ДЕТАЉ ОКО РЕФЕРЕНДУМА У ЦГ...

mrki crnogorac:
taaaaaaaaako, drago moj, zmajceku srpski. bljujes vatru, bljujes, ali iskoci tu i poneki biser. doduse krivotvoren ali koji mi ukazuje, da si nakanio da udjes u brazdu civilizovanog dijaloga koju sam ti zacrtao. i da mi pokazes kako si, pored svih onih matematickih formula bio u stanju da jos ponesto procitas i domislis.doduse, sve ti je to , nesistematizovano, sve si to, nekako,zbrkao i izrucio na forum pa da svak, kao na nekom intelektualnom buvljaku, bira sto mu odgovara.k tome su ti iskazi puni protivurjecnosti , tipa, kako si krsten u SPC, te kako si je kasnije nadrastao, a onda, kad si je nadrastao, postala ti je cast da je branis i zastupas.ovo mi vise govori o stanju tvoje svijesti, nego o SPC.ali, sta da radim vama srbima kad su vam pretenzije uvijek megalomanske i svetske. CPC, pak, gospodine zmaju, nema pretenziju da je ceo svet prizna, nego da nadje svoj kutak, u svojoj crnoj gori i da se pomoli bogu, a da joj ne zavrece i zaskoce srpski militantni popovi. zato bi i ti, iako se,za sada ambiciozno, ali, nazalost, jos uvijek neuspjesno trudis da nadrastes svoju duhovnu i intelektualnu insuficijenciju, morao da uocis, makar krajickom svog duhovnog oka, one kozje papke koji vire ispod mantije SPC...

Ehh, eh, krupne reči, pogotovo od nekoga ko se diči kulturom. Još su mi živo u sećanju neke tvoje psovke zbog kojih si bio i banovan neko vreme. Ali neću sad o tome.
Kažeš još da si mi zacrtao brazdu civilizovanog dijaloga... ehhh, kako to smešno zvuči.
A ne reče mi gde sam to kontradiktoran, gde krivotvorim podatke, šta sam to pobrkao itd. Ajd' baš me zanima da čujem gde si to našao, pa još i da mi objasniš da te bolje razumem.
A to što sam kršten u SPC je tačno. Krštenjem se ne postaje debil, nego se prilazi nekoj verskoj instituciji. Doduše, ako si kršten po rođenju, kao ja onda je to bilo protiv moje volje, a ako se krstiš kasnije, kako mnogi čine onda je to svestan čin.
To što sam ja postao skeptik u vezi sa Bogom i verom, ne znači da Boga nema. Ja ne znam da li ga ima i ne verujem u to, ali ja nisam taj koji će o tome da odluči. Niti sam ja taj koji ima za pravo da nešto negira, pogotovo ako u to (Boga) veruje većina svetske populacije.
To što poštujem crkvu, je moje poštovanje prema instituciji koja je sačuvala naš narod, našu kulturu, veru i istoriju, a da nije bilo njih, sada bi takvi kao što si ti i tvoj raspop Dedejić ili Franjo Tuđman pisali i krojili istoriju kako se njima ćefne.
Na vašu žalost, postoje zapisi stari par stotina, pa i hiljadu godina koji nedvosmisleno ukazuju ko je u pravu.
Da je SPC megalomanska kako ti kažeš, onda bi bila poznata po krstaškim pohodima, po ratovima sa recimo protestantima, po nasilnom pokrštvanju indijanaca, crnaca i drugih domorodaca i po inkviziciji (po čemu je inače poznata katolička crkva) ili bi bila poznata po janjičarima, otimanju dece i nasilnoj islamizaciji pokorenih naroda (po čemu je inače poznata islamska religija).
Ili bi bila poznata po otimanju tuđih crkava i imanja i oterivaju sveštenika u zatvor (po čemu su inače poznate Makednonska pravoslavna crkva i Crnogorska pravoslavna crkva).
Ja neću tebi ovaj put uzvraćati uvredama koje si ti meni uputio, jer je to jasan dokaz tvoje kulture, tolerancije i načina ophođenja kada ponestane argumenata... a to si demonstrirao do sada mnogo puta.
Neću ti zameriti ni na ovom nemuštom jeziku kojim se služiš, ni na nepoznavanju gramatike... ma neću uopšte da se uzrujavam oko tebe, samo ću te svaki put kada napišeš ovakve gomile gluposti, argumentima spustiti na zemlju, pardon na goli kamen. :)

