Dete ima temperaturu 7 dana bez prestanka?

Bokeee

Početnik
Poruka
15
Ima 3 godine, vodili smo je na institut, specijalista je pregledao, ustanovio je da joj je grlo crveno,sa belim naslagama...ona kaslje zrelo.. na slualicama nista culi nisu, vise njih je slusalo, i svi su slozni da je sve cisto.
Crp je 100
Saturacija 99
Zakljucak lekara je da je u pitanju virusna prehlada, i da moramo biti strpljivi.. dali su nam longacef inj. I inhalacije. Naravno, vrtic je pocetak svega.
Da li je neko imao slicna iskustva ?

Kupi apotekarski alkohol i masiraj dete po grudima,nogama,rukama i celu.Ako temperatura raste,treba da tusirate bebu sa veoma mlekom vodom.Treba da nabavite projno brasno i domacu komovicu,nikako kupocnu i da sastavite projno brasno sa komovicom i da stavljte bebi na tabane,da dobro uvezete neki krpama i da dete tako prespava.tako bar tri veceri i trebalo bi temperatura da spadne.Posle obavezno otidjite kod lekara da date deciju mokracu,moguce je da ima upalu mokracnih kanala.To se cesto desava bebama.

Dete verovatno ima gnojnu anginu koja daje višednevne visoke temperature.
Dobili ste dobar antibiotik.
Spuštati temperaturu antipiretcima i masažama.
Hidrirati dete čajevima, vodom, sokovima.

Gnojne upale grla detetu oslabe imunitet.
Redovno pratiti stanje sluznice u ustima i desni.
Biće to dobro samo da se temperatura drži pod kontrolom da ne bi došlo do febrilnih konvulzija.

Dete verovatno ima gnojnu anginu koja daje višednevne visoke temperature.
Dobili ste dobar antibiotik.
Ja bih izbegavao ovo "dete verovatno ima" onlajn bez pregleda, odličan antibiotik i tome slično...

Lako je onlajn reći "ako imate kamen u bubregu surutka će ga razloži" sem ako nije veći pa pocepa kanale... E onda znaš ko će te sredi onlajn?

"A mene doktorka rekla"???
Koja doktorka, čekaj malo...
Ima doktorki i po komšiluku a ima i po domovima zdravlja....

Ja bih izbegavao ovo "dete verovatno ima" onlajn bez pregleda, odličan antibiotik i tome slično...

Lako je onlajn reći "ako imate kamen u bubregu surutka će ga razloži" sem ako nije veći pa pocepa kanale...
Žao mi je što nisi pročitao uvodni post gde roditelj kaže:
Dete je pregledano više puta
Saturacija 99( ne može bolje)
CRP 100 (ukazuje na infekciju)
Bolno grlo sa belim naslagama
Višednevna febrilnost.
Longacef se ne daje baš olako ali će zaštiti dete od bakterijske infekcije.

Ništa nije napamet, dete je pod medicinskom kontrolom
Roditelj je zabrinut zbog dugotrajne temperature.

Kao višestruki roditelj, napisala sam preporuku iz ličnog iskustva.

Svi mi, roditelji, plašimo se temperature, uzdamo se u antibiotik i očekujemo da će se sve odmah rešiti.
Dok mi ovde raspravljamo, nadam se da je dete već ozdravilo <3
Kakav je spam poruka koju ste obrisali koja je istina da su sva deca bolesna sve vreme vrtica

Nije baš tako.
Deca u kolektivu su izloženija infekciji, vremenom steknu imunitet.
Vrtić nema zamenu vezano za socijalizaciju, kreativnost, pripreme za školu...

Kakav imunitet kad svako u bilo kojim godinama lezi gripove i prehlade imun ni na sta,odu navuku bolest i vise su kod kuce nego u vrticu,znam i ja sam to prosao nikakva socijalizacija nije imala pozitivan ucinak,necemo da se pravimo da se vremena nisu pogorsala da bi tako sablonski rekli kako je dobra socijalizacija

Bez želje da se raspravljam ali ta novokomponovana mantra o zajedničkom imunitetu je obična glupost. Jedino za one zauške i male boginje je poželjno da se deca zaraze.
To je fora da opravdaju vakcinaciju posle koje je dete od 3 godine nonstop bolesno,do tad nista iako je normalno odrastalo u kontaktu s decom i drugima

Bez želje da se raspravljam ali ta novokomponovana mantra o zajedničkom imunitetu je obična glupost. Jedino za one zauške i male boginje je poželjno da se deca zaraze.
Ma važi, posebno si u pravu za ' male boginje'.
Morbile su iskorenjene, deca sa navršenom godinom se vakcinišu protiv morbila.
Možda si mislio na rubeolu ili varičele?

I, zaista, zašto raspravljati kada to ne vodi nigde?

E roditelji kazu da im deca dovuku nesto kuci neke zaraze neke simptome koje nikad nisu imali ,zao mi je dece stvarno jadna
Pazi
Nemam pojma
Nisam lekar
Ne kažem da je za svakog samo jedno rešenje idealno
Bilo je raznih slučajeva
I apropo Imuniteta i vakcina
Da ne dužim na temi sad

Nadam se da će postavljač naći rešenje za svoje dete uz pomoć dobrog lekara, pedijatra

U flasi od 2 litra napraviti rastvor sa sodom bikarbonom i 'grgoriti'. Utrositi flasu za 24 sata. Ponoviti i narednih par dana. Rastvor neutralise gnojne cepice, rastapa ih, sto samim tim utice na smanjenje i nestanak povisene T, uz antibiotik.
Znam da ima više alternativa za olakšavanje bolova, dezinfekciju, zaustavljanje infekcije.
Imaj u vidu da je ovde reč o detetu od 3 godine, upitno je koliko može i ume da 'grgori'.
Jedino da roditelj natopljenim tupferom pokuša barem sluznicu, jezik i desni.

Back