To se desava kod vecine dece tog uzrasta pa i malo starijeg...jednostavno,zaigraju se pa trpe ili ako su nekom prilikom imali tvrdu stolicu pa je bilo bolno praznjenje,to je ostalo kao lose sećanje i onda trpe jer se plase da ce opet tako biti...a kada doktori kazu da nije problem i nedelju dana onda ne znam sta da kazem na takvu konstataciju??Najidealnije je svakog dana ali....ja toplo preoručujem svim mladim mamama ( mladim po uzrastu bebe

) da skuvaju čaj od suvih šljiva i daju detetu da to pije a dobro bi bilo ako hoće i da pojede tu skuvanu suvu šljivu....u jako kratkom roku,pa recimo i pola sata dete će trčati na wc ...moj sin je imao takvih problema kada je bio mali da sedi na wc šolji i plače on,plačem ja....to je bilo strasno,kosa mu bude mokra kako se preznoji od napinjanja...a caj nije hteo nikako ni sljive pa ja onda to ohladim,sipam u flasicu od decijeg sirupa i pravim se telefonom da zovem doktora i onda mu kazem rekao doktor da popijes ovaj lekić i onda nece da boli stomačić....eh,kad se setim kakve sam sve morala prestave da izvodim i da kake i da jedu voće,povrće,ma to je knjigu da napises...pogotovo kad su deca izbirljiva i ne vole da jedu...nadam se da sam pomogla...