DraGo70:
Ehh, eh, krupne reči, pogotovo od nekoga ko se diči kulturom. Još su mi živo u sećanju neke tvoje psovke zbog kojih si bio i banovan neko vreme. Ali neću sad o tome.
Kažeš još da si mi zacrtao brazdu civilizovanog dijaloga... ehhh, kako to smešno zvuči.
A ne reče mi gde sam to kontradiktoran, gde krivotvorim podatke, šta sam to pobrkao itd. Ajd' baš me zanima da čujem gde si to našao, pa još i da mi objasniš da te bolje razumem.
A to što sam kršten u SPC je tačno. Krštenjem se ne postaje debil, nego se prilazi nekoj verskoj instituciji. Doduše, ako si kršten po rođenju, kao ja onda je to bilo protiv moje volje, a ako se krstiš kasnije, kako mnogi čine onda je to svestan čin.
To što sam ja postao skeptik u vezi sa Bogom i verom, ne znači da Boga nema. Ja ne znam da li ga ima i ne verujem u to, ali ja nisam taj koji će o tome da odluči. Niti sam ja taj koji ima za pravo da nešto negira, pogotovo ako u to (Boga) veruje većina svetske populacije.
To što poštujem crkvu, je moje poštovanje prema instituciji koja je sačuvala naš narod, našu kulturu, veru i istoriju, a da nije bilo njih, sada bi takvi kao što si ti i tvoj raspop Dedejić ili Franjo Tuđman pisali i krojili istoriju kako se njima ćefne.
Na vašu žalost, postoje zapisi stari par stotina, pa i hiljadu godina koji nedvosmisleno ukazuju ko je u pravu.
Da je SPC megalomanska kako ti kažeš, onda bi bila poznata po krstaškim pohodima, po ratovima sa recimo protestantima, po nasilnom pokrštvanju indijanaca, crnaca i drugih domorodaca i po inkviziciji (po čemu je inače poznata katolička crkva) ili bi bila poznata po janjičarima, otimanju dece i nasilnoj islamizaciji pokorenih naroda (po čemu je inače poznata islamska religija).
Ili bi bila poznata po otimanju tuđih crkava i imanja i oterivaju sveštenika u zatvor (po čemu su inače poznate Makednonska pravoslavna crkva i Crnogorska pravoslavna crkva).
Ja neću tebi ovaj put uzvraćati uvredama koje si ti meni uputio, jer je to jasan dokaz tvoje kulture, tolerancije i načina ophođenja kada ponestane argumenata... a to si demonstrirao do sada mnogo puta.
Neću ti zameriti ni na ovom nemuštom jeziku kojim se služiš, ni na nepoznavanju gramatike... ma neću uopšte da se uzrujavam oko tebe, samo ću te svaki put kada napišeš ovakve gomile gluposti, argumentima spustiti na zemlju, pardon na goli kamen. :)
dragi moj, drago... drago mi je sto suzdrzavas bijes.vidim, postajes mislece bice.ali, jedis se na krivom mjestu. nemoj da te sekira moj, kako velis, nemusti jezik. ni to sto ovu edukaciju dozivljavas kao uvredu.prosto ne znam kako da ti kazem da lupetas, a da se ne uvrijedis. tvoj najveci problem zaista jeste tvoje neznanje, jer su svi tvoji argumenti, koliko vidim, ispali sa gestetnera srpske kontraobavjestajne sluzbe. znas li ti, krilati moj prijatelju, da je prvi genocid na ovim prostorima napravio sveti sava nad bogumilima, da je vas prepodobni nikolaj nosilac hitlerovog gvozdenog krsta, da je vas patrijarh paja svjestao crkve po hrvatskoj u prisustvu arkanovom, i da je svako pajovo boze pomiluj, srpski tigar propratio s aliluja ...ali, ja izgleda polemisem s covjekom u bunilu. koji jos nesto trubeca o tome kako je CPC nekog otjerala u zatvor...sakrili, majko bozija, od ovog avetnog draga.koga su (pazite ovo_)krstili mimo njegove volje. a on, mucenik, cim se osvijestio pohrlio u agnostike...iako ne zna da li, ustvari, bog postoji ili ne. jer on, drago, rab boziji, tu i nije bas sasvim meritoran. jer jos nije duhovno uzrastao da dometne prisustvo bozije. buduci da ga nije licno upoznao. zato drago, nije drago...on je samo nevjerni toma...samo sto ni nevjerni toma nije znao da je blago onima koji vjerovase, a ne mislise

eremita:
Е овај мрки сад мора да прекине јер му се завршава "еуропско радно вријеме"... па ће "сјутра" он полако опет да треска по здравој памети... али дотле ајд' мало...
Господе драги, опамети залуђеног Црногорца...

episkop2qi.gif
eremita je kao i svi srbi...zakolje covjeka, pa onda nad njim place i drzi mu opijelo. vidji, klerikalac, mici mi ovog popa sizmatika vise glave. e cu te intelektualno umlatit ka onu vegaru od draga...

