska oko razbijanja betona i trazenja gde bi to ostecene moglo biti..hvala svakom na ozbiljnom savetu i pomoci.

Pre izvesnog vremena otkrili smo da negde curi voda u kuci tako sto smo po zavrtanu ventila u sahtu primetili da se vodomer polako okrece...voda je dakle bila svuda zatvorena a sat je pokazivao da se negde trosi... culi smo da postoji neki detektor za otkrivanje rupe u cevi ili nekog pokazatelja da negde voda prolazi...ako imate inforrmaciu bili bi veoma zahvalni jer bi nas postedelo velikog troska oko razbijanja betona i trazenja gde bi to ostecene moglo biti..hvala svakom na ozbiljnom savetu i pomoci.
Tebi se vise isplati da uradis novu instalaciju sa plasticnim cevima van zida,nego da placas ili lupas zid i beton radi otklanjanja kvara.

Postovani,i ja imam sličan problem,samo što kod mene izgleda curi voda u cevima od glavnog šahta do kuće.Zanima me kakva su vaša iskustva sa detektorom jer ne bi razbijao beton u dužini od 29 m.Unapred hvala.

Imamo vodovod u okolnom mestu i to odrzavaju radnici Kolubare,jer je te bunare,Kolubara i izbusila i toj firmi i pripada.Pre par godina su nabavili neki aparat za otkrivanje pukotine cevi,ali ni ona nije 100% sigurna,a kosta djavo ipo.tako da je sa vodom,malo veci problem naci tacno mesto proboja,ili pukotine,jer cev moze da pukne na jednom mestu i ako nije jak mlaz,a negde dalje napravi kao rezervoar,ili nakupi vode u mestu.Taj instrument pokazuje gde je najvise vode.Za kucne upotrebe se ne isplati kupiti tako nesto.nego asov u ruke,ili stemajz za u kucu.

U suštini ne postoji detektor za vodu koji bi 100% locirao tačno mjesto gdje je napukla vodovodna cijev. Ako je manja pukotina, veći je problem za detekciju jer standardni detektori otkrivaju veće količine vode na nekom mjestu gdje bi se kopao bunar ili rezervoar vode. Ipak, iskusni majstori mogu procijeniti i otkriti približno gdje bi mogao biti kvar.

Back