Destrukcija licnosti

• Začetnik teme Začetnik teme Derer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Derer

Buduća legenda
Poruka
43.114
Da li je moguce po vama, I kako , izvrsiti totalno emotivno I psiholoshko urushavanje jedne u startu psihichki stabilne I normalne jedinke?
Ili za to uvek moraju da postoje preduslovi bilo u jedinci samoj bilo neka trauma od spolja koja ju je uchinila "podloznom zrtvom"?

mislim da je moguce samo ako je neko stabilniji onda je teze, ali svi imamo rupe
ok moguce da neko stabilan oseti da nesto nije u redu pa bezi na vreme :think: ako moze
ne znam sad mi na pamet pada cuveno MK ultra programiranje :zper: i gvantanamo itd
ili ako je neko neobicno napravljen mozes da ga kao unormalis ali da zeznes, sto je sve zajedno cudno jer taj pristaje

- - - - - - - - - -

To , vise manje , uspesno rade totalitarne institucije poput vojske , slome te prvo fizicki , pa psihicki i onda imaju slobodu da te oblikuju kako oni zele ....

pa mozda neke janjichare... ljudi koji idu u vojsku valjda to i zele... a vojni rok ok valjda je bilo prica da se to desava, ali nekima je valjda i koristilo sve to

- - - - - - - - - -

mislim ako te lako slome da si vec u qrcu, inace imas neki nivo gde podnosish razne nesavrsene generale... a valjda ako je neko mnogo los masa ga odbija... valjda u obicnim uslovima...

dobro sad ekstermi
čovek je sam po sebi krhko i naplašeno biće
i neje ga teško slomiti i bez sistematskog ugnjetavanja
svako ima neku ahilovu petu koje nije ni svestan
zaštop bi inače ljudi tako lako padali
u depresije, histerije, potčinjenost isl

Da li je moguce po vama, I kako , izvrsiti totalno emotivno I psiholoshko urushavanje jedne u startu psihichki stabilne I normalne jedinke?
Ili za to uvek moraju da postoje preduslovi bilo u jedinci samoj bilo neka trauma od spolja koja ju je uchinila "podloznom zrtvom"?

Jeste, moguće je. Vršiti stalnu torturu i presiju, dokle god neko ne poklekne. Znači sa SVESNOM namerom, da te kao čoveka...Nema. I tu su metode raznorazne. I sve zavisi, gde si jak. A, gde kao čovek manje jak. tj. slab/a. Na tom i u tom segmentu "pucaš & pukneš" . Neko poklekne mentano, neko fizički. Neko duhovno. Na meni su jednom u životu ispoljavali tu vrsti i tu sferu "nasilja", neću napisati kakvog i koje metode represije su vršene, ali eto..ja sam tako sazdana, da sma mentalno i duhovno jaka, tu nisam poklekla. Kako me je majka Priroda obdarila nežnijom fizičkom konstitucijom, i nežnim zdravljem , odrazilo se na to. I u nekom segmentu, sam ostala bez fizičkog zdravlja. S ovog aspekta, shvatam, da sam bila slaba, jer nisam bila dovoljno jaka fizički, da se oduprem. Bilo mi je mučno, jako teško..i danas je, kada se svega setim. Dođe mi iznova da povraćam, kada mi se prođe kroz glavu. Znači, i ubijanje nečijeg "duha", je takođe "ubistvo". Ali, ovo nije kažnjivo zakonom.

Šta je u tim i takvim umovima, ne znam i ne želim da znam. Ja sam kriva, utoliko što sam bila idiot, da poverujem u neke stvari. S time, im je užitak bio mnogostrano i umnogome veći. Drago mi je, da ih je moja muka, nespavanje, čemer i jad...uspavljivao. Zamejavao od srca. To sam kriva ja..što sam dozvolila i što nisam umela da zatvorim oči, uši, um, srce i dušu. Ne vidim sebe danas kao žrtvu, već nekoga ko je preživeo nasilje. Ne treba niko niti da me žali niti sažaljeva. Danas sam puno pametnija, mudrija. Plašljivija i bolesnija. Sve drugo..ako ga uopšte i ima..je baš jbn sjajno.

Hvala im.

:hvala:

Sve zavisi da li ce neko da nekome to dozvoli...

- - - - - - - - - -

može, evo kako... ja je prvo startujem u klubu uzmem broj, onda malo izblejimo pa se qresnemo pa još malo izblejimo, ona se isprima a ja joj qresnem ortakinju i onda doživi nervni slom, eto ukratko

i dok to radis destruktivno se urusavas :hahaha1:

Back