Shade_:
Prijatelju Drago, zar ne osecas kako ti samo citanje postova ove nemile sajber pojave spusta inteligenciju i to u realnom vremenu. Kao kad gledas zivu u termometru kako silazi.
Mozes ti to da spustas na i na zemlju i na kamen, ali bukva je bukva.
Pozdrav ;)
samo bukva,naravno, u drugome moze vidjeti bukvu. dakle, samo avetni sade koji je sebe vizualizovao na forumu kao to, ne bas plemenito, ali kaloricno drvo, moze nekome reci da je bukva. i da tako dodje na mobu onome mrcnome dragu. koga intelektualno devetam, evo vec neko vrijeme....zato, srbadijo, na parove razbrojs..i, jedan po jedan... da svi dobijete porciju...dok mi ne istekne radno vrijeme...

Nema čovek internet kod kuće, već samo na poslu, pa ćemo morati čekati odgovor do sutra (prošlo je 5 - evropsko radno vreme, jelte).
Nego, vidim ne stiže meni ništa odgovoriti... a mene kao gotivi, a vas kao kinji.
Jel' bi ja to trebao biti ponosan zbog toga... da nas neki novocrnogorac deli...
Neka hvala, mrki cnogorče, ja ostajem ovde i sa svojima :)

filatelista:
ma ne aboliram ja Miloševića, Bože sačuvaj, ali brate, kao da su im Srbi najveći zlotvori. Ne sporim ja njima nezavisnost, samo budi gospodin i otiđi i nemoj pljuvati. Nagledao sam se ja Crnogoraca tokom studija na Pravnom u NS i ako im je to intelektulni krem, šta je onda ostalo dole.

e stvarno na svakom pravnom ih ima kao da dole ne postoji pravni fakulteti
i to jos stanu pa na sav glas pricaju kako idu da prodaju auto da bi kupili ispit!!!

mrki crnogorac:
pazi ti azraela...koji se lazno predstavlja kao arhangel mihail... vidji ti sveznadara koji uocava da je u crnoj gori potrebna samo varnica. vidji ti srpskog zaludljeba koji u crnogorskoj nezavisnosti vidi antisrpstvo.probudi se, grogirana cetnicino, dozovi se svijesti, avetinjo. antivelikosrpstvo nije isto sto i antisrpstvo.
Када ти ја аветнем има да своју усташку буљу одфрљаш у шибеник

DraGo70:
Nema čovek internet kod kuće, već samo na poslu, pa ćemo morati čekati odgovor do sutra (prošlo je 5 - evropsko radno vreme, jelte).
Nego, vidim ne stiže meni ništa odgovoriti... a mene kao gotivi, a vas kao kinji.
Jel' bi ja to trebao biti ponosan zbog toga... da nas neki novocrnogorac deli...
Neka hvala, mrki cnogorče, ja ostajem ovde i sa svojima :)
pravo ti rec, drago, uvijek si mi djelovao nekako izbjeglicki...i gubitnicki. a, ja ti ponudio ruku...da te izvucem iz srpskog nacionalnog tora...i prevedem u intelektualce...drago, vjeruj mi, u losem si drustvu..sve sam srpski basibozuk koji je ukaljao svetlu srpsku tradiciju.mladic, karadzic...ako ostanes u njihovom drustvu, to sam ti vec rekao, odvesce te, zajedno sa srbijom , u bespuce....

mrki crnogorac:
nijesam ja, BLento, iz sibenika ako sam vas intelektualno isibao...ti, avetinjo, mislis da su svi crnogorci ustase koji nijesu cetnici...ako jos jednu zucnes, proslijedicu te u hag...da pravis drustvo onom avetnom vojvodi seselju...

Хајде, бре, не се*и више, говедо једно, и немој вређати као што си напред мени написао:

eremita je kao i svi srbi...zakolje covjeka, pa onda nad njim place i drzi mu opijelo
. vidji, klerikalac, mici mi ovog popa sizmatika vise glave. e cu te intelektualno umlatit ka onu vegaru od draga

- ко те звао овде, ено ти га Мило, шиптари и усташе, па уживај, а нас заобиђи...

АПЕЛ ЗА СПАС СРБСТВА
У ЦРНОЈ ГОРИ

Двадесет првог маја србски народ је доживео још једну катастрофу. Вољом Шиптара и муслимана отета је Црна Гора, осакаћена Србија, издато Србство.

