Desni testis veci??!!

Zarazeni

Početnik
Poruka
5
Ne znam da li ova tema vec postoji, ali imam problem.
Imam 13 godina... primetio sam da mi je desni testis veci od drugog (spusten, veci, sta li je ?!), veci je skoro 2 puta, da li je ovo neki problem, rak, sta li je??!! Da li je normalno tako jer u mom slucaju je desni veci ili sta vec? Kako mogu proveriti da li imam rak testisa, da li nije nesto u redu???!!
Ja nemam ama nikakvih bolova, nista! Sperma je u redu... Samo je problem sto se ja bojim! bio sam kod interniste (nisam kod urologa) i on mi je proveravao nesto ne znam ni ja pipao otkud znam, tako je neko vreme pipao pipao i reko je da je sve u redu. Opet se ja bojim bre. Da li ja trebam da to proverim kod urologa il kod koga vec ili da verujem tom, "opstem" lekaru?

Recimo nemoj da gubis vreme na forumu.

Sad, zavisi, kada su ti se testisi spustili u skrotume? (u prevodu, kad si dobio jaja?) Nedavno ili pre godinu ili vise?
Naime, normalno je u toku puberteta da se jedan testis spusti ranije (ne mnogo ranije) od drugog i da celog zivota bude veci (pa, ***, obeseniji) od drugog. Ne mnogo (sigurno ne duplo) ali dovoljno da bude primetno.

Recimo nemoj da gubis vreme na forumu.

Sad, zavisi, kada su ti se testisi spustili u skrotume? (u prevodu, kad si dobio jaja?) Nedavno ili pre godinu ili vise?
Naime, normalno je u toku puberteta da se jedan testis spusti ranije (ne mnogo ranije) od drugog i da celog zivota bude veci (pa, ***, obeseniji) od drugog. Ne mnogo (sigurno ne duplo) ali dovoljno da bude primetno.

Ne razumem pitanje. Jel pitas kada mi se ovaj desni "povecao" ili...?
Ako je to, ja mislim da sam primetio to kad sam imao 12 godina, primetio sam taj veci testis. Tako nesto, valjda! Ili mozda oduvek, ja stvarno nemam pojma!!!
Video sam, ovaj desni nije sasvim duplo veci, ali je primetno veci. A i malo je obeseniji.
Znaci ipak da vidim kod urologa??

Poslednja izmena:
Ne razumem pitanje. Jel pitas kada mi se ovaj desni "povecao" ili...?

Ne, pitam, al bas bukvalno, kad si dobio jaja tj, kada su postala "primetna".

Naime, testisi su do puberteta povuceni malo u telesnu duplju a tek tokom puberteta "ispadnu" to jest spuste se u skrotume. Skrotum je ta "kesica" u kojoj ti visi testis.

U svakom slucaju otidji kod urologa jer kako si rekao ima vec (skoro) godinu dana od kada si to primetio.

Ne, pitam, al bas bukvalno, kad si dobio jaja tj, kada su postala "primetna".

Naime, testisi su do puberteta povuceni malo u telesnu duplju a tek tokom puberteta "ispadnu" to jest spuste se u skrotume. Skrotum je ta "kesica" u kojoj ti visi testis.

U svakom slucaju otidji kod urologa jer kako si rekao ima vec (skoro) godinu dana od kada si to primetio.

Ja ove a ni sledece nedelje definitivno ne mogu kod urologa - mnogo ima da se uci :(
Mozda tamo kasnije...

Back