dete nece da kaki!

To se desava kod vecine dece tog uzrasta pa i malo starijeg...jednostavno,zaigraju se pa trpe ili ako su nekom prilikom imali tvrdu stolicu pa je bilo bolno praznjenje,to je ostalo kao lose sećanje i onda trpe jer se plase da ce opet tako biti...a kada doktori kazu da nije problem i nedelju dana onda ne znam sta da kazem na takvu konstataciju??Najidealnije je svakog dana ali....ja toplo preoručujem svim mladim mamama ( mladim po uzrastu bebe :) ) da skuvaju čaj od suvih šljiva i daju detetu da to pije a dobro bi bilo ako hoće i da pojede tu skuvanu suvu šljivu....u jako kratkom roku,pa recimo i pola sata dete će trčati na wc ...moj sin je imao takvih problema kada je bio mali da sedi na wc šolji i plače on,plačem ja....to je bilo strasno,kosa mu bude mokra kako se preznoji od napinjanja...a caj nije hteo nikako ni sljive pa ja onda to ohladim,sipam u flasicu od decijeg sirupa i pravim se telefonom da zovem doktora i onda mu kazem rekao doktor da popijes ovaj lekić i onda nece da boli stomačić....eh,kad se setim kakve sam sve morala prestave da izvodim i da kake i da jedu voće,povrće,ma to je knjigu da napises...pogotovo kad su deca izbirljiva i ne vole da jedu...nadam se da sam pomogla...

Poenta je mnoooogo voca i povrca.
Stavis na sto i to sto ima to se jede.
Ako nece ne mora. Kad bude gladno jesce to sto ima. I lako ce kakiti. Ako ne jede opet ce lako kakiti zbog toga.

Slatkisi su grozan problem.
Mi ih zimi bas konzumiramo a deca naravno sa nama.

i ja imam taj problem.jednostavno nece da kaki,krene mu al on zadrzava i nece...ne znam sta cu....

To se desava kod vecine dece tog uzrasta pa i malo starijeg...jednostavno,zaigraju se pa trpe ili ako su nekom prilikom imali tvrdu stolicu pa je bilo bolno praznjenje,to je ostalo kao lose sećanje i onda trpe jer se plase da ce opet tako biti...a kada doktori kazu da nije problem i nedelju dana onda ne znam sta da kazem na takvu konstataciju??Najidealnije je svakog dana ali....ja toplo preoručujem svim mladim mamama ( mladim po uzrastu bebe :) ) da skuvaju čaj od suvih šljiva i daju detetu da to pije a dobro bi bilo ako hoće i da pojede tu skuvanu suvu šljivu....u jako kratkom roku,pa recimo i pola sata dete će trčati na wc ...moj sin je imao takvih problema kada je bio mali da sedi na wc šolji i plače on,plačem ja....to je bilo strasno,kosa mu bude mokra kako se preznoji od napinjanja...a caj nije hteo nikako ni sljive pa ja onda to ohladim,sipam u flasicu od decijeg sirupa i pravim se telefonom da zovem doktora i onda mu kazem rekao doktor da popijes ovaj lekić i onda nece da boli stomačić....eh,kad se setim kakve sam sve morala prestave da izvodim i da kake i da jedu voće,povrće,ma to je knjigu da napises...pogotovo kad su deca izbirljiva i ne vole da jedu...nadam se da sam pomogla...

Ovo sa sljivama je dobar savet...eto moja tema od pre 2 godine...sad je sve ok..potrajao je taj problem par meseci...resio se...ovako onako...

bolelo ga pa nije hteo da kaki...onda se ukaki kad zaspi, tad ga ne boli...sad je fala bogu sve u redu...

ako on hoce, ali je tvrdo i napinje se, onda probaj te neke recepte za omeksavanje stolice...ali generalno ako stoji tamo danima, mislim da mora da bude tvrdo....ja sam mu stalno pricala da je tvrdo zato sto je staro...ako kaki svakog dana po malo nece da se stvrdne i nema sta da boli...a onda kad se iskaki ja mu kazem... to si cuvao u stomaku, jel lepo?...

necu!
ne volim!

ima 3ipo godine.

i to traje vec mesecima, samo sto uglavnom uspem da ga nateram. ili se nekad sam zezne.

e sada, vec 5 dana nije kakio! nemam pojma sta da radim...

imate li neki savet? ili da ga sutra vodim kod lekara? :(

ne verujem da može da trpi toliko, pre će biti da ne može, ili ga boli s obzirom na zatvor.
tako je bilo i sa mojim mlađim, rekord deset dana... proveri da nije osetljivo na gluten.
baš ako je imao jake bolove koristila sam čepiće.
moj jeste, neka deca imaju česte, sluzave, ili krvave stolice... a neka odreaguju zatvorom.

Back