Међутим, ма како се чинило на први поглед, кривицу за отимање још једног Србског Завичаја не сносе само режим Мила Ђукановића, његови шиптарско-муслимански помагачи и Европска унија. Фамозних 0,5 % гласова којима је Ђукановић добио државу изравна су последица погубне београдске политике "немешања" у референдум, односно небриге за судбину сопственог народа!

Због свега тога, у име читавог богољубивог и родољубивог Србства, јавно се обраћамо најзначајнијим политичким и друштвеним чиниоцима, који ширење истине о Црној Гори као србској земљи, буђење србске националне свести и помоћ тамошњим Србима морају схватити и прихватити као своју свету дужност:

ВЛАСТИМА У СРБИЈИ – Немојте се понашати као да је Црна Гора мање србска од Косова и Метохије, Војводине, Рашке, Крајине, Републике Србске, Поморавља, Шумадије и као да у њој живе некакви ванземаљци, а не Срби и Србкиње који се боре за опстанак свог Имена и Имања! Дајте свим Србима из Црне Горе двојно држављанство! Омогућите им бесплатно школовање и лечење у Србији! Помозите оснивање србских школа, универзитета и телевизије! Знајте – 45 % становништва Црне Горе то жели и заслужује!

ЦРНОГОРСКОЈ ОПОЗИЦИЈИ – Неспособност и кукавичлук одлике су људи који у кампањи за заједничку државу са Србијом нису смели да кажу да су Срби. Крајње је време да са тиме раскрстите. Престаните да се борите само против Мила Ђукановића. Престаните да се додворавате муслиманима и Шиптарима – онима истима који су листом гласали за њега. Уместо југословенских застава – завијорите србске; уместо латинице – пригрлите ћирилицу; уместо Сулејмана Угљанина – тражите подршку Образа и србске омладине. Почните да се борите са Србима и за Србство – и победићемо!

СРБИЈАНСКОЈ ОПОЗИЦИЈИ – Наша браћа у Црној Гори вапе за подршком и помоћи. Иако нисте на власти, нисте и без могућности да им помогнете. Покажите да вам је национални интерес пречи од партијског! Заложите се да Скупштина Србије донесе националну стратегију за Црну Гору, баш као и за Косово и Метохију! Једино братском слогом и трудом моћи ћемо да истински одбранимо Србе и Србство.

СРБСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ – Са синовском оданошћу и љубављу молимо светосавске Архијереје, свештенство и монаштво да се активније укључи у одбрану србског наслеђа Црне Горе. Ако желимо опстанак србског народа и Цркве упркос свим притисцима, морамо јасно и недвосмислено, увек и свагда, истицати да је у Црној Гори Православна Црква србска а не "наша", да је народ србски а не "наш", да су храмови и манастири србски а не "наши", да су Свети Василије Острошки и Свети Петар Цетињски србски а не "наши" Светитељи. Уколико се сами не будемо изборили за своје светиње, нико то неће учинити уместо нас.

СРБСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАУКА И УМЕТНОСТИ – Уважена господо, дужност вам је да покажете да Матија Бећковић и Љубомир Тадић нису једини академици који се залажу за заједничку државу! Где су сада научни скупови, стручни радови, апели јавности? Обратите се србском народу, објавите нови Меморандум, посведочите истину о Црној Гори – Србској Спарти!

Београд, о Спасовдану 2006.

СВЕ ЗА ОБРАЗ, А ОБРАЗ НИ ЗА ШТА!

НАЦИОНАЛНИ САВЕТ
ОТАЧАСТВЕНОГ ПОКРЕТА ОБРАЗ
Крсто Миловановић
председник

mrki crnogorac:
pravo ti rec, drago, uvijek si mi djelovao nekako izbjeglicki...i gubitnicki. a, ja ti ponudio ruku...da te izvucem iz srpskog nacionalnog tora...i prevedem u intelektualce...drago, vjeruj mi, u losem si drustvu..sve sam srpski basibozuk koji je ukaljao svetlu srpsku tradiciju.mladic, karadzic...ako ostanes u njihovom drustvu, to sam ti vec rekao, odvesce te, zajedno sa srbijom , u bespuce....

