Dete i bacanje po podu

Nemojte uvoditi histeriju kao pojam u sve ovo..Histerija je ozbiljan simptom.Svakako da postoji ovde neko kvalifikovaniji da nam o tome isprica...
Moje licno misljenje je da su nam deca besna i razmazena,i meni se kosa dize na glavi od recenise:Dosadno mi je,jaooo,sta sad da radim....njakanje i prenemaganje iz gluposti...
Besni su jer su pre zasticeni,nemaju obaveze ili ih minimalno imaju,mazimo ih i cinimo im previse..
Dokonacija cuda cini.:)
Cerka moje prijateljice ima sledeci raspored:Ide u osnovnu skolu,treci razred,ide u muzicku svira violinu,na engleski dva puta nedeljno,i na glumu tri puta nedeljno kod Mike Aleksica(ovo napominjem jer to nije trala la la nego se ozbiljno radi)Nikada joj nije dosadno..vikendom se odmara i igra i nikad nema problem njakanja i dosadjivanja....

Molim za pomoc ...moj sin ce da napuni za 2 mj. 2 god. Ne ozgovara puno rijeci ali mrmlja na svom jeziku i ne opterecujem se puno sa tim kao sa njegovim ponasanjem.Jako ziv djecak koji ne staje samo kad spava ,nas pedijatar nam je savjetovao da cim ustane izvodimo napolje jer vri od energije ,voli djecu ,zivotinje i sve to ...ali ako ne idemo gdje on hoce ,ne dozvoljavamo tudju igracku ( mada mu nosimo more igracaka ali on ipak hoce tudju pa neka je ista kao njegova ) nastaje pravi haus tolika vriska,bacanje skakutanje u naruciju bacanje da sam na kraju potpuno mokra od zadrzavanja da se ne povrijedi i od srama od pogleda drugi roditelja ,pokusavam sa ignorisanjem ali ne stalno jer je njegov raspon glasa izludjujuci pa me tacno stid ,istucem ga isplace se sa jos vecim rasponom dreke ali ce prvom prilikom opet osto uciniti....izvini te na duljenju ,da li ima poteebe da idem psihologu sta da radim tacno sam ocajna :(

Nemojte uvoditi histeriju kao pojam u sve ovo..Histerija je ozbiljan simptom.Svakako da postoji ovde neko kvalifikovaniji da nam o tome isprica...
Moje licno misljenje je da su nam deca besna i razmazena,i meni se kosa dize na glavi od recenise:Dosadno mi je,jaooo,sta sad da radim....njakanje i prenemaganje iz gluposti...
Besni su jer su pre zasticeni,nemaju obaveze ili ih minimalno imaju,mazimo ih i cinimo im previse..
Dokonacija cuda cini.:)
Cerka moje prijateljice ima sledeci raspored:Ide u osnovnu skolu,treci razred,ide u muzicku svira violinu,na engleski dva puta nedeljno,i na glumu tri puta nedeljno kod Mike Aleksica(ovo napominjem jer to nije trala la la nego se ozbiljno radi)Nikada joj nije dosadno..vikendom se odmara i igra i nikad nema problem njakanja i dosadjivanja....

nije isto dete od 2 godine koje prirodno prolazi kroz fazu besa kad mu nesto ne ide i dete koje ide u 3 razred
a licno,mislim da jeste bitno da deca imaju obaveze,ali nakarikati detetu u trecem razredu sve ovo nabrojano je previse
nema vremena da udahne
ceo zivot ce je cekati obaveze a oni je vec u trecem razredu upregli ko mazgu

- - - - - - - - - -

Molim za pomoc ...moj sin ce da napuni za 2 mj. 2 god. Ne ozgovara puno rijeci ali mrmlja na svom jeziku i ne opterecujem se puno sa tim kao sa njegovim ponasanjem.Jako ziv djecak koji ne staje samo kad spava ,nas pedijatar nam je savjetovao da cim ustane izvodimo napolje jer vri od energije ,voli djecu ,zivotinje i sve to ...ali ako ne idemo gdje on hoce ,ne dozvoljavamo tudju igracku ( mada mu nosimo more igracaka ali on ipak hoce tudju pa neka je ista kao njegova ) nastaje pravi haus tolika vriska,bacanje skakutanje u naruciju bacanje da sam na kraju potpuno mokra od zadrzavanja da se ne povrijedi i od srama od pogleda drugi roditelja ,pokusavam sa ignorisanjem ali ne stalno jer je njegov raspon glasa izludjujuci pa me tacno stid ,istucem ga isplace se sa jos vecim rasponom dreke ali ce prvom prilikom opet osto uciniti....izvini te na duljenju ,da li ima poteebe da idem psihologu sta da radim tacno sam ocajna :(
Kod moje starije nije pomagalo ignorisanje...samo je bila jos gora i nije se smirivala...i ja od muke jednom prilikom(bila puna prodavnica a ja joj nisam dala da dira robu po rafovima),malo ustinem za butinu i ona iz besa predje u plac i prestane
pa sam je stipnula za butinu svaki put kada krene...i prestajala je posle nekoliko sekundi...i vrlo brzo je batalila takve reakcije...u istom uzrastu

mladja sada ima 16.5 meseci i vristi kad nije po njenom....do skoro se neke 2 nedelje,bacala na pod i lupala glavom...i kod nje je ignorisanje uspelo...
prvo ignorisem pa joj kazem da se smiri....i smiri se...malo otplace i otkuka i to je to..
nisu sva deca ista

i zavisi oko cega reaguje tako...ako je nesto na sta ne moze da se utice ili npr nesto hoce da uradi sto sme ali joj ne uspeva,malo tesim
ako je nesto sto jednostavno nije dozvoljeno,malo i pricam...mozda ne shvata kad je tako malo al shvatice
a ako je neka glupost,ignorisem

- - - - - - - - - -

stariju sam stipkala kada je nesto sto ne sme i kada je glupost
a za ono prvo sam je sklanjala pa tesila

Klasično odmeravanje snaga i volje:lol:..ignore do odredjene granice
onda malo kazna po guzi...mora da se zna da to nije lepo ponašanje
i ko je gazda...

- - - - - - - - - -

...moji se nisu baš bacali po podu, al je bilo vriske i dreke naraočito ćerka
e tad je bitno ne popuštati...

Detetu treba dat slobodu, u njihovom svetu je prihvaceno valjanje po podu. Da im ne predstavlja zadovoljstvo ne bi to ni radili.

Zalim kada vidim buduce roditelje i ne daj boze ostvarene kao roditelje koji tuku svoju decu zbog stvari koje detetu pruzaju srecu.

Back