Ovo izbjeglički i gubitnički... pa na neki način jesam izbeglica jer su mi oteli i opljačkali dosta imovine, ali gubitnik... hmmm pa 'ajde ako ti tako kažeš, mada si prvi koji mi je to u životu rekao.
Što se tiče ruke, pa znaš to mi je kao ono kada su Turci pružali ruku pomirenja Srbima. Ajde ti lepo pređi u Islam pa ćeš plaćati manji porez i nećeš više biti kaurin i "raja"...
Neka, hvala ti na toj ruci, obraz je obraz.
Što se tiče Mladića, Karadžića, Miloševića... pa neki od njih su Crnogorci, pa ti ja ne bih to spočitavao. A ni tvoj Milo nije cvećka, naprotiv. Mogao si tako da mi prigovoriš i za Peru Perića, Janka Jankovića i druge neke nebitne ljude koji su recimo kriminalci, ubice, silovatelji... Svako je moj prijatelju odgovoran za ono što čini i za ono što govori bez obzira ko je i šta je po nacionalnosti.
I na kraju, srpski nacionalizam. Pa nešto mi se ne čini da je srpski nacionalizam, bar na ovom forumu veći od tvog crnogorskog ili ovih nekih drugih forumaša (hrvatskog, muslimanskog...).
Dakle, mrki moj crnogorče, 'ajde i ti malo spusti loptu, razmisli o svojim stavovima i rečima, pa se javi da konstruktivno porazgovaramo.

mrki crnogorac:
dragi moj, drago... drago mi je sto suzdrzavas bijes.vidim, postajes mislece bice.ali, jedis se na krivom mjestu. nemoj da te sekira moj, kako velis, nemusti jezik. ni to sto ovu edukaciju dozivljavas kao uvredu.prosto ne znam kako da ti kazem da lupetas, a da se ne uvrijedis. tvoj najveci problem zaista jeste tvoje neznanje, jer su svi tvoji argumenti, koliko vidim, ispali sa gestetnera srpske kontraobavjestajne sluzbe. znas li ti, krilati moj prijatelju, da je prvi genocid na ovim prostorima napravio sveti sava nad bogumilima, da je vas prepodobni nikolaj nosilac hitlerovog gvozdenog krsta, da je vas patrijarh paja svjestao crkve po hrvatskoj u prisustvu arkanovom, i da je svako pajovo boze pomiluj, srpski tigar propratio s aliluja ...ali, ja izgleda polemisem s covjekom u bunilu. koji jos nesto trubeca o tome kako je CPC nekog otjerala u zatvor...sakrili, majko bozija, od ovog avetnog draga.koga su (pazite ovo_)krstili mimo njegove volje. a on, mucenik, cim se osvijestio pohrlio u agnostike...iako ne zna da li, ustvari, bog postoji ili ne. jer on, drago, rab boziji, tu i nije bas sasvim meritoran. jer jos nije duhovno uzrastao da dometne prisustvo bozije. buduci da ga nije licno upoznao. zato drago, nije drago...on je samo nevjerni toma...samo sto ni nevjerni toma nije znao da je blago onima koji vjerovase, a ne mislise

A lepo me ljudi savetuju da ti ne repliciram i ne gubim vreme sa tobom. Izgleda da ću ih poslušati jer nema svrhe. Na svaku moju obrazloženu i dobro sročenu rečenicu odgovaraš mi gomilom pa kako drugačije da se izrazim nego SMEĆA.
Pričaš o genocidu koji je izvršio Sveti Sava. E, na ovo ti stvarno ne mogu odgovoriti drugačije nego "lupetalo momče u tamburu...". Ovakva besmislica je jedino mogla doći iz škole "Dukljanske akademije" ili iz usta raspopa Dedejića. Dobro je da nisi napisao da su i Južni Sloveni napravili genocid nad Tračanima i Ilirima...
Nije CPC nikog oterala u zatvor već otima imovinu SPC, a u zatvor tera makedonska policija sveštenike SPC na nagovor MPC. Ali ja sam to isto tako već i napisao, a to što ti ne razumeš najbolje srpski, e pa ******, šta da ti radim.
I kako to da nisam kršten mimo svoje volje (a uopšte mi nije krivo niti žalim zbog toga) ako sam imao tek desetak dana po rođenju. Ti mora da si i u tom dobu bio svestan svojih postupaka i bistar kao sada.
Ako ti znaš da Bog postoji ili ne, onda si ti čudo. Čak ni neki najmudriji sveštenici to ne tvrde nego kažu da oni veruju. Veruju, ali ne znaju. E, moj cnogorče, sve si pobrkao.
Nego, da završim, jer vidim da samo gubim vreme sa tobom i tvojim postovima. Ipak ima ovde mnogo mudrijih, umnijih i načitanijih forumaša od kojih mogu nešto i naučiti, a ne se samo prepucavati kao sa tobom